TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğa fotoğrafları Alsancak Gar’da sergileniyor

İZDOF üyeleri tarafından yedincisi açılan Geleneksel Doğa Fotoğrafları Sergisi İzmirlilerin beğenisini topluyor

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2014 07:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Doğa fotoğrafları Alsancak Gar’da sergileniyor

EMİNE ŞEKER - İzmir Doğa Fotoğrafçıları Topluluğu (İZDOF) üyeleri tarafından 15 Aralık 2014 tarihinde açılan ‘İZDOF 7. Geleneksel Doğa Fotoğrafları Sergisi’ tarihi TCDD Alsancak Gar’ında sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

İNSANLARA DOĞAYI SUNMAKTAN GURURLUYUZ

İZDOF topluluğu yönetimi adına konuşan Melih İnanlı, İZDOF’un doğa tutkunu bir grup fotoğrafçı tarafından 2007 yılında İzmir’de kurulduğunu ifade ederek, doğanın her anlamda gözlemlenmesi ve fotoğraflanması amacıyla faaliyetlerde bulunduklarını söyledi. İnanlı, “Yeryüzündeki canlı cansız her türlü varlığın; kuşların, kelebeklerin, böceklerin, bitkilerin, sualtı dünyasının, kendi yaşam alanlarında belgelenmesi için fotoğrafın tüm teknik ve estetik değerlerini üst düzey bir yaklaşımla görüntüleniyor. Bu amaçla yurt içi ve yurt dışında sergiler açmaktayız. Günümüzde erozyona uğrayan, uğratılan doğamızda böyle güzelliklerin olduğunu insanlara sunmaktan dolayı gururluyuz, sevinçliyiz. Bu farkındalığı yaratmak için sergilerimizi hep halka açık yerlerde gerçekleştiriyoruz” dedi.

GELECEK ÇOCUKLARIMIZIN ELİNDE

İZDOF’da aktif fotoğraf çeken 55 üyelerinin bulunduğunu belirterek, “‘İZDOF 7. Geleneksel Doğa Fotoğrafları Sergisi’nde 48 fotoğrafçı arkadaşımızın 75 eseri bulunuyor. Bu sergimizi her yıl geleneksel olarak açıyoruz. Sergiyi açmamızdaki amacımız, doğadaki güzellikleri ve doğadaki yok olmaya yüz tutmuş güzellikleri sunmak. İnsanlar buradan geçerken duruyorlar. Fotoğrafları izleyip öyle gidiyorlar. Günde ortalama 300-400 arası izleyeni var. Aileler çoğunlukla çocuklarını alıp geliyorlar. Bu da bizi çok sevindiriyor. Çünkü bizim hedef kitlemiz çocuklar. Tabi ki herkese hitap etmeye çalışıyoruz ama çocuklara doğayı sevdirebilmenin uğraşı içerisindeyiz. Gelecek çocuklarımızın elinde. Önceki sergilerimizi de her türlü riski alarak açık alanlarda yapmıştık. Bundan sonrada böyle yerlerde açmaya devam edeceğiz. Sadece bu etkinliğimiz yok tabi. Bu hafta içerisinde Konak Belediyesi ile proje bazında bir etkinlik gerçekleştirdik. Pilot seçilen bir ilkokulun öğrencilerine fotoğraf tanıtımı hakkında bilgi verdik. İlk gün teorik ikinci gün uygulama şeklinde geçti. İZDOF olarak ayda 3 defa sunum ve söyleşiler yapıyoruz. Bu yıl fuarda açtığımız stant İzmirliller tarafından yoğun ilgi gördü” şeklinde konuştu.

KAFESTEKİ KUŞU FOTOĞRAFLAYIP SERGİLEMİYORUZ

İnanlı, hedeflerinin doğayı insanlara sevdirmek olduğunu dile getirerek, sözlerine şöyle devam etti: “’Doğayı yok etmeyin. Doğa hepimizin. Doğa hepimize lazım’ diyoruz. Başarabiliyorsak ne mutlu bize. ‘İZDOF 7. Geleneksel Doğa Fotoğrafları Sergisi’nin teması doğa. İnsan eli değmemiş ya da insan ögesinin müdahale etmediği bir doğa. Kafesteki kuşu çekip burada sergilemiyoruz. Doğada ve ormanda bulunan hayvanların ve bitkilerin bulunduğu fotoğraflar var. Grubumuzda kuş, kelebek, çiçek ve su altında çekim yapan arkadaşlarımız var. Bu sergide doğa ile ilgili olan her şeyi görmeniz mümkün. Bu sergi buradan toplandıktan sonra istek üzerine Adana’da sergilenecek. Türkiye’de saf doğa üzerine çalışan başka dernek ya da kulüp yok. Tüm İzmir halkının gelip bu sergiyi gezmelerini istiyorum.”

48 doğa fotoğrafçısının 75 fotoğraf eserinin yer aldığı sergi 15 Ocak tarihine kadar açık kalacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.