TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alaçatı’da Festival Havası

Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası, final kortejiyle Alaçatı sokaklarını renklendirdi

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2014 10:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Alaçatı’da Festival Havası

Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası, final kortejiyle Alaçatı sokaklarını renklendirdi

DAVUT İPEK

Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası’nın final yarışları öncesinde düzenlenen kortej ile yarışma heyecanı Alaçatı sokaklarına taşındı. Renkli görüntülere sahne olan korteje Pegasus Hava Yolları Kurumsal İletişim ve Sponsor İlişkileri Pazarlama Müdürü Diğdem Cengiz Gürsel de katıldı. Dünyanın en önemli windsurf organizasyonlarından biri olan PWA Windsurf Dünya Kupası’nın Türkiye ayağı sekiz senedir Pegasus’un ana sponsorluğunda Alaçatı’da gerçekleştiriliyor. Kupa, yıllardır Alaçatı bölgesinin sörf merkezi olarak dünya çapında bir üne sahip olmasına da büyük katkı sağlıyor.

RÜZGAR AŞKINA

Dünyanın ve Türkiye’nin en hızlı windsurf’çülerinin katılımı ile gerçekleşen ve rüzgar aşkına yarışan sporcuların kıran kırana mücadelesini sürdürdüğü kupa heyecanı final kortejiyle Alaçatı sokaklarını renklendirdi. Finale iki gün kala Alaçatı sokaklarında karnaval havası tadında bir kortej gerçekleştirildi. Misafirlerin her fırsatta seyahat etmesi için ilham ve imkan verdiklerini, son yıllarda spor turizminin arttığını belirten Pegasus Hava Yolları Kurumsal İletişim ve Sponsor İlişkileri Pazarlama Müdürü Diğdem Cengiz Gürsel şunları söyledi, “Sekiz yıldır kesintisiz olarak ana sponsorluğunu sürdürdüğümüz Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası ile Alaçatı’nın, dünyanın önde gelen windsurf merkezleri arasında yer almasına ve dolayısıyla Alaçatı’da spor turizminin gelişmesine katkıda bulunuyoruz. Kupada yarışlar heyecanla devam ediyor. Bu sene ikincisini vereceğimiz Pegasus Özel Hız Ödülü ile en yüksek hıza ulaşan iki sporcuyu ayrıca ödüllendireceğiz. Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası ile Türkiye’de windsurf sporunun daha popüler hale gelerek yaygınlaşmasına ve yeni sporcuların yetişmesine imkan sağladıklarını vurgulayan Diğdem Cengiz Gürsel, “Yelken Federasyonu’ndan aldığımız bilgilere göre windsurf sporu ile ilgilenen sporcu sayısı Türkiye’de beş sene öncesi ile karşılaştırdığımızda yüzde 50 artış göstermiş durumda. Şu anda federasyona kayıtlı yaklaşık 12 bin sporcu bulunuyor. Windsurf alanında sürdürdüğümüz çalışmalar ile önümüzdeki yıllarda Türkiye’de bu spora ilginin daha da artarak yeni windsurfçülerin yetişeceğine inanıyoruz” dedi.

ALAÇATI’DA RÜZGAR WİNDSURF İÇİN ESİYOR

26 Ağustos’ta Alaçatı’da başlayan Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası yarışları, 35 ülkeden, kadınlarda 22 erkeklerde 59 sporcunun katılımıyla heyecan dolu görüntülere sahne olmaya devam ediyor. Dünyanın en iyi Salom Windsurfçülerinden Julien Quentel, Sarah Quitave, Delphine Cousin’in yanı sıra Türk sporcularımızdan Fulya Ünlü ve Lena Erdil de yarışlardaki performanslarıyla dikkat çekiyor. Pegasus, ilk kez geçen yıl başlatılan ve kupaya ayrı bir heyecan katan ‘Pegasus Özel Hız Ödülü’nü bu yıl da vermeye devam edecek. Sporcular, geçen sene olduğu gibi final yarışlarında kollarına takılan GPS cihazlarıyla yarışacak. Yarışlar sonucunda, GPS cihazlarından alınan sonuçlar ile Alaçatı’nın en hızlı kadın ve erkek windsurfçüsü belirlenecek. En yüksek hıza ulaşan iki sporcu, Pegasus tarafından biner Euro ile ödüllendirilecek. Pegasus’un Özel Hız Ödülü’nü geçtiğimiz yıl erkeklerde 68 km hızla Antoine Questel, kadınlarda ise 49 km hızla Delphine Cousin kazanmıştı. Yarışlar, bugün gerçekleşecek final turunun ardından sona erecek. Yarışma sonunda dereceye giren sporculara toplamda 55 bin Euro tutarında ödül dağıtılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.