TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Delican’dan kongre mesajları

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican cumartesi günü Halkapınar Kapalı Spor Salonu’nda Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek il kongresi öncesi basın toplantısı düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2015 08:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Delican’dan kongre mesajları

NİLGÜN TAZE

Saat 11.00’de Halkapınar Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak kongre hazırlıkları hakkında bilgiler veren Delican, kongrede büyük sürprizlerin yaşanacağını ve seçim sürecinde sabahtan akşama kadar çalışabilecek ve yoğun tempoya dayanacak arkadaşlarla devam edeceklerini belirterek,  “Ciddi bir seçime doğru gidiyoruz. Kendi işini veya sosyal hayatını düşünen arkadaşlarla devam etmeyeceğiz. Sabahtan akşama kadar çalışacak arkadaşlarla devam edeceğiz. Çünkü kongremize kadar bundan sonra 3 yıl boyunca seçim yok.Kongre ile ilgili çalışmaları yerinde inceledik. İlçelerimizi ziyaret ederek  motivasyonu arttırıcı çalışmalar yaptık. Partimizin nasıl bir strateji izleyeceğini anlattık. İl kongresi sonrası sabah toplantılarımız genel seçimlere kadar sürecek. İlçelerimize de aynı yöntemi önerdik. Sabah erkenden işe başlamak önemli çünkü erken kalkan yol alır. Tüm dernekleri ziyaret edeceğiz. Farklı bir yöntem olacak. İstanbul ve Ankara’da seçim çalışması yapan bazı firmalarla görüşmeler halindeyiz. Sahaya yönelik araştırma anket yaptırıyoruz. Eksiğimiz yanlışımız varsa aynı hataya düşmemek için kalıcı çözümler ortaya koyacağız. 15 Eylül’de başlayan kongreler takviminde, 29 ilçemizde kongrelerimizi tamamladık. Bir ilçede erteleme oldu. Tek adaylıkla ilgili birçok eleştiriler oldu. AK Parti teşkilatlanmasında genel merkez zor olan yolu seçti. Çok adaylı süreçteki kırgınlıkları gidermenin ne kadar uzun sürdüğünü, siyasi manada yapanlar çok iyi bilir. Bu kırgınlıklar oluşmasın diye genel merkezimiz değerlendirmeler, temayüller yaptı. Öne çıkan isimler tarafımızdan Ankara’ya götürüldü. Adaylarla tek tek görüşmeler yapıldı. Böylece sonuca gidildi. Benim İl başkanı olarak atandığım dönemde de, en son 4 arkadaş olarak kalmıştık ve değerlendirmeler sonucu o zamanki başbakanımız beni atadı. Parti birebir bütün çalışmalarını tamamlandı. Bu süreç İzmir’deki kanaat önderlerinin karar alma noktalarındaki insanların fikirleri alınarak yapıldı. Kongrede il başkanlığı sürecimiz de tamamlanmış olacak ve yolumuza devam edeceğiz” dedi.

30 BİNİN ÜZERİNDE KATILIM
Büyük bir kongre olacağını ve  30 binin üzerinde katılım beklediklerini ifade eden ve sanatçı il yöneticisi Lütfi Tuna’nın biri Rock diğeri Anadolu ezgilerinin yer aldığı parçalar olmak üzere iki parça bestelediğini söyleyen Delican, “ Bu parçaları genel merkeze sunduk, beğenilirse Başbakanımızı bu şarkılarla karşılayacağız. Anadolu Filarmoni Orkestrası’nı çağırdık. Sahnede görsel şovlar sürprizlerini sunacak. 20 bin kumanya hazırlattık. Dışarıda tavuk pilav şerbet dağıtacağız. Salonda broşürler dağıtacak, gelen konuklarımızın adını, soyadını, telefonlarını alacağız. Kongreye katılanların adına 28 bin ağaç dikilecek. Başbakanımızın gelişiyle hayat bulan bir orman olduğu için de adını ‘İzmir Kongre Ormanı’ koyacağız” açıklamasını yaptı.

MACERAPEREST ÇIKABİLİR
İl kongresinde herhangi bir ismin aday olarak karşısına çıkmasına yönelik bir kaygısının olmadığını ifade eden Delican, “İzmir’le ilgili önemli bir çalışma yapıldı. İstişareler sonucu Ankara’ya dört isim çağrılmıştık. Bu isimler İtalya'dan Fransa’dan  getirilen isimler değildi, teşkilatın kendi içinden isimlerdi. Bende teşkilatın bir adayıyım ve her toplantıda sahiplenmeyi gördüm. Sadece şöhret olmak için maceraperest birkaç kişi çıkabilir. O da delegeden karşılık görmeyecektir. Milletvekili aday adaylığı noktasında partiye büyük bir teveccüh var. Teşkilat temsilcilerine çevreniz sizi aday göstersin diyorum. Kamuoyu sizi kabul ettiyse zaten bir yere gelirsiniz. Önemli olan hizmet edip çalışmaktır. Adaylıklarla ilgili genel merkezin kararına uyacağız. İzmirliler bize her zaman sahip çıktı. 3 kişiden 1'nin onayını aldık. Hem kamuoyundan hem bürokrasiden gelen insanlar var. İzmir iş dünyasının flaş isimlerini istiyoruz. Gelsinler beraber siyaset yapalım” dedi.

CHP’DE KARGAŞA DİNMİYOR

Delican basın mensuplarının CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in istifasını sorması üzerine, “CHP içinde çalkantı kargaşa dinmiyor. Kendi içlerindeki kavgayı bırakıp AK Parti’yi yok sayma anlayışından vazgeçip ülkenin geleceğiyle ilgili olarak çalışsınlar. Tüm dünyada muhalefet partileri  iktidar olmak için siyaset yapar, CHP’liler ise birbirleriyle uğraşıyor. Bence CHP’nin bu çizgiden kurtulması gerek. Biz dolu dizgin çalışıyoruz. CHP’nin de sürece ülke adına katkı koymasını bekleriz. Bizim tavrımız çok net. Ucuz polemiklere girip siyaset yapmayacağız. Bizim amacımız İzmir’e hizmet. Siyaset insanların mutlu huzurlu refah içerisinde yaşaması için yapılır” diye konuştu.

BELALTI VURMAYA KARŞIYIZ

17-25 Aralık ve Gezi olaylarında algı yönetimi yapıldığını ve bütün fikirlere saygılı bir anlayış sergilediklerini, ancak bel altı vurmaya karşı olduklarını vurgulayan Delican, “AKP’ye teveccüh zaten hep vardı ama bu seçimde ertelenmiş teveccühü vereceğiz.  Çalışmalarımızda STK’lar, dernekler, sanayi odaları ve ticaret odaları ile ilgili yapacaklarımızı bundan sonraki süreçte konuşacağız. Tüm dernekleri ziyaret ederek İstanbul ve Ankara’da seçim çalışmaları yapan kuruluşlarla da görüşüyoruz. Profesyonel destek alacak ve AK Parti’nin geçmiş dönemde neden bu sonuçları aldığına dair değerlendirmeler yapacağız. Eğer bir yanlışımız ve eksiğimiz varsa bundan sonra aynı hatalara düşmemek için daha kalıcı ve etkin çözümlerle neler yapabileceğimizi araştıracağız. Partimizin belli ilkeleri var. Bu ilkeler doğrultusunda teşkilatçılık adına yapmamız gerekenleri yerine getirdiğimizi düşünüyoruz. Mahalle başkanlarımızla görüşerek bir yemek verdik. İzmir’de biz diğer illere bakarak iç çekiyor ve daha başarılı olmak istiyoruz. Burada gösterilen teveccüh bizi çok mutlu etti. İzmir kamuoyunda hem belediye açısından yapıcı bir muhalefet anlayışı hem de 6 tane belediyemizle beraber İzmir’de köy mallarının satışıyla ilgili bir duruş sergiledik. Köy tüzel kişiliğinden devredilen malların satışını durdurduk. İzmir’de çok hızlı bir şekilde sahada olacağız” dedi.

Delican ayrıca Mart ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da İzmir’e gelebileceğini söyledi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.