TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

21 gencimizi kaybettik

İzmir Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mehmet Nil Hıdır, 2014 yılının Ocak ayından bu yana İzmir’de 21 gencin Sentetik kannabinoid uyuşturucu madde kullanımı nedeni ile hayatını kaybettiğini açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2014 10:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
21 gencimizi kaybettik

EMİNE ŞEKER

İzmir Halk Sağlığı İl Müdürlüğü yaptığı basın toplantısında; ulusal kanser tarama programı verileri, mamagrofi hizmetlerinin tanıtımı, obezite mücadelesine yönelik hizmet ile etkinlikleri ve madde bağımlılığına yönelik önleyici hizmetler hakkında açıklamalarda bulundu.

BU ŞARKIYI ÇALANLAR DİKKAT

Basın açıklamasını yapan İzmir Halk Sağlığı İl Müdürü Dr.Mehmet Nil Hıdır, Hükümet’in uyuşturucu ile topyekün mücadele ettiklerini söyleyerek, “Bu uyuşturucu maddeden dolayı ne yazık ki bu yılbaşından itibaren 21 gencimiz öldü. Daha çok 12-24 yaşlardaki gençler bu maddeyi kullanıyor. Neden gençler hedefleniyor. Hiçbir uyuşturucunun şarkısı yok. Örneğin ‘Esrar esrar diye’ şarkı yok. İzmir Valiliği Hıfzıssıhha Kurulu’na piyasa isminin yasaklanması için başvurduk. Bu konuda çok hassas davranan İzmir Valimiz Mustafa Toprak ile de mutabık kaldık. Şarkı kentteki gazino düğünlerde çalınmayacak. İsim sansürü uygulayacağız. Bu şarkıyı çalanlara Kabahatler Kanuna göre ceza kesilecek” dedi.

UYUŞTURUCU DEĞİL KİMYASAL SİLAH

Basın toplantısı sırasında bir kez bile yaygın olan uyuşturucu maddenin ismini söylemeyen Hıdır, “Basında da yazılsın söylensin istemiyoruz. Haberlerde bu ismi geçirmeyin. Sentetik kannabinoid adını kullanacağız. Sentetik kannabinoid dediğimiz uyuşturucu daha ilk dozda bağımlılık yapıyor. Diğer klasikler 8. Ya da 9. dozda bağımlılık yapıyor. Sentetik kannabinoid uyuşturucu nerede üretiliyor? Nerede pazarlanıyor? Bilinmiyor. Arkasında hangi devlet var bilinmiyor. Peki neden piyasada. Sentetik kannabinoid bir uyuşturucu madde değil bir kimyasal silahtır. Hedef kitlesi gençlerdir. Ne yazık ki her yerde pazarlama ağları var. Düğünlere de, internet kafelere de giriyorlar. Halk Sağlığı Müdürlüğü başkanlığında 21 kurum bu talebi azaltmak için uğraşıyoruz. Amerika’dan bir üniversite tüm Türkiye’de uyuşturucu dersleri verecek” ifadelerini kullandı.

GENÇLERİN OLDUĞU HER YERDE

Hıdır, uyuşturucu maddeyi kimyasal bir silah olarak gördüklerini vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti: “Gençlerin gittiği her yerde bu maddeyi satanlar var. Toplumun kanaat önderleri, anne ve babalar bu meseleye vatanperverlikle yaklaşmalı. Gördükleri her yerde bu uyuşturucuyla mücadele etmek için gençlerimize sahip çıkmalıdır. Çözüm olarak ilgi, şevkat, alaka ve sevgiyi ön görüyoruz. Bu yüzden tedaviden çok, bu maddeye başlamalarını önlememiz lazım. Güney ve Kuzey Hastaneleri Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Araştırma ve Tedavi Merkezi (ÇEMATEM) açmak suretiyle gençlerimizi yakaladığımız en erken dönemde tedaviyle iyileştiririz diye düşünüyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.