TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir Çocuğa Sarıl, Geleceğe Sahip Çık!

Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde hemşire olarak çalışan Özgül Gedikli, yaşları 5- 18 arasında değişen zamanlarının çoğunu sokakta geçiren, uyuşturucu kullanmaya meyilli, suça karışmış veya aileleri dağınık veya eğitimsiz çocuklara yardım etmek için kurduğu Çocukları, Kadınları, Aileleri Koruma Spor Kulübü Derneği’nde mücadelesine devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2014 09:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bir Çocuğa Sarıl, Geleceğe Sahip Çık!

EMİNE ŞEKER - Çocukları, Kadınları, Aileleri Koruma Spor Kulübü Derneği (ÇOVAK) Gençlik Spor Kulübü Başkanı Özgül Gedikli, 600 çocuğun Buca Serdar Yereli Spor Salonu’ndan faydalanabilmesi için imza kampanyası başlattığını vurgulayarak, Buca Belediyesi ile yaptıkları görüşmelerin olumlu geçtiğini ifade etti.

600 ÇOCUKLA DEVAM EDİYORUZ

Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde Hemşire olarak çalışan Özgül Gedikli, 26 yıldır devlet memuru olduğunu belirterek, ÇOVAK Gençlik Spor Kulübü projesine 3 yıl önce başladığını söyledi. Gedikli, “Çocuklar soda şişelerin içirişine çivi ve torpil koyup patlatıyorlardı. Beşer ya da onar grup halinde toplanıp çevreye hem zarar veriyorlardı hem de çevreyi rahatsız ediyorlardı. İlk zamanlarda kovalamaya başladım. Konuştum ama anlaşamadık. Zararlarını anlattım vazgeçmediler. Bir gün ‘size futbol topu getireceğim’ dedim. Çocuklar bana ‘yalan söylüyorsun’ dediler. 15 gün birbirimize zaman verdik. Her akşam kapımın önünde top getireceğim diye bekliyorlar. Mahallede oturanlara ve esnafa her gün ‘bugün bir şey patladı mı?’ diye soruyorum. 14. gün ben futbol topunu aldım. Çocuklar birdenbire etrafa toplandılar. Yalan söylemediğimi anladılar. İlk zamanlarda soda şişelerini patlattıkları yere götürdüm. Her yer jilet, cam kırıkları ve çivilerle dolu. Amacım oraya verdikleri zararı göstererek çevreye zarar vermemeleri gerektiğini anlatabilmekti. Yere düştüklerinde bedenleri zarar gördüğü için spor salonu ile görüştük. Buca Serdar Yereli Spor Salonu’nda ben sağlıkçı olarak çalışıyorum. Salon amiriyle görüştüm 1 saat boşluktan yararlandık. Tek topla 30 çocuğun koştuğunu düşünün. Toptan ziyade kendini yere atanlar ve yuvarlananlar da vardı. Çünkü parkelerin üstünde olmak o çocuklar için çok farklı bir duygu.  Daha sonra salon amiriyle görüşüp Cumartesi ve Pazar günleri sabah saatlerinde bu salonda antrenman yapmaya başladık. 30 çocukla başladık. 600 çocukla devam ediyoruz. Bize verilen zaman dilimi tüm çocuklar için yeterli olmuyor” dedi.

ÇOCUKLARI HAYATA HAZIRLAMAK İSTİYORUZ

Çocukların sadece basketbol ile uğraşmadıklarını belirten Gedikli, “Tiyatro, halk oyunları, koro ve bale gibi etkinliklerimiz oldu. Halkapınar’a gidip gelemediğimiz için zaman içerisinde servis problemimiz olduğu için birçok etkinlikten mecburen vazgeçtik. Satranç, masa tenisi gibi etkinlikleri devam ettirmeye çalıştık. Çocuklara kitap veriyoruz. Sonrasında özet istiyoruz. Basketbol dalında yeni gelen antrenörümüz Tuba Özışık çocukları ciddi anlamda disipline etti. Şu an tek sıkıntımız 600 çocuğumuzun bu salondan faydalanamıyor. 4 grupta İzmir Basketbol Ligine çıktık. 4 gruptaki çocuklarımız burada antrenman yapabiliyor. Bizim için alttan gelen küçük çocuklarımızda önemli. Buraya gelen çocuklarımızın çoğu yaşları 5- 18 arasında değişen zamanlarının çoğunu sokakta geçiren, uyuşturucu kullanmaya meyilli, suça karışmış veya aileleri dağınık, eğitimsiz çocuklar var. Hedefimiz bu çocukları hayata hazırlayabilmek. Sosyal hayatta daha aktif hale getirebilmek için uğraşıyoruz. 2.5 yıl içinde çocuklarımızın ciddi anlamda hayata bakış açıları değişti. Meslek anlamında iyi bir yerlere gelmek istiyorlar. Sorgulamalar ve istekler başladı” şeklinde konuştu.

BİR ÇOCUK BİN ÇOCUK

Gedikli, sosyal sorumluluk projesi içerisinde salon sorunu ile karşı karşıya kalmalarının çalışmalarını etkilediğini ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti: “Tiyatro çalışmalarımızı sokakta yapmak zorunda kaldık. Oyunumuzu Fransız Kültür’de ve Karaca Otel’de seyirciyle buluşturduk. Oyunu izleyen herkesin beğenisi aldık. Çocuklar çok mutlu oldu. Kendilerini yıldız gibi hissettiklerini söylediler. Bu çocukların ruhlarına inebilmek zor bir iş. Bu yüzden biz insanlardan duyarlı olmalarını istiyoruz. Çünkü biz burada gönüllü olarak 3 kişiyiz. Benle birlikte kulüp başkan yardımları Nurten öğüt ve Ogün Kayacan arkadaşlarım var. Birçok ihtiyacı kendi cebimizden karşılıyoruz. Çocukların ihtiyaçlarını durumu iyi olan kişilere almaları için rica ediyoruz. Her hangi bir firmayla görüşüp formalarını diktirtiyoruz. Çocuklarımızın ailelerinin bir sorunu olduğunda çözmeye çalışıyoruz. Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Esat Bey ile görüştük. Görüşmelerimiz olumlu bir şekilde devam ediyor. Ayrıca başlattığımız imza kampanyasını valiliğe vereceğiz. Bizim istediğimiz cumartesi ve Pazar günlerini almak. 18.00 ve 22.00 saatleri arasında daha verimli olabileceğimizi düşünüyoruz. Ama daha bu isteğimize olumlu bir cevap gelmedi. Şuan burada spor kulüplerine eşit davranılmıyor. Bir çocuk bin çocuk demek. Herkes çocuğuna sarılsın.”

YAŞAMA SARILDILAR

ÇOVAK Gençlik Spor Kulübü’ne üye olan çocuklar ise, kulüple tanışmadan önce bilgisayar bağımlısı olduklarını vurgulayarak, şöyle konuştular: “Hayatımızda bilgisayardan başka bir etkinlik yoktu. Basketbol hevesi hepimizde vardı. Ailelerimizin maddi durumu olmadığı için bizi bir yere kayıt yaptıramıyorlardı. Ama burası ücretsiz olduğu için ailelerimizi yormadan buraya gelip verimli vakit geçiyoruz. Artık bilgisayar bağımlısı değiliz. Vaktimiz boş geçmiyor. Psikolojik olarak da çok iyiyiz. Bu kulüp bize her yönde katkı sağlıyor. İnsanlara değer vermeyi ve saygı duymayı öğreniyoruz.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.