TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İŞKUR’da ‘kuşun ötmüyor’ söylemine uyarı cezası

İŞKUR İl Müdürlüğü Karabağlar Hizmet Merkezi Şefi Yusuf Şanal, Şube Müdürü Ünver Ünver’ e makamında ‘20 gündür kuşun ötmüyor’ dediği iddiası ile yazılı uyarı cezası verildi

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2015 07:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İŞKUR’da ‘kuşun ötmüyor’ söylemine uyarı cezası

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

İŞKUR İl Müdürlüğü Karabağlar Hizmet Merkezi’nde, geçtiğimiz günlerde ilginç bir olayın yaşandığı ortaya çıktı. İŞKUR İl Müdürlüğü Karabağlar Hizmet Merkezi Şefi Yusuf Şanal’ın, Şube Müdürü Ünver Ünver’in makamına giderek, rutin işlemler sonrası, ‘Müdürüm 20 gündür kuşunuz ötmüyor’ dediği iddia edildi. Bunun üzerine memuriyet adabına uygun davranmadığı gerekçesiyle yazılı savunması istenen Şanal’ın, yaptığı savunma yeterli görülmeyerek yazılı uyarı aldığı ortaya çıktı.

“PERSONELLER BİRBİRİNE DÜŞMAN EDİLİYOR”

Konuyla ilgili konuşan Türk Büro-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Nebi Yay, Karabağlar’da kara bir tablonun yaşandığını söyleyerek, “Burada yaşanan vahim tabloyu biz Karabağlar Kaymakamı Mehmet Mehmet Sadık Tunç Bey’e, Çalışma İŞKUR İl Müdürü Kadri Kabak Bey’e ve Türkiye İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı Bey’e defalarca söyledik. Karabağlar’da kara bir tablo yaşanıyor. Personeller birbirlerine düşman ediliyor. Bunların bütün müsebbibi orada idareci konumunda bulunan Ünver Ünver’dir” diye konuştu.

“20 GÜNDÜR KUŞUN ÖTMÜYOR”

Yay, Karabağlar Hizmet Merkezi Şefi Yusuf Şanal ve Şube Müdürü Ünver Ünver arasında geçen ‘kuş ötmüyor’ krizine değinerek, “Yusuf Şanal arkadaşımızdan, Karabağlar İŞKUR Müdürlüğü’nde, müdür beyin makamında bir sohbet esnasında ‘Müdürüm odanızdaki kanarya ötmüyor’ deyip çıktıktan sonra 16 Şubat 2015 tarihinde yazılı savunma yapması isteniyor. Tutanakta ise şunlar yazıyor: ‘Hizmet merkezimizde iş ve işlemleri yürütürken idareye gelerek kurs servisiyle ilgili bir konuyu konuştuktan sonra, odanda 20 gündür kuşun ötmüyor deyimiyle idareyi küçük düşürmeye ve tahrike yönelik davranışınızın, memuriyet adabıyla uygun olunmadığı tespit edilmiştir. Belirtilen konu hakkında savunmanın 7 gün içerisinde makama verilmesini rica ederim.’ Ve arkadaşımız da, ‘Benim art bir niyetim yoktu. Sadece olan olayla ilgili konuştum. Bunun altında başka bir anlam aramanın mantığı yoktur’ diyerek savunma yapmasına rağmen, arkadaşımızın savunması yeterli görülmeyerek, yazılı olarak uyarılmıştır. Yani gelinen durumun ne kadar ucuz bir tabloyla yönetildiğinin, bu ana özetidir” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.