TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hareket halindeki şoför dövüldü

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZULAŞ bünyesinde çalışan otobüs şoförü Salih Irmak, seyahat halindeyken tartıştığı bir yolcu tarafından dövüldü. Araç sürücüsü kulak, dudak ve kaşından yaralanırken bir yolcu direksiyona geçerek aracı durdurdu ve olası kazayı önledi. Polis saldırgan yolcuyu gözaltına aldı, diğer şoförler karakol önünde eylem yaparak Irmak'a destek verdi

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2015 08:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hareket halindeki şoför dövüldü

 

Olay, önceki gün saat 13.30 sıralarında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZULAŞ'ta çalışan Salih Irmak yönetimindeki 70 numaralı 35 BRV 45 plakalı Şirinyer Aktarma-Halkapınar hattında çalışan otobüste meydana geldi. Irmak, otobüse binen 3 engelliden birinin kart basmadığını gördü. Irmak'ın uyarısıyla kart basan engelli yolcu arka tarafa geçerek yerine oturdu. Bu sırada kimliği açıklanmayan otobüsteki diğer yolculardan biri Irmak'a, "Kart bassa ne olur, basmasa ne olur, o engelli vatandaş" diyerek tepki gösterdi.

TARTIŞMA KAVGAYA DÖNÜŞTÜ

Otobüs hareket halindeyken başlayan tartışma kısa süre sonra kavgaya dönüştü. İddiaya göre yolcu oturduğu yerden kalktı ve diğer yolcuların can güvenliğini hiçe sayarak şoför Irmak'a saldırdı. Saldırgan yolcu, Irmak'ı kanlar içerisinde bırakırken, kavga otobüsteki yolcuların araya girmesiyle son buldu. Bir yolcu boşalan sürücü koltuğuna oturarak otobüsü park etmeyi başarırken sağlık ve polis ekiplerine bilgi verildi. İhbar üzerine kısa sürede gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahale ardından yaralı otobüs şoförü Irmak, ambulansla Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tedaviye alınan ve kulağı yırtılan, dudağı ile kaşı patlayan Irmak'a '15 gün iş göremez' raporu verildi. Saldırgan yolcu gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

ŞOFÖRLERDEN KARAKOL ÖNÜNDE PROTESTO

Arkadaşlarının dövüldüğünü duyan İZULAŞ'ta çalışan şoförler, saldırgan yolcunun gözaltına alındığı Şirinyer Polis Karakolu'na gelerek yaşanan olaya tepki gösterdi. Bir süre alkışlı protesto eylemi yapan can güvenliklerinin olmadığını ifade eden şoförler, bu ve buna benzer olayların sık görüldüğünü, gerekirse kontak kapatacaklarını söyledi.

Belediye İş Sendikası İzmir 1' nolu Şube Başkanı Zeynel Ersoy, toplumun daha duyarlı olması adına tüm İzmirlileri önümüzdeki günlerde yapacakları eyleme katılma çağrısında bulundu. Şoförler adına açıklama yapan Ersoy, şöyle dedi: "Maalesef şoför arkadaşımız, bir şehir eşkıyası tarafından darp edildi. Burada bulunan arkadaşlara duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederim. Bizim hiçbir şoför arkadaşımız, yalnız değildir. Bu üzücü olaydan sonra biz, benzer olaylara tepkimizi yerinde ve zamanında vermek durumundayız. Buradan ilgililere ve işverenlerimize sesleniyorum; Buna benzer olaylar olduğunda iş saati içinde kontağı kapatıp, darp edilen arkadaşımızın yalnız olmadığını göstereceğiz. Bütün şoför arkadaşlarımızın, sabrı şehir eşkıyaları nedeniyle taşmış durumda. Birilerinden dayak yemek için hizmet etmiyoruz. Vatandaşımız böyle olaylarda bu şehir eşkıyalarına tepki göstersin." (DHA/İZMİR)

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.