TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yerli marka üreterek büyümeliyiz”

Ege Otomotiv Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ, kampanyaların otomobil ve hafif ticari satışlarına doping etkisi yaparak satışları zıplattığını belirterek, yılın ilk beş ayında satışların yüzde 53 artışla rekor kırdığını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2015 08:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Yerli marka üreterek büyümeliyiz”

Otomotiv sektöründe perakende satış firmalarının düşen kar marjlarına rağmen 2015 yılında yüzlerinin güldüğünü dile getiren İduğ, özellikle lüks araç satışının ülke ekonomisinde büyüme rakamlarına bile yılın ilk 3 ayında büyük katkı sağladığını kaydetti. İduğ, sektörlerinde yerli ve markalı üretimle büyümeyi arzuladıklarını da vurguladı.

“KAMPANYALAR SATIŞLARI KATLADI”

Yıllardır seçim trafiği yaşayan Türkiye’de otomobil ve hafif ticari araç satışlarında önemli düşüşlerin yaşandığını bunu gören perakendecilerin tüketiciye dönük avantajlı kampanyalarla bu sıkıntıyı aşmaya çalıştığına işaret eden İduğ, “Sektör bunun meyvelerini yılın ilk beş ayında toplamaya başladı. Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2015 yılı ilk beş ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 52,80 artarak 346 bin 392 adet olarak gerçekleşti. Otomobil pazarı yüzde 35,6, hafif ticari araç pazarı yüzde 59 büyüdü. Bu artışlarda kampanyaların çok büyük etkisi oldu. Taksitleri 2016’ya öteleme avantajı, yarısını şimdi, yarısını 2016 yılında öde alternatifi ile 2 yıla varan sıfır faiz, 4 yıla kadar vade, 2 bin liraya varan nakit alım indirimi, kasko hediyesi, 3 bin liraya varan takas indirim ve sabit kur gibi avantajlar tüketiciyi ikna ediyor. Kar marjları düşse de artan satış grafiği ile perakendeciler ayakta kalma imkanı buldu. Umarız bu satış grafiği yıl sonuna kadar artarak devam eder” dedi.

YERLİ MARKALI ÜRETİMLE BÜYÜME ŞART

2015 yılına sektörün satışlarda sıkıntı olacağı beklentisi ile girdiğini ancak, 2015 yılının ilk beş ayında yüzlerin güldüğünü belirten İduğ, yılsonunda sektörün 900-950 bin adet aralığında satışa ulaşması hedeflediğini söyledi. Türkiye’de geçtiğimiz günlerde açıklanan ilk 3 aylık büyüme rakamlarına da en büyük katkıyı sektörlerinin yaptığını vurgulayan İduğ, “Türkiye’de ne yazık ki hiç tasvip etmesek de büyümenin arkasında tüketim harcamaları artışı var. Özellikle lüks ve ithal otomobilde yılın ilk 3 ayında büyük bir artış yaşandı. Ocak-Mart döneminde Türkiye genelinde otomobil satışları yüzde 42, hafif ticari araç satışları yüzde 78 arttı. Yılın ilk üç ayında 2014 yılında 68 bin ithal binek otomobili satılmıştı. 2015 yılında 92 bin ithal binek otomobili satıldı. Bu artışlar büyüme rakamlarına da pozitif yansıdı. Bu belki bizim sektör firmalarına pozitif yansıdı ama bizim ithal otomobil alarak büyüme yerine, kendi markamızla otomobil üretip, dünyaya ihraç ederek büyümeyi sağlamamız gerekiyor” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

EGOD Başkanı İduğ, yılın ilk 5 ayında otomotivcilerin kampanyalarla satışlarını artırdıklarına dikkat çekerek, lüks otomobil satışlarının da rekor kırdığını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.