TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Amaçlarına ulaşamayacaklar”

Diyarbakır’da öldürülen Yeni İhya Derneği Başkanı Aytaç Baran’ı anmak için bir araya gelen Hür Dava Partisi üyeleri Konak Meydanı’nda yaptıkları açıklamada kendilerine yapılan saldırılarının hesabını soracaklarını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2015 07:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Amaçlarına ulaşamayacaklar”

NİLGÜN TAZE- Hür Dava Partisi üyelerinin Diyarbakır’da yapılan saldırı sonucu öldürülen Aytaç Baran için cenaze namazı kılmasının ardından basın açıklaması yapan Hür Dava Partisi İzmir İl Başkan Yardımcısı Rojhat Namlı kendilerine yapılan haksız saldırıları kınayarak katillerden hesap sorakcalarını belirtti. Aytaç Baran’ın 34 yıllık hayatında birçok hizmeti olduğunu söyleyen Namlı, “Diyarbakır bir civanmerdini, yiğidini, şahadet aşığı bir muallimini daha Allah’a takdim etti. Yeni İhya Der Başkanın kardeşimiz Aytaç Baran, zalimler tarafından kurulan karanlık pusu ile uğradığı silahlı saldırıda aziz kanı toprağa dökülmüş, ilahi dergaha şehadet şerbetini içerek çıkmıştır. Hiç şüphesiz bizler için şahadet kayıp değil bilakis, toprağa dökülen her damla kan İslami davayı bereketlendiren, çorak gönüllere hayat veren bir nefestir. Bizler Allah’tan gelenlere iman etmiş O’nun bizler için takdirine tamamen boyun eğmiş olanlarız. Şehadet şerbetinden kana kana içen Aytaç Baran’ın dava arkadaşları ve onu tanıyan yediden yetmişe, kadından erkeğine herkes için sadece bir kardeş değildi. O Kur’an halkalarına küçüklükten itibaren katılan bir muvahhit ve binlerce çocuğun Kur’an öğretmeniydi. Diyarbakır’ın varoşlarında hayata tutunmaya çalışan fakirlerin, gariplerin ve yetimlerin elinden tutan, sofralarına ekmek, gönüllerine sevgi taşıyan fakir ve gariban dostuydu. Hz. Muhammed’in sünneti saniyesini kendisine örnek edinen, peygamber aşığı bir şehit olan Baran, şehadet tacını takarak Rabbine kavuşmuştur” dedi.

“UNUTMAYACAĞIZ”

Aytaç Baran’a düzenlenen saldırıdan dolayı hüzünlü olduklarını ve kendilerinin de böyle kutlu bir akıbet arzuladıklarını ifade eden Namlı, davalarının Habil’den bu yana şehitlerini Allah’a sunduklarını söyleyerek, “Tüm dünyada her gün hatta her saat bir kardeşimiz şehit olmaktadır. Bu şehitler kervanına halka katılmak bizler için de büyük bir kıvançtır. Bizler için şahadet Rabbimize şükrümüzün en büyük ifadesiyken, aydınlığa çıkmaktan korkan zalimler de şunu bilsinler ki yaptıkları katliamlarla asla amaçladıkları karanlık hedeflerine ulaşamayacaklardır. Kurmuş oldukları tuzakları Allah başlarına geçirecek, hesaplarını ters yüz edecektir. Bu eli kanlı zalimler akıttıkları mazlumların kanlarından oluşan deryada muhakkak boğulacaklardır. Karanlığın askerleri zannetmesinler ki kardeşlerimizi katletmelerini unutacağız. Ne dünkü ne de bugünkü zulüm ve katliamları unutmadık unutmayacağız. Bizler şehadetle kazandığımıza iman ettiğimiz gibi sizlerin de kaybedenlerden olacağınıza da iman etmişiz” açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.