TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Havajet’in hedefi büyük

Havajet Havacılık Lisesi İcra Kurulu Başkanı Mehmet Çelebi, Havajet'in havacılık anlamında önüne koyduğu hedefleri Menemen’de bulunan eğitim binasında anlattı. Çelebi,  şu anda çok iyi bir yolda olduklarına değindi

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2015 07:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Havajet’in hedefi büyük

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Havajet Havacılık Lisesi İcra Kurulu Başkanı Mehmet Çelebi düzenlediği basın toplantısı ile şu ana kadar kat ettikleri yolu anlattı. Menemen’deki eğitim binasında gerçekleşen toplantıda konuşan Çelebi, Havajet olarak Ege Bölgesi ve İzmir’in ilk Özel Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olduklarını belirterek,  “Amacımız, her geçen gün büyüyen ve dünyada adı duyulur hale gelen Türk havacılık firmalarına ve bu sektörün önde gelen uluslararası firmalarına, İzmir’den eğitimli ve havacılığa gönülden hizmet verecek olan insan kaynağının yetişmesine öncülük etmek ve bu sektöre değer katmaktır” dedi.

“SEKTÖRÜ ÇOK İYİ BİLİYORUZ”

Çelebi, havacılık sektöründe tecrübe kazanmış, geniş bilgi ve çevre birikimine sahip danışmanlar kurulu ile beraber havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu insan kaynağı profilini ve özelliklerini çok iyi bildiklerine değinerek,  “Çocuklarımıza bu doğrultuda eğitim verip, onların sektör içerisinde aranan özelliklere sahip olmalarını sağlayacağız. Yönetim kurulumuz, danışmanlar kurulumuz ve eğitim-öğretim kadromuz ile beraber sadece havacılık branşında eğitim vermeye ve çocuklarımıza bu sektör içinde çok çeşitli fırsatlar sunmaya odaklandık. Sağlam bir misyonu ve geleceğe dönük vizyonları olan bir kurum olarak bütün enerjimizi havacılık sektörü çerçevesinde harcıyoruz” diye konuştu.

“3 FARKLI BRANŞTA EĞİTİM VERİYORUZ”

Çelebi, Eylül 2014’te uçak bakım, kabin hizmetleri ve havayolu lojistiği olmak üzere 3 farklı havacılık branşında eğitimlere başladıklarının altını çizerek, “Branşı ne olursa olsun çocuklarımızın tamamı için havacılığın genel resmini görmelerini sağlayacak şekilde çapraz eğitimler hazırlıyoruz. 4 yıllık lise eğitimleri sonunda çocuklarımız almış oldukları mesleki eğitim ile yaşıtlarının bir adım önünde, dünya çapında geçerliliği olan bir mesleğe ilk adımlarını atmış olacaklar. Çocuklarımız umutsuzca iş arayan değil, kendilerine sunulan iş alternatifleri arasından en uygun olanını seçen ve aranan özelliklere sahip bireyler olacaklardır” şeklinde konuştu.

“İNGİLİZCE HAVACILIĞIN OLMAZSA OLMAZI”

Havacılığın ana dilinin İngilizce olduğunu belirten Çelebi, etkili bir şekilde İngilizce diline hakim olmayan çocukların havacılıkta kariyer yapma imkanı bulunmadığını ifade ederek, “Bu sebeple ilk iki yılı yoğunlaştırılmış program ve son iki yılı meslek İngilizcesi olmak üzere bu dili çok etkin bir şekilde öğreteceğiz. Yaz okulu olarak Malta’da dil eğitim imkânı sunuyoruz. İlk grup öğrencimiz bu yıl 26 Temmuz’da gidecek ve 16 Ağustos’ta dönecek. Neden Malta diye sorarsanız eğer Malta hem yakın hem de vize problemi olmayan küçük bir yer. Yazın nüfusu 2,5 milyonunun üzerine çıkıyor ve dünyanın birçok yerinden öğrenci buraya dil eğitimi almak için geliyor. Bizim anlaştığımız okul yarıca Türkiye’den başka bir okuldan öğrenci almayacak ve bizim okulumuzdan giden öğrenciler aynı sınıfta ve aynı evde yaşayamayacak. Böylelikle çocuklarımız yabancı dili konuşmak zorunda kalıp daha iyi bir öğrenim süresi geçirecek” dedi.

“SIRADA BOEİNG VAR”

Çelebi, dünyanın en büyük uçak – motor üreticisi firmaları, havacılık eğitim kurumları ve havayolu şirketleri ile ön protokoller imzaladıklarına değinerek,  “Airbus ile gerçekleştirdiğimiz anlaşma, Sunexpress, Atlasglobal ile yaptığımız protokoller ve Uçak Bakım Okul Komutanlığı ile kardeş okul projemiz kısa sürede geldiğimiz noktayı gösteriyor. Önümüzdeki hafta dünyanın en büyük uçak üreticisi BOEING ile yapacağımız görüşmelerden de güçlü bir protokol ile döneceğimize inancımız tam” diye konuştu.  

“AİLE DESTEK EKİBİ KURDUK”

Sosyal sorumluluk projeleri ile çocukların başkaları için de faydalı olabilmenin keyfine varacaklarına değinen Çelebi, “Kültür, sanat, tarih ve teknoloji dallarında öğrenci kulüpleri kurduk. Çocuklarımıza en üst seviyede bir eğitim vermeyi ve çocuklarımızın bundan maksimum katkıyı sağlamalarını hedefliyoruz. Ailelerin desteği olmadan bunu başaramayız. Çocuklarımız ile aileleri arasındaki iletişimi geliştirmek ve gerekli zamanlarda tavsiyelerde bulunmak adına uzmanlardan oluşan ‘Aile Destek Ekibi’ kurduk” ifadelerini kullandı.

7 BİN METRE KARELİK ALANDA EĞİTİM VERİLİYOR

3 bin metre karesi kapalı olmak üzere toplam 7 bin metre karelik alanda eğitim faaliyetine başladığımız okulumuzun kapasitesi 384 öğrenci. 20 kişilik modern sınıflarda teknolojinin son ürünleri ile desteklenen eğitim faaliyetlerimizi sosyal sorumluluk projeleri ile destekliyoruz. Spor konusunda bireysel ve takım çalışmalarımız ile en kısa sürede adımızdan bahsedilecek başarılara imza atacağımız projelerimizi bilimsel alandaki projeler destekleyecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.