TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaçeroğlu davası başladı

Kobani eylemleri sırasında yaralandıktan sonra verdiği 10 günlük yaşam mücadelesini kaybeden Ekrem Kaçeroğlu’nun katil zanlılarının yargılanacağı davanın ilk duruşması geçtiğimiz gün yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2015 08:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kaçeroğlu davası başladı

NEŞE YAVUZ

İzmir Bornova’da 7 Ekim 2014’teki Kobani eylemleri sırasında silahla yaralanan ve yere düştüğü sırada çevrede bulunanlar tarafından linç edilen, daha sonra ise kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesi’nde verdiği 10 günlük yaşam mücadelesini kaybeden Ekrem Kaçeroğlu’nun katil zanlılarının yargılanacağı davanın ilk duruşması geçtiğimiz gün İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri duruşma öncesi adliye önünde bir araya gelerek bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına Kaçeroğlu ailesi de katıldı. “Katili biliyoruz, adalet istiyoruz” yazılı pankart arkasında bir araya gelen kitle “Katil devlet hesap verecek” sloganı attı. 

Basın açıklamasını, davanın takipçisi olacaklarını beliren İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adına okuyan KESK İzmir Şubeler Platformu dönem sözcüsü Cevat Düzci, olay anında TOMA’dan çekilen görüntülerde de görüldüğü gibi, linç sırasında polisin hiçbir engellemesinin olmadığını ve Kaçeroğlu’nun göz göre göre katledildiğini söyledi. Polisin saldırgan grubu sadece izlediğini belirten Düzci, TOMA’dan çekilen görüntülerde de silahın sıkılma anının olmamasının bir çelişki olduğunu belirtti. Düzci, hükümetin gündeminde olan iç güvenlik paketinin tam olarak meclisten çıkması halinde bu tür linç rejiminin daha da derinleşeceğini ve kalıcı hale geleceğine de dikkat çekti. Düzci, “İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak delillerin karartılması ve faillerin cezasız kalması tehlikesinin çok yüksek olduğu bu davayı da aynı dayanışma ruhu ile takip etmeye kararlıyız” ifadelerinde bulundu.

Daha sonra söz alan HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, Ekrem Kaçeroğlu'nun demokratik tepkisini verdiğini söyleyerek, “Katillerin ellerine silah verenleri biliyoruz. Bu yüzden bu davayı takip edip adalet arayacağız. Türkiye halkları ve emekçileri bu zorbalığa karşı mücadele etmeye devam edecek” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.