TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çeşitli yörelerle Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı

İzmir Fuar Alanı’nda sekizincisi gerçekleştirilen Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı bugün sona eriyor

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2014 07:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çeşitli yörelerle Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı

EMİNE ŞEKER

Travel Turkey İzmir Fuarı’nda yerli ve yabancı 900’den fazla katılımcı yer aldı. Bugün saat 18.30’a kadar gezilecek olan Travel Turkey İzmir Fuarı’nda Kahramanmaraş, Çorum ve Kastamonu stantlarını da ziyaret edip yöresel lezzetleri tadarak tarihin kokusunu hissedebilirsiniz.

BU YIL DAHA HAREKETLİ

Maraş dondurması, pul biber, tarhana ile salçanın tadına bakmak ve ağaç oymaları ile çarıkları görmek isterseniz İzmir Fuarı’nda 3 No’lu Holde Kahramanmaraş standını ziyaret edebilirsiniz. Kahramanmaraş’ı tanıtmak üzere gelen Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ile yaptığımız konuşmada, bu yıl sekizincisi düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı’na yedinci kez katıldıklarını belirterek, insanlara Kahramanmaraş’ı anlattıklarını söyledi. Küçükdağlı, “Mini bir Kahramanmaraş içerisindeyiz. Kahramanmaraş bilindiği üzere birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu açıdan dolayı kültür zenginliği mevcut. Bu kültür zenginliğini de ister el sanatları ile olsun ister mutfağıyla olsun bu fuar içerisinde İzmirlilere tanıtıyoruz. Bizi geçen yıllardan tanıyanlar tarafından merak ediliyoruz. 3-4 ay öncesinden bize ulaşıp, ‘Çok özledik. Ne zaman geleceksiniz’ diyorlar. Fuarı bu yıl geçen yıllara göre daha hareketli buldum. Bu organizasyonlar kolay meydana gelmiyor. Biz her zaman memnun ayrılıyoruz. Ama bu yıl artı olarak memnun ayrılacağız” dedi.

İZMİR’İ ÖNEMSİYORUZ

Hitit Medeniyeti ’ne ait figürler ile Hititlerin yaşam kültürünü anlatan vazoları görmek ve Çorum’un meşhur leblebisinden yemek isterseniz yine fuar alnında 3 No’lu Holde Çorum standını gezebilirsiniz. Çorum Kültür Turizm İl Müdürü Ali Özüdoğru da gerçekleştirdiğimiz sohbette, Travel Turkey İzmir Fuarı’na her yıl katıldıklarını söyleyerek, amaçlarının Çorum’u tanıtmak olduğunu ifade etti. Özüdoğru, “İnsanların belleklerinde yer etmeyi hedefliyoruz. Bunun yanı sıra Çorum’da turizm markası dünya medeniyetlerinin en önde gelen Hitit medeniyetinin başkenti Hattuşaş’ımız var. Özellikle buradan başlayarak Çorum’daki diğer turizm türüyle tamamıyla ilgili ziyaretçilere bilgi veriyoruz. Çorum’u daha fazla gündemde tutmak istiyoruz. Her geçen gün mesafe alıyoruz. Bu yıl ilgi ve alaka anlamında eskiye göre potansiyelini koruyor. Zaman zaman bu potansiyel artıyor. Ama genel olarak baktığımızda aynı diyebiliriz. Katılımın artmasını bekliyoruz. İzmir bölgesini önemsiyoruz. Çünkü Karadeniz gezilerini çok sık gerçekleştiriyorlar. Geçiş güzergâhında Çorum var. Çoğunlukla Çorum’da konakladıkları için Çorum’u daha iyi tanıtmak için böyle fuarları kaçırmamaya çalışıyoruz. Böyle fuarların katkısının olduğunu da düşünüyoruz. Ülke turizmine katkı sağlamaktadır. İzmirliler sadece kıyı bölgelerine gitmesinler. İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi’ni de ziyaret etsinler. Farklı kültür, doğa ve tarihler var. Kendileri de geldiklerinde göreceklerdir. Bizde en iyi şekilde misafir etmeye hazırız” şeklinde konuştu.

BİR TUTAM KASTAMONU GETİRDİK

3 No’lu Holde gezerken Kastamonu standına uğramadan geçmeyin. Pastırmasından marmelatına, pilavından pestiline kadar tüm yöresel tatları bu stantta tadabilirsiniz. Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Fahrettin Şenoğlu’na Kastamonu İlini sorduk. Şenoğlu, 2007 yılından itibaren Travel Turkey İzmir Fuarı’na katıldıklarını vurgulayarak, Kastamonu’nun tarih ve kültür yapısıyla ender illerden bir tanesi olduğunu söyledi. Şenoğlu, Kastamonu’nun Karadeniz Bölgesi’nin en uzun sahil şeridine sahip olduğunu belirterek, “Kastamonu anlatılarak bitmez. Kastamonu, kanyonları, mağaraları ve şelaleleri ile de eşsiz güzelliklere sahiptir. Dünyanın en büyük mağaralarından bir tanesi Kastamonu’dadır. Kastamonu 7 bin yıllık tarihi geçmişe sahip. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış. Birçok medeniyete de başkentlik yapmış. Uzun süreli geçmiş dönemlerden günümüze birçok eser gelmiş durumda. Beylikler ve Osmanlı dönemine aittir. Camiler, külliyeler ve türbeler örnek gösterilebilir. Birçoğu restore edilmiş durumda. Kastamonu, yaklaşık bin 900 civarında koruma altına alınmış tescilli kültür varlığının sahibidir. Bin 300 tanesi özel mülkiyete ait konaklar yer alıyor. Kastamonu’da bulunanlar daha çok konak şeklinde haremlik selamlık şeklinde giriş ve çıkışları olan özel yerlerdir. Restore edilen konaklar bir taraftan da turizme kazandırılmaya çalışılıyor. Şu anda yatak kapasitesi ve otel kalitesi bakımından Kastamonu hızla gelişerek iyi bir noktaya doğru gidiyor. Biz eşsiz güzellikleri her tanıtım etkinliklerinde farklı illerde tanıtmaya çalışıyoruz. Bu seneki standımızın teması yine ahşap oldu. Kastamonu konak modelini getirdik. Türkiye’deki ilk şapka müzesinden örnekler var. Kastamonu inanç turizmi bakımından da ciddi potansiyele sahiptir. Anadolu’nun dört evliyasından bir tanesi Hz. Pir Şaban Veli hazretleri Kastamonu’da bulunuyor. Birçok evliya ve manevi şahsiyet Kastamonu’da mevcut. Kasaba Köyü Mahmut Bey Cami’si Unesco Dünya Kültür Mirası aday listesinde şu anda. 650 yıllık bir camidir. Hiç çivi kullanılmadan inşa edilmiştir. İçinde kalem işleri var. O günden bugüne kadar korunabilmiş. Ilgaz Dağı yine aynı şekilde eşsiz güzelliklere sahiptir. Kış sporları turizm merkezidir. Mevcut pistlere yakın mevkide yeni bir kayak pisti hizmete sunulacak. Günübirlik mekanik tesis şeklinde olacak. Ilgaz kar kalitesi bakımından da diğer kayak merkezlerine göre çok daha iyi olduğu söyleniyor. Kastamonu’da turizmin her çeşidini yapabilmek mümkündür. Bu imkan ilgililere sunuluyor. Kastamonu pastırması ise geleneksel yöntemlerle yapılan bir pastırmadır. Standımızı ziyaret eden misafirlerimize ikram ediyoruz. İzmirlilerin ilgisinden çok memnun kaldık. Fuar konusunda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Biz buraya bir tutam Kastamonu getirdik. İzmirliler Kastamonu’ya gelerek yerinde görsünler. Yöresel ürünlerimizi ve yemeklerimizi Kastamonu’da tatsınlar. Tüm İzmirlileri Kastamonu’ya bekliyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.