TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sürekli: Boş vaatler vermiyoruz

Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçileri ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Kerem Ali Sürekli, “Sanayi girdilerinin ülke içinden karşılanma oranının artırılmasını teminen, yüksek yatırım gerektiren ara malı ve sanayi hammaddelerinin üretimine öncelik vereceğiz. Biz masa başında oturup boş vaatler vermiyoruz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2015 06:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sürekli: Boş vaatler vermiyoruz

7 Haziran seçimlerine az bir zaman kala çalışmalarını daha da yoğunlaştıran AK Parti İzmir Milletvekili adayı Kerem Ali Sürekli, ziyaretlerini sıklaştırdı. Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde işçilerle bir araya gelen Sürekli, çalışanların öneri ve taleplerini dinledi. Sanayi öncelikleri hakkında bilgi almak isteyen işçilerle sohbet eden Sürekli, “Sanayi girdilerinin ülke içinden karşılanma oranının

artırılmasını teminen, yüksek yatırım gerektiren ara malı ve sanayi hammaddelerinin üretimine öncelik vereceğiz. Bu kapsamda, bu tesisler için nitelikli ve büyük çaplı mekân hazırlıkları yapacak, yerli ve yabancı yatırımların özendirilmesi amacıyla mekanizmalar oluşturacak ve bu yatırımların kamu desteklerinden öncelikli olarak yararlanmasını sağlayacak; yüksek teknoloji yatırımlarına da desteği artıracağız. AK Parti olarak 13 yılda nasıl ki yapılanlara daha iyisini katmak için çaba sarf ettiysek, aynı istikrarla aynı azimle yine yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İşçilerle karşılıklı sohbet eden Sürekli, “Bize soruyorlar neler yaptınız diye. Bizim alnımız ak, başımız dik, yaptığımız işlerde ortada… 2023 hedefimize doğru yürürken; Türkiye Sanayi Stratejisi Belgesini 2011-2014 yıllarında hazırlayıp uyguladık. 2015-2018 dönemini kapsayacak yeni Stratejisi Belgesi ve Eylem Planını hazırlamaktayız. 2002-2013 döneminde imalat sanayii katma değerinin yıllık ortalama yüzde 5,7 oranında büyümesini sağladık. Aynı dönemde imalat sanayi ihracatını 33,7 milyar dolardan 141,4 milyar dolara çıkardık.

İhracatta ülke çeşitlenmesini artırdık. 2002-2013 döneminde orta teknoloji sektörlerinin ihracat içindeki payını ise yüzde 47,1’den yüzde 61,3’e çıkardık. Yani bizler sadece masa başında oturup boş vaatler vermiyoruz. Araziye iniyor, vatandaşımızla, emekçi kardeşlerimizde konuşup onları dinliyoruz. Sizlerden aldığımız bilgiler doğrultusunda hareket ediyor, en iyisini yapmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz” dedi.

“GÖNLÜNÜZÜ FERAH TUTUN”

Organize ’deki fabrikaları gezen ve tek tek işçilerle görüşen Kerem Ali Sürekli, işlerin işleyişi hakkında bilgi aldı. Çalışma ortamlarını gezen Sürekli, “Tire Organize gerçekten düzenli ve tertipli bir çalışma düzeni içerisinde… Emekçi kardeşlerimizi ziyaret etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bugün buraya sizlerin varsa sıkıntılarını ve bizlerden beklentilerinizi dinlemeye geldik. Sizlerin de bildiği üzere iş sağlığı konusunda önemli konulara el atıldı. Sizlerin güvenliği, sağlığı her şeyden önemli… 7 Haziran seçimlerine az bir süre kaldı. Görevimizin başına geldiğimizde ve yeni anayasa düzeni kurulduğunda göreceksiniz ki her şey çok daha iyi olacak. Gerek yatırım, gerek istihdam, gerekse sosyal güvenliğiniz için tüm gerekli çalışmalar yapılmaya devam edecek. Gönlünüzü ferah tutun” diye konuştu.

Kendilerinin bir vekil adayı tarafından karşılanması dolayısıyla memnuniyetlerini dile getiren işçiler, Sürekli ’ye ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Daha sonra çalışanlarla vedalaşan Sürekli, diğer programına geçmek üzere yola çıktı. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.