TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DAGAB'tan Kutlama

İzmir’deki 22 il temsilcisinin bir araya gelerek kurduğu DAGAB, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Birlik yöneticilerinin hazır bulunduğu törende konuşan Genel Başkan Doğan Bayram, yapılanmalarının bir çok hemşeri dernek yapısından çok ayrı olduğunu belirterek, “DAGAB şuana kadar İzmir’deki en büyük çatı oluşumdur. Bu anlamda üstlendiğimiz sorumluluğun bilincindeyiz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2014 08:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
DAGAB'tan Kutlama

DAGAB Genel Başkanı Doğan Bayram ve yönetim kurulu üyesi birlik başkanları Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak kuruşlarını kutladılar. Törende konuşan birlik Genel Başkanı Doğan Bayram, “Bugün burada DAGAB ekibi olarak Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatark'ü rahmetle, saygıyla anıyoruz. 11 Agustos'un bizim için ayrıca önemi 1921'de Atatürk'ün, Ankara'da Amerikalı gazeteci Lawrence Shaw Moore ile görüşmesi sırasında sarf ettiği ve tüm dünyanın dikkat kesildiği bu konuşmada. ‘...Biz Türkiye'nin bağımsızlığını ve bütünlüğünü kurtarmaya çalışıyoruz. Yüce Allah'ın yardımı ve Milletimizin yenilmez kuvveti sayesinde amacımıza erişeceğiz!’ demiştir. Bizlerde birlik olarak bu konuşmanın gerçekleştiği 11 Ağustos’ta bir kez Atamızın huzurunda kuruluşumuzu kutluyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden göç ederek İzmir'de yaşayan yurttaşlarımızın, kent kültürüne yaptığı katkıyla, siyasal yapılanmalar içerisindeki konumlarıyla ilgili akademik düzeyde çalışmalar gerçekleştireceğiz biz hemşeri örgütlenmelerinden farklı olarak, göç yoluyla şehre henüz intikal eden hemşerilerimizin sorunlarını kamuoyu gündemine getirerek, çözüm yolları arayacağız. DAGAB bünyesinde yapılacak çalışmaların akademik düzeyde de gerçekleştirilebilmesi amacıyla, üniversite bölümlerinden ve öğretim görevlilerinden de destek alıp bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Yaşamış olduğumuz kentin kalkınması için her türlü gayreti göstereceğiz. Ayrıca 'Köye dönüş projesine' destek vererek, vatandaş ve kamu kuruluşları ile aradaki iletişimi gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

DAGAB EGE’DE BUGÜN’DE

Atatürk Anıtı’na çelenk bırakan DAGAB yönetimi gazetemizi ziyaret etti. Ege’de Bugün Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halil Arslan’a birlik kuruluşu ve çalışmaları hakkında bilgi veren birlik Genel Başkanı Doğan Bayram, DAGAB'ın uluslararası düzeyde akademik projeler gerçekleştirmek üzere yola çıktığını belirterek, Doğu-Batı kardeşliğinin pekiştirilmesine katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade etti. Bayram, örgütlenme konusunda farklı bir yöntem izlediklerine vurgu yaparak, “DAGAB klasik bir hemşeri örgütlenmesi modeli dışına çıkılarak, içinde akademik ve sosyal birimleri de bulunduran, kentin sorunlarının çözümü ve projelendirilmesi noktasında söz sahibi olmayı amaçlayan bir iyilik hareketidir. Bugün burada çok güzel bir kardeşlik, birlik ve beraberlik örneği sergiledik. Buna benzer, geniş katılımlı organizasyonlarımız devam edecek” diye konuştu. DAGAB Genel başkanı Doğan Bayram ve il temsilcilerine ayrı ayrı teşekkür eden Halil Arslan, doğdukları yerlerden göç etmek zorunda kalan Anadolu insanının yaşadığı yerlerde geçmiş kültürlerini ve geleneklerini unutmamak adına dernekleşmenin önemli bir organizasyon olduğunu belirterek, “Ben daha önceleri Adana’da Mardinliler Vakfı Başkanlığını yaptım, halen birçok yerdeki sivil toplum kuruluşu görevi üstlenen dernek ve vakıflarda farklı görevler üstleniyorum. Çünkü bu dayanışma ruhu bizlerin mayasında var. Bizler bu organizasyonlarla hem kendi çevremizdeki yoksul ve ihtiyacı olan insanlara yardımdan tutunda kültürel yatırımlar anlamında bir çok konuda yardımlar yapıyoruz. Çünkü bu gibi oluşumlar hem o kentte yaşayan hemşerilerin birbirlerinden kopmamasını hem de dayanışma konusunda önemli görevler üstlenmektedir” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.