TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fuar coşkuyla devam ediyor

Uluslararası İzmir Fuar’ı her yıl olduğu gibi bu yılda birbirinden farklı yörelerin ürünlerini İzmirlilerle buluşturmaya devam ediyo

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2014 09:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Fuar coşkuyla devam ediyor

EMİNE ŞEKER

83. Enternasyonal Fuarı tüm coşkusuyla devam ederken fuar boyunca 7’den 70’e herkesin eğlenebileceği etkinlikler dikkat çekmeye devam ediyor. Bugün de ilgi duyabileceğiniz stantlar hakkında sizler için çeşitli bilgiler topladık.

YÜZDE 100 DOĞAL

Şahsar Sarımsak Ekstraktı firma sahibi Abdullah Yılmaz, geçen yılda Kastamonu’ndan geldiklerini belirterek, “Ürünlerimizi çeşitlendirdik. Şahsar genellikle sarımsak üzerine ürünler üreten bir firma. Burada da ürünlerimizi tanıtıyoruz. Sarımsak ekstraktı olarak üretime başladık. Yıllanmış sarımsak esktraktı olarak bilinen bir ürün. Sarımsağın sirke, limon ve suyla karışımının yaklaşık 6 ay ya da 10 ay bekleme süresiyle oluşuyor. Özellikle damar tıkanıklığı, kolesterol ve hiper tansiyonda kullanılıyor. Karaciğer koruyucu özelliği var. Özellikle erkeklerde damar ile ilgili her yerde faaliyet gösterir. Direnç artırıcıdır. Kişiler bunu kullandığı zaman kolay kolay hasta olmazlar. Sabahları aç karnına kahvaltıdan yarım saat önce bir yemek kaşığı tüketilmesi gerekir. Geçen sene ilgiden çok memnun kaldık. Her sene katılmamızın bize avantajı oldu. Bizim diğer bir özelliğimiz Kastamonu’yu da burada tanıtıyoruz. Ürünlerimizde katkı maddesi yoktur. Yüzde 100 doğaldır. Yan etki oluşturmaz. İnsanlar güvenerek kullanabilirler” dedi.

7’DEN 70’E İLGİ BÜYÜK

İzmir Fuarı’nı gezerken hatıra kalması için fotoğraf çektirmek isterseniz Lozan Kapısı’nın girişinde sağ taraftaki stantların başında Osmanlı Hatırasını ziyaret edebilirsiniz. Osmanlı Hatırası sahibi Emine Demirağ, Muhteşem Yüzyıl dizisinden esinlenerek böyle bir işe giriştiklerini belirterek, “2 yıldır bu işi yapıyoruz. Geçen yıllarda da fuara katıldık ama bu sene ilgi daha fazla. Osmanlı Dönemine ait kıyafetler giydirip fotoğraf çekiyoruz. 7’den 70’e herkesin dikkatini çekiyor. Küçük fuarlara katılmakla başladık. İlginin çok olduğunu görünce büyük fuarlarda da yerimizi alıyoruz. İzmirlilere bize gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Fuar bitinceye kadar tüm İzmir halkını davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLAR İÇİN PAMUK PRENSES VE SÜPERMEN

İzmir Fuarı’nın ana teması lojistik olduğu için Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT)’de büyük bir stant açarak fuarda yerini aldı. İzmir PTT Başmüdürlüğü Pazarlama Müdürü Aşkın Aslan, “Bu sene ana tema lojistik olduğu için büyük bir stantla burada yerimizi aldık. Amacımız lojistik taşımacılığında bizde varız düşüncesini halkımızla paylaşmak oldu. Zaten biz hep vardık. Ama kendimizi çok iyi bir şekilde anlatamıyorduk. Kendimizi daha iyi anlatabilmenin yolunu böyle seçtik. Burada PTT şubelerinde aldığınız tüm hizmetler mevcut. PTTcell aboneliği, kargo, kurye, yurtdışı kargo taşımacılığı anlamında hizmetler veriyoruz. PTTSİGORTA, PTTAVM, EDEVLET şifresi ve kişisel pul gibi her türlü işlemleri standımızda gerçekleştiriyoruz. Kendi logo ve fotoğrafınızla kişiye özel pul hizmeti sunuyoruz. Çocuklarımıza yönelik Pamuk Prenses ve Süpermen görselleri oluşturduk. Çocukların hafızalarında da PTT olarak yer alayı amaçladık. Gerçekten çok yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Standımızda 2 gişe personeli olmakla beraber 10 arkadaşla çalışıyoruz. Gelen İzmirlilere ürünlerimizi tanıtıyoruz. Gelen kişiler ne olmasını arzuluyorsa o talepleri alıyoruz. Sonrasında Genel Müdürlüğe değerlendirmek üzere gönderiyoruz. Geçen yıllara göre genel fuar biraz küçülmüş gibi geldi bize. Sebebi de ana temanın lojistik olmasının etkisi olduğunu düşünüyoruz. Ama bu yıl yer olarak biz büyüdük. Daha önceki senelerde stantlarımız daha küçük olmuştu. PTT olarak İzmirlilere hizmet vermekten çok mutluyuz. İzmir halkına 400 ayrı işlem çeşitliliği ile hizmet veriyoruz. İzmir halkının standımızı ziyaret etmelerini istiyoruz. Biz İzmirliler için buradayız” dedi. PTT standını ziyaret etmek isteyen İzmir halkı 2 No’lu holde önerilerini belirterek işlemlerini gerçekleştirebilirler.

ÜRÜNLERİMİZİ TANITMAYA GELDİK

El emeği göz nuru el ile dokunmuş Van kilimlerini de A1 holünde Van El Sanatları’nda ziyaret edebilirsiniz. Van El Sanatları Müdürü Halil Ertaş, “Halılarımız Van yöresine ait kökboyası kullanarak el dokumasıdır. Urartu ve Hitit desenleri mevcut. İpek, ipek yün ve yün olarak dokunur. Genelde ince dokumadır. Eski figürler ve desenler tercih ediliyor. Bizim ürünlerimiz farklı ve başka yerde olmadığı için geçen yıllarda fuara geldiğimizde ilgiden çok memnun kaldık. El sanatı olduğu için insanların daha çok ilgisini çekiyor. Bu sene geçen yıllara göre biraz ilgi azalmış gibi geldi. Ama halen fuar devam ediyor. İzmir halkını mutlaka standımıza gelerek ürünlerimizi görmelerini istiyoruz. Fuarlara gelme amacımız toptan sipariş almak, yurtdışına satış yapmak ve gelen kişilere ürünlerimizitanıtıp satış yapmak” şeklinde konuştu.

BİLİNÇ YARATMAK İSTİYORUZ

Afet anı, afet öncesi ve afet sonrası hakkında bilgi almak isteyen İzmirliler yük girişi kapısının tam karşısında AKUT’un standını ziyaret ederek gönüllü olabilirsiniz. AKUT İzmir gönüllüsü Murat Aras, AKUT arama ve kurtarma derneği 35 farklı bölgede gönüllü organizasyon olarak çalıştığını ve İzmir gönüllüler arasından biri olduğunu vurgulayarak, “Geçen yıllarda da stant açarak insanları afet bilinçlendirmeye yönelik çalışmalarda bulunduk. Geçen yıl insanlar burada gönüllük hakkında bilgi sahibi olup afet hakkında bilinçlendiler. Fuar bitince tanışma toplantısı yaptık. 150’den fazla insan katıldı. O tarihten bugüne kadar gönüllülerimiz artarak devam ediyor. Bu yıl burada olma amacımız insanlarda bilinç yaratabilmek. Fuarın genel konsepti lojistik olduğu için burada kendi lojistik depomuzu sergilemeye, yarattığımız görsel alan içerisinde de bir enkaz alanı yaratıp enkaz alanı üzerinde çalışmalarla neler yaptığımızı insanlara göstermeye çalışıyoruz. AKUT İzmir bu yıl lojistik depoyu tanıtmaya yönelik oldu. Ama yine buraya asıl gelme sebepleri yeni olarak AKUT’un içerisinde bir nefer olamaya çalışmak. Yeni bir gönüllü olmak. Asıl isteğimiz insanlar bilinçlenerek afetlerde neler yapılması gerektiğini anlatmak” diye konuştu.

KÜÇÜK KORKULAR BÜYÜK İYİLİKLERİN ÖNÜNE GEÇİYOR

Fuarı gezen İzmir halkı kan vermek isterlerse fuarın 4 ayrı yerinde kan verebilirler. Kızılay İzmir Kan Bağış Merkezi Ekip Doktoru Mustafa Kılınç, her sene İzmir Fuarı’na katıldıklarını belirterek, “Bu sene sadece hafta sonları ilgi yoğundu. Hafta içleri beklediğimiz ilgiyi göremiyoruz. Kızılay olarak amacımız kan bağışı almak. Kızılay’ı daha iyi tanıtmak istiyoruz. Yaptığımız hizmetler hakkında standımıza gelen kişilere hizmetlerimiz hakkında bilgi veriyoruz. 4 alanda çalışıyoruz. Tırımız, kamyonumuz, standımız ve otobüsümüz var. 4 alanda kan alıyoruz. Mümkün olduğunca kan bağışı yapılsın istiyoruz. Fuarı ziyaret eden kişilerin daha duyarlı olup kan vermelerini istiyoruz. Hafta sonu alınan kan 50’ye yakın oluyor. Hafta içi alınan kan bu sayıyı bulamıyor. Yarı yarıya azalma oluyor. Biz İzmir Kan Bağış Merkezi olarak Ege Bölge Kan Merkezine bağlıyız. İzmir’de yaklaşık bizim hedefimiz günlük bin ünite kan almak. Ama biz asla bu sayıya ulaşamıyoruz. Hiçbir zaman yeterli olmuyor. Her gün genelde İzmir’de bin üniteye yakın kana ihtiyaç oluyor. Şuan alabildiğimiz 300-400 civarı. Bu da ihtiyaçları karşılamıyor. Bize bağlı çevre illerde sorun olmuyor. Tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyoruz. İzmir’de sorun var. İzmir halkı duyarlıdır. İzmir batıya açılan penceredir. Daha çok kan bağışı bekliyoruz. Küçük korkular büyük iyiliklerin önüne geçiyor. İnsanlar kan vermekten korkuyorlar. Zararı olduğunu düşünmesinler. Aksine kan vermek faydalıdır. Kan veren bir kişi 3 kişinin hayatını kurtarıyor. Erkekler yılda 4 defa 3 ayda bir kadınlarda yılda 3 defa 4 ayda bir kan veriyorlar. Sağlıklı olan her insan kan verebilir. Kan vermek isteyenler tok karnına olması, kimlik getirmesi ve 18-65 yaş aralığında olması gerekiyor. Tüm İzmir halkını stantlarımıza bekliyoruz” dedi.

KERMES YAPMIYORUZ

İş Yurtları Kurumu Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 48 tane ceza infaz kurumunun ürettiği el sanatları da fuarı gezerken ziyaret edebilirsiniz. Adalet Bakanlığı İş Yurtları Daire Başkanlığında Arge ve Tanıtım Pazarlama Şube Müdürü Menderes Çelebi, 48 tane ceza infaz kurumu, İş Yurdu Müdürlüğü, Denetim ve Serbestlik Daire Başkanlığı, İş Yurtları Müdürü Daire Başkanlığı olmak üzere 51 kurumun bulunduğunu vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti: “Ceza infaz kurumlarıyla tutuk evlerinde bizim İş Yurtları dediğimiz atölye ve benzeri ünitelerde hükümlü ve tutuklular ya meslek sahibi oluyorlar ya da var olan mesleklerini geliştirerek yeniden topluma kazanılıyorlar. Esas itibarıyla toplumu suçtan korumak amacıyla tüm cezaevlerinde iyileştirme ve eğitim faaliyetleri yürütülmektedir. Eğitim ve iyileştirme kapsamında hükümlüklerin çalıştırılmasıdır. Türkiye’de yaklaşık 370’e yakın ceza infaz grubu bulunmaktadır. Bunların 241’inde İş Yurdu Müdürlüğü vardır. 170 değişik alanda üretim gerçekleştirilmektedir. Mobilyadan tekstile, gümüş işlemeciliğinden çiniciliğe, tarım ve hayvancılıktan ayakkabıcılığa kadar her alanda üretim söz konusudur. Edindikleri meslekler sayesinde dışarı çıktıklarında hayatlarını devam ettirebilecek şekilde iş sahibi oluyorlar. İş Yurtlarında çalışan hükümlüler gündelik alıyorlar. Belli sigortaları yapılıyor. Aylık 400 liraya yakın kendisine ekonomik fayda sağlıyor. Şuan itibariyle çalışmak isteyen herkesi çalıştıramıyoruz. Ama bizim amacımız herkesi çalıştırmak. İzmir halkının stantlara ilgisi çok yoğun. Ama biz Sivil Toplum Örgütleri’ninde ilgisi olsun istiyoruz. Bu yaptığımız iş tam anlamıyla sosyal proje çerçevesinde gerçekleşiyor. Tüm faaliyetler infaz sisteminin temelinde toplumu suçtan korumak ve topluma kazandırmak yatıyor. Bizim amacımız kermes yapmak ya da ürün satmak değil. Esas amaç eğitim ve iyileştirmeyi topluma anlatmak. İnsanların boş yatırılmadığı, çalıştığı ve ürettiğini herkesin bilmesini istiyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.