TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akıl oyunları başlıyor

3. Uluslararası Open Satranç Turnuvası 15-20 Haziran’da Çeşme’de gerçekleşecek. Turnuvaya uluslararası düzeyde başarı elde etmiş isimler de katılacak.  

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2015 07:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Akıl oyunları başlıyor

ANIL YIKGEÇ- Türkiye Satranç Federasyonu faaliyet programında yer alan ‘ Çeşme Open 2015’ uluslararası turnuva, 15-20 Haziran tarihleri arasında Çeşme Aya Haralambos Kilisesi’nde gerçekleştirilecek. Bu yıl 3. kez düzenlenecek Uluslararası Çeşme Open Satranç Turnuvası'na ilgi oldukça yüksek olunca kayıtlar 300 sporcu ile sınırlandırıldı. Çeşme Belediyesi ana sponsorluğunda, Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen 3. Uluslararası Çeşme Open Satranç Turnuvası'na Ulusoy Deniz Yolları İşletmeciliği, Çeşme IC Marina, Paparazzi Beach Club ve ÇEŞTOB sponsor olarak destek veriyor.

 ÇEŞME OPEN'IN KALİTESİ YÜKSELİYOR

 Turnuvanın bu yıl 3. kez düzenlenmesine karşın, uluslararası düzeyde büyük ilgi gördüğünü açıklayan Türkiye Satranç Federasyonu Çeşme Temsilcisi, Milli Hakem ve Satranç Antrenörü Mehmet Sarısaç, “Turnuvaya 20'ye yakın ülkeden 50 civarında ünvanlı satranç sporcusu katılacak. Çeşme Open, 3 yıl gibi kısa bir sürede, Türkiye'nin en güçlü uluslararası satranç organizasyonu olmayı başardı. Turnuvayı düzenleyeceğimiz Aya Haralambos Kilisesi'nin kapasitesi fazla olmadığı için katılımı 300 kişiyle sınırlamak zorunda kaldık. Turnuvanın başlamasına 10 gün kala kayıt katılımını kapatmak zorunda kaldık. Katılımı kapatmamıza rağmen, çok sayıda başvuru oldu. Ancak yer sıkıntımız olduğu için başvuruları kabul edemedik. Önümüzdeki yıllarda düzenleyeceğimiz Open turnuvalarımızda yer sorununu aşmayı hedefliyoruz. Çok sayıda ünvanlı sporcunun turnuvamıza katılacak olması Çeşme Open'ın kalitesini yükseltiyor. Başarılı, sorunsuz bir turnuva olması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Çeşme'mizin adını uluslararası alanda duyurmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

 DÜNYACA BAŞARILI OYUNCULAR DA GELECEK

 Çeşme Uluslararası Open Satranç Turnuvası'na, Ukrayna'dan Grand Master Ünvanlı 2650 ELO puanına sahip Yuri Kuzubov, Hırvatistan'dan GM ünvanlı 2617 ELO puanlı Zolenko Kozul, Ukrayna'dan GM ünvanlı 2584 ELO puanına sahip Yuri Solodovnichenko ile Türkiye'den GM ünvanlı 2578 ELO puanına sahip Mustafa Yılmaz ve GM ünvanlı 2568 ELO puanlı Barış Esen de katılacak. 

 15 - 20 Haziran tarihleri arasında Aya Haralambos Kilisesi'nde düzenlenecek uluslararası turnuvada, 9 tur İsviçre Sistemi uygulanacak. Turnuvada, A Kategorisi’nde 1700 ELO puanı ve üstü, B Kategorisinde ise 1699 ELO puanı ve altı puana sahip sporcular yarışacak. Her kategoride dereceye girenlere madalya, ilk 3 dereceye girenlere ise kupa ve madalya verilecek. Yarışmada FIDE satranç yarışma ve oyun kuralları ile TSF yarışmaları hükümleri geçerli olacak. Uluslararası turnuvada, toplam 33 bin 500 lira para ödülü dağıtılacak. A Kategorisinde 1. olan oyuncu 5000, 2. olan oyuncu 3500, 3. olan oyuncu ise 2300 lira ödül kazanacak. B Kategorisinde ise, 1. olan oyuncu 2000, 2. olan oyuncu 1500, 3. olan oyuncu da 1000 lira para ödülü alacak. Ayrıca en iyi Türk sporcu, en iyi yerel sporcu, en iyi kadın sporcu, en iyi 50 yaş ve üstü, en iyi ELO'suz sporcu, en iyi 16 yaş ve altı sporcu, en iyi 12 yaş ve altı sporcu dallarında da çeşitli para ödülleri dağıtılacak.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.