TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Babacan'a 'kabinede kal' teklifi

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ardından, hem Başbakanlık hem de AKP Genel Başkanlığı koltuğuna oturacak olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yeni kabine için "gayri resmi" olarak çalışmalara başladı

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2014 08:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Babacan'a 'kabinede kal' teklifi

Davutoğlu ilk teklifini, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a götürdü. Davutoğlu, Babacan'dan yeni kabinede görevine devam etmesini istedi. Babacan da, "Bank Asya operasyonu" ve "Maliye vergi incelemelerini" hatırlatarak, "Reel sektör ve bankacılık sistemi ile oynayacaksanız ben yokum" dedi. Bunun üzerine karşılıklı sözler verildi.

KABİNE ŞEKİLLENMEYE BAŞLADI

Ak Parti içinde, "yeni yetmeler" olarak nitelendirilen, Başbakan'ın danışman ekibi ile "Gülcüler" veya "ağabeyler" olarak nitelendirilen Refah Partisi kökenli milletvekilleri arasında kıyasıya yarış yaşanıyor. Davutoğlu, kabinesini şekillendirmeye başladı. Davutoğlu'nun, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Bülent Arınç ile ilgili düşünceleri, her iki ismi de kabinede istemeyen İçişleri Bakanı Efkan Ala, Yalçın Akdoğan, Yiğit Bulut gibi Erdoğan'ın yakın çevresini de rahatsız etti.

BABACAN ŞART KOŞTU

Siyasi kulislerde dolaşan bilgilere göre, Davutoğlu kabine konusundaki çalışmalarına ekonomi yönetiminden başladı. İlk olarak Ali Babacan ile görüşen Davutoğlu, ekonomideki kırılganlıklara dikkat çekerek, Babacan'dan ekonominin başında kalmasını istedi. Babacan ise, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Erdoğan'ın ekonomi alanındaki danışmanı Yiğit Bulut'un Bank Asya ile ilgili yaptıklarını hatırlatarak, "Bankacılık sistemi ile oynayacaksanız ben yokum" mesajı verdi. Babacan ayrıca, vergi incelemeleri konusunda yapılan hataları da Davutoğlu'na hatırlattı.

ŞİMŞEK KOLTUĞUNDA KALACAK

Bu konuşmaların ardından Babacan'ın, genel seçimlere kadar ekonominin başında kalmayı kabul ettiği öğrenildi. Babacan ile birlikte Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de koltuğunda kalması bekleniyor. Davutoğlu'nun, Bülent Arınç ve Ali Babacan'ı kabinede istemesi danışman ekip üzerinde büyük rahatsızlığa yol açtı. Ağırlıklı olarak bürokratlardan oluşan bir kabine hayal eden danışman kadronun, yeni hükümet döneminde büyük ölçüde geri planda kalacakları konuşuluyor. Davutoğlu'nun kademeli olarak ilerleyen dönemde bu ekibi Başbakanlık'tan uzaklaştırmayı planladığı da konuşulmaya başlandı.

ARINÇ'IN DURUMU BELLİ DEĞİL

Özellikle Başbakan Erdoğan'ın siyasi işlerden sorumlu başdanışmanı Yalçın Akdoğan ile karşı karşıya gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın konumu ise ortada. Davutoğlu'nun, Başbakan Erdoğan'a, "krizle başlamak istemiyorum" diyerek Bülent Arınç'ın kabinede kalmasını istediği ilettiği belirtildi. Arınç'ın, koltuğunun durumu ise önümüzdeki hafta belli olacak. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.