TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükçanga, İzmir’de ilk sergisini açtı

Yurt içinde ve yurt dışında pek çok sergi açan ve Güzel Sanatlarla ilgili sempozyum ve bilimsel kongrelere katılan Sanatçı Yar.Doç. Mehmet Büyükçanga, İzmir Resim Heykel Müzesi ve Galerisi Turgut Pura Sergi Salonu’nda ilk sergisini açtı

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2015 06:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Büyükçanga, İzmir’de ilk sergisini açtı

EMİNE YALÇIN

Yar.Doç. Mehmet Büyükçanga, İzmir Resim Heykel Müzesi ve Galerisi Turgut Pura Sergi Salonu’nda 60 eseri ile birlikte ilk sergisini açtı. İtalya’nın Bari, Milano, Bresuna Akademelerinde, Verona, Torino, Udinese Belediyeleri Halk Müzelerinde Şeref Konuğu olarak sergiler açan Büyükçanga, İtalya dışında Fransa, Almanya, Belçika, İspanya, Amerika, Kırgızistan, Suudi Arabistan, Suriye, Ukrayna, Azerbaycan, Fas ve Kıbrıs gibi ülkelerde de eserleri bulunan bir sanatçı.

ÇEŞİTLİ SERGİLER AÇTI

Yar.Doç. Mehmet Büyükçanga, 1948 yılında Konya İlinin Kadınhanı Meydanlı Köyü’nde doğduğunu ve aynı köyün ilkokulundan mezun olduğunu belirterek, 1967 yılında İvriz İlköğretmen Okulu’nu bitirdiğini ifade etti. Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Bölümü’nde yıllarca çalıştığını dile getiren Büyükçanga, 30’un üzerinde yayınlanmış makalesi olduğunu, 34 kere yurtiçi ve yurtdışında çeşitli sergiler açtığını ve birçok karma sergiye katıldığını anlattı.

RESİM YAPARKEN ADETA KENDİMDEN GEÇİYORUM

14 yaşından bugüne kadar sanat ile uğraştığını belirten Büyükçanga, İzmir ilinde ilk defa sergi açmanın heyecanını yaşadığını ifade etti. Büyükçanga, “Açmış olduğum sergide bulunan eserlerimi yağlı boya tekniğinde çalıştım. Bu sergimde 60 eser bulunuyor. 50 tanesini tuval üzerine yağlı boya tekniği ile çalıştım. Geri kalan çalışmalarım ise yüksek baskı tekniğinde yaptığım eserlerdir. Açmış olduğum serginin konusunu doğa oluşturuyor. Doğa ile ilgili yaptığım çalışmaları çok seviyorum. İzmir’de var olan manzaralar da çok hoşuma gidiyor. Resim yapmaya başlamadan önce iyi bir gözlem yapıyorum. Resim yaparken de adeta kendimden geçiyorum. Kendimi tam anlamıyla sanata veriyorum. Vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorum. Sanatla uğraştığınız zaman kötü düşüncelerden uzak kalıyorsunuz. Kendinizi tamamen yaptığınız çalışmaya veriyorsunuz. Sanatla uğraşmak insanı rahatlatır. Kişiye farklı bakış açıları sunar. İzmir’de ilk sergim olduğu için de İzmirli sanatseverlerin ilgi ve alakasını sergim bittikten sonra değerlendirebileceğim” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.