TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uğur Mumcu İzmir’de anıldı

Gazeteci yazar Uğur Mumcu ölümünün 22. yıldönümünde İzmir’de de anıldı. Mumcu ile birlikte Gezi Olaylarında hayatını kaybedenler ve diğer demokrasi şehitleri için de tutulan demokrasi nöbetinde AK Parti hükümeti de eleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2015 08:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Uğur Mumcu İzmir’de anıldı

NEŞE YAVUZ

Uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 22’nci yılında İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda anıldı. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türk Gençlik Birliği ve daha birçok sivil toplum örgütü ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın da katıldığı anma etkinliğinde, tüm demokrasi şehitleri anıldı.

“VURULDUK EY HALKIM UNUTMA BİZİ”

Etkinlikte konuşma yapan Mustafa Balbay, “Uğur Mumcu, o muhteşem yazısında ‘Vurulduk ey halkım unutma bizi’ diyordu. Uğur Mumcu öldürüldüğünde doğmamış olan bir sürü genç arkadaşımız da burada, ışıklar içinde kal Uğur Mumcu, sen öldürüldüğünde hayata gözlerini açmamış genç arkadaşlarımız da burada, seni anıyor. Genç uşakların kalbi temiz aydınlarımıza sahip çıkması, bizi geleceğe dair umutlu kılan en büyük olaydır” dedi.

Ali İsmail Korkmaz davasından da bahseden Balbay, “Korkmaz’ın katili bu hafta mahkemenin önünde dedi ki ‘Başbakan Gezi darbe demiştir, ben darbeyi önledim’. Mahkeme de iyi halden indirim yaptı, yani Ali İsmail Korkmaz iyi halle öldürülmüş sevgili arkadaşlarım. Türkiye’de cinayetler sanki sokaklarda değil, adliyelerde işleniyor. Ama ben bunları sizi umutsuzluğa sürüklemek için söylemiyorum çünkü biz bu iktidarı sandığa gömeceğiz. Haziran sonrasında yepyeni bir güneş doğacak diyorum ve Uğur Mumcu’nun önünde saygı ile eğiliyorum” ifadelerinde bulundu.

“IŞIKLAR İÇİNDE UYUSUNLAR”

Daha sonra söz alan Birleşik Kamu-İş İzmir İl Temsilcisi Ömer Lütfi Değirmenci, Uğur Mumcu’nün ölümünün ardındaki sır perdesinin hala ortaya çıkarılamadığını ve Mumcu’nun ölüm emrini verenlere dokunulmadığını söyleyerek, “Uğur Mumcu tam bağımsızlığın ve Atatürk ilkelerinin yılmaz savunucusu ve gerçek bir Türk aydınıydı. Bizler demokrasi şehitlerimizi ölüm yıldönümlerinden anmakla yetinmemeliyiz. Onların hayata bakış açılarını, mücadele tarzlarını içselleştirmeli ve ülkemizin yeniden aydınlık günlere çıkması için aynı kararlılıkla çalışmalıyız. Onlardan aldığımız güç ile ülkemizin tam bağımsızlığı için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz, ışıklar içinde uyusunlar” dedi.

Törende, demokrasi şehitleri ve Gezi Olaylarında hayatlarını kaybedenler de anıldı. Konuşmalardan sonra on dakikalık demokrasi nöbeti gerçekleştirilerek anma törenine son verildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.