TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baran Tursun Vakfı'nı kapatma girişimi

İzmir’de yedi yıl önce 'Dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle polisin tabancasından çıkan kurşunla yaşamını yitiren Baran Tursun'un ailesi, 5 yıl önce Baran Tursun, İnsani Yardım Vakfı'nı kurdu

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2015 12:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Baran Tursun Vakfı'nı kapatma girişimi

Kemal Kılıçdaroğlu da, vakıfın suç raporunu kürsüden açıkladı. Bu ziyaretten bir gün sonra İçişleri Bakanlığı adına Emniyet Genel Müdürlüğü vakıfın kesin olarak kapatılması için Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne talep yazısı gönderdiği ortaya çıktı. Mehmet Tursun, “Bıraksınlar biz acımızı yaşayalım, polisle derdimiz yok, suça karışanlarla var” dedi.

Bayraklı ilçesi Özkanlar semtinde, 7 yıl önce meydana gelen olayda, polisin 'Dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle Baran Tursun'un da içerisinde bulunduğu araca arkadan ateş açıldı. Yapılan araştırmada, Baran Tursun'un ölümüne neden olan tabancayı polis memuru Oral Emre Atar'ın kullandığı ortaya çıktı. Yaklaşık 1.5 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan polis memuru Oral Emre Atar, Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu arada, sanık polis memuruna hareket ettiği gerekçesiyle Baran Tursun'un annesi Berrin Tursun hakkında da, dava açıldı. 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi de anneyi, 5 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı.

AİLEYE İKİNCİ ŞOK: KAPATMA İSTEMİ

Baran Tursun'un ölümü ardından baba Mehmet Tursun ise, oğlu için ve yakınlarını kaybeden diğer aileler için mücadele etmek amacıyla vakıf olarak, Baran Tursun Uluslararası, Dünya Ölçeğinde Silahsızlanma, Yaşam hakkı, Özgürlük, Demokrasi, Barış ve Dayanışma Vakfı'nı (BARANSAV) kurdu. Vakıf, genel olarak Türkiye genelinde, polisin karıştığı olaylarda yakınlarını kaybeden aileler için çalışmalar yürüttü. Bu çalışmalarını da hep basın toplantıları ya da açıklamalarıyla hem de vakıf adına kurulmuş olan internet sitesi üzerinden paylaştı.

Çeşitli sosyal alanlarda vakıf çalışmalarını sürdüren Mehmet Tursun son olarak ise, gezi olaylarında hayatını kaybedenlerin aralarında bulunduğu ailelerle, 17 Şubat'ta TBMM'ye gitti. Burada muhalefet milletvekilleriyle görüşen aileler daha sonra ise, CHP grup toplantısına katıldı. Burada ellerindeki hayatını kaybeden çocukların fotoğraflarıyla birlikte milletvekillerinin arasına oturdu. BARANSAV vakfının iki ayda bir hazırladığı 'Failinin polis olduğu ölüm olayları raporu' ile ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, açıklama yaptı. Bu rapordan alınan bilgilere konuşmasında yer verdi.  Bu ziyaretten bir gün sonra, İçişleri Bakanlığı adına Emniyet Genel Müdürlüğü vakıfın kesin olarak kapatılması için Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne talep yazısı gönderdiği ortaya çıktı.

“BIRAKSINLAR ACIMIZI YAŞAYALIM”

Oğlu adına kurduğu vakfın kapatılmasının istenmesine Mehmet Tursun tepki gösterdi. Acılarını yaşamak istediklerini ama buna da izin verilmediğini söyleyen Tursun, “Bizim tepkimiz polise değil. ben bunu defalarca söyledim. Polis ailelerine yönelik mektup yazdım, açıklamalar yaptım. Ben görevini kötüye kullanıp can alan polislere karşıyım. Vakıf olarak zaten kuruluş amacımız bu. Biz bunun mücadelesini yapacağız diye kurduk bu vakfı. Bunlardan rahatsız oluyorlar. Biz asla siyaset yapmıyoruz. Toplumun her kesimine açığız. Bana yönelik suçlamalar daha önce de oldu. Ama savcılık takipsizlik verdi. Oradan istediklerini alamadılar, şimdi buradan baskıyla kapatmaya çalışıyorlar. Vakfı kapatıp hem mücadelemizi bitirmek, hem de vakıf mallarına el koymak istiyorlar. Bunu başaramayacaklar. Bizi rahat bıraksınlar. Acımızı yaşayıp kural tanımayan polislere karşı mücadele edeceğiz” dedi. (DHA/İZMİR)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.