TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KİTVAK için sahnedeler

Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği üyeleri, sanatın gücünü kullanarak KİTVAK yararına sahneye çıkacak

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2015 09:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
KİTVAK için sahnedeler

NEŞE YAVUZ - Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT), yine sanatın gücünü gösterdi. Geçen yıl ‘Sığınamayanlar’ oyunu ile Ege Çağdaş Eğitim Vakfı'na destek veren LİYAKAT, bu yıl yeni bir oyunla Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Hastanesi Kurma ve Geliştirme Vakfı (KİTVAK) yararına sahneye çıkıyor. Girişimcilik alanında hayata geçirdiği projelerle dikkat çeken Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği, artık gelenek haline getirdiği tiyatro oyunlarına bir yenisini ekledi. Geçen yıl sahnelediği ‘Sığınamayanlar’ oyunuyla Ege Çağdaş Eğitim Vakfı'na destek veren LİYAKAT üyeleri Liz Sarda, Şela Habif, Yeşim Gencer ve Özlem Gümrükçü bu yıl ‘Kadınlar Filler ve Saireler’ adlı trajikomik bir oyunla sahneye çıkıyor. Bugün Atatürk Kültür Merkezi'nde sergilenecek oyununun yönetmenliğini Sibel Erdenk yapıyor.

ŞANSLI DERNEK ŞANS DAĞITIYOR

Proje hakkında bilgi veren Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği Berkay Eskinazi, “Geçtiğimiz yıl ‘Sığınamayanlar’ oyunuyla Ege Çağdaş Eğitim Vakfı'na destek olduk. Bu yıl ise oyunumuzun gelirini KİTVAK'ın Dokuz Eylül Hastanesi’ne yapacakları konukevine bağışladık. Şanslı bir derneğiz çünkü her üyemiz kendi becerileri ışığında derneğe katkı koyuyor. Dört arkadaşımız da oyunculuklarıyla böyle bir tiyatro yaparak önemli katkı verdi” dedi. Eskinazi oyunu yine sosyal projelere destek olmak üzere bir kaç kez daha sergilemeyi hedeflediklerini belirtti.

DESTEĞİNİZİ ESİRGEMEYİN

KİTVAK'ın 2011 yılında hasta ve hasta yakınları için konukevi projesini uygulamaya aldığını belirten Eskinazi, hayırseverlere destek çağrısı yaptı. Proje kapsamında hastanın yanında refakatçı kalamayan, ekonomik yetersizlikleri yüzünden günü ve geceyi, sıcakta soğukta, yağmurda çamurda hastane bahçesinde vakit geçirmek zorunda kalan hasta ve hasta yakınlarını bu çileli durumlardan kurtarmak amaçlanıyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.