TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarhan: Barajı geçeceğiz

Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan partisi, kurulduktan sonra ilk defa İzmir’e geldi. Tarhan, İzmir’de Konak Western Hotel’de gerçekleştirilen basın toplantısında partisinin kurulma aşaması hakkında bilgi verirken, partisinin hedeflerini ve vaatlerini sıraladı. Tarhan, çok umutlu olduklarına değinerek ve partisinin bir halk hareketi olduğunu belirterek, “Her yerde barajı geçeceğiz. Meclis’teki 4 partiden de farklıyız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2015 07:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tarhan: Barajı geçeceğiz

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan İzmir’de basın toplantısı yaptı. Tarhan partisi kurulduktan sonra ilk defa geldiği İzmir’de önemli açıklamalar da bulundu. Tarhan, Türkiye tarihinin en hızlı örgütlenmesini tamamladıklarını ve birlikte bir yürüyüşe başladıklarına değinerek, “Bugün 16 Mayıs. Yine bir 16 Mayıs Bandırma Vapuru yol almıştı. Belki kırık döküktü ama içinde yürekli insanlar vardı.  ‘Anadolu milli mücadele ruhudur’ dedik yola çıktık. İsmimiz onun için Anadolu. İnanılmaz bir destekle karşılaştık. Yola çıkış sebeplerimizden biri de temsil edilmeyen, son 13 yıldır özellikle, neredeyse sandığa küsmüş, demokrasiye olan inancı yitirmiş büyük kitleyi temsil etmek istiyoruz” diye konuştu.

BİR HAFTADA 41 İLDE ÖTGÜTLENDİK

Tarhan, partisinin ideolojisine değinerek soldan geldiklerini belirtti. Tarhan, soldan gelmelerine rağmen Dünyayı sadece soldan değil her yerden gördüklerinin altını çizerek, “Tüm ezilen, güçsüz ve hırpalanmışların partisi olmak istiyoruz. Türkiye’de siyaset sıkıştı. Bir açmaz yaşıyor. 13 yıldır bu döngüyü kıran kimse yok. Bölge partilerinin olması, AKP’nin Türkiye partisi olarak anılması Türkiye’ye büyük haksızlıktır. Bizim hedefimiz budur; Türkiye’nin partisi olmak. Her yerde örgütlendik. Kuruluşumuzdan bir hafta sonra 41 ilde örgütlenmeyi tamamladık. Bir kadın olarak kurucu başkan olmak zor ama imkansız değildir. Bu zorluk bana bir sorumluluktu. Engellemelere rağmen bu zorluk saygınlıkla aşılmıştır. Tüm medya engellemesine, asla ardımızda herhangi bir güç olmamasına rağmen halk desteğiyle bugünlere taşıyabildik. 6 aylık bir partinin buralara gelmesini bir başarı olarak nitelendiriyoruz. Biz bu yola baş koyduk. Hedefimiz Anadolu’dur. Yürümeye devam edeceğiz. ‘Yapamazsınız’ dediler. Yapınca, ‘yenisiniz, sonuç alamazsınız’ dediler. 40 yıllık partilerin giremediği yerde seçime giriyoruz. 81 ilde giriyoruz. Anket vesveseleri geliyor. Anketlerle sonuç belirlenseydi seçime ne gerek vardı? Biz sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

“MECLİS’TE 4’LÜ KOALİSYON VAR”

Tarhan Meclis’te şu anda bulunan partileri de eleştirerek, “Ben şu an Meclis’te 4’lü koalisyon olduğuna inanıyorum. Doğan görünümlü şahinler olur ya yeni görünümlü eskilerden değiliz. Tek parti gibi çalışan o 4’lü koalisyonun kırılmasını istiyoruz. Sisteme hizmet ediyor ve oradan besleniyorlar. Sistemden beslenenler bu bozuk düzenle mücadele edemezler. Beslenmeyen bizler bir gün çıkar bu düzen değişmeli der. Bunun mücadelesini vereceğiz. Ne havuz, ne kartel, ne cemaat medyasıyla çalışıyoruz. Halktan başka hiçbir desteğimiz yok. Sermayeye eyvallahımız yok. Biz bir halk hareketiyiz” şeklinde konuştu.

“PARTİ OLARAK İFTİRALARA MAĞRUZ KALDIK”

Tarhan, parti olarak iftira ve iğrenç şeylerle karşılaştıklarına değinerek, “MİT bağlantısı gibi bir iftirayla, Recep Tayyip Erdoğan’ın belden aşağı bir iftirasıyla karşılaştık. Bu bana göre Anadolu’ya hakaretti. Bu oranın insanlarına güvenmemektir. Kadınlara hakarettir. Bunların tamamından ileride utanacaklardır. Bizim siyaset yapma amacımız bu tip zavallılarla mücadele etmektir. Komplolarla hayatı bu pencereden görenlerle mücadele etmektir.  Saha saha çalışmalara devam edeceğiz. Bu daha başlangıçtır. Kenetlenerek yürüyeceğiz. İktidarın ağır baskısı devam ediyor. Parlamenter sisteme kilit vurmaktan söz ediliyor. Ekonomik krizi herkes bekliyor.  Bir yerden patlak verecek. Ülkemizin bir bölümünü PKK’ya teslim ettiler. Başkanlık karşılığı özerklik anlaşmasının sonucu olduğunu düşünüyoruz. Ankara’yı parsel parsel sattıklarını kendi ağızlarından söylediler. AKP’nin söyleyeceği bir şey kalmadığını ve eskidiğini düşünüyoruz. Eşyanın tabiatına aykırıdır. Yeni bir şey söyleyemeyen eskir. Eski gücünü koruması mümkün değildir. Tayyip Erdoğan koskoca ucube gibi sarayda kendini yalnız hissediyor. Her yerde konuşuyor. Konuşmak istiyor. Ona bakmayın artık. Yaptığı onca zulümden sonra aklıselim herkes arasında ciddiye alınmıyor” dedi.

“AKP VE HDP ÇOK TATLI BİR ÇİFT”

Tarhan, AK Parti’nin ve HDP’nin çok tatlı bir çift olduğunu düşündüklerini belirterek, “Bakmayın siz Demirtaş’ın başkan yapmayacağız dediğine. Siz İmralı’yla rahat görüşün diye orduyu tasfiye etsin, size yardımcı olsun diye BOP’un eş başkanı olsun siz bu adamı başkan yapmayacaksınız öyle mi? Birbirlerine olumsuz söylemlerde bulunuyorlar ama öyle değil. Eğer Türkiye partisi olacaklarsa Öcalan’ın özgürlüğünden çok kendilerini özgürleştirsinler. Başkanlığın anahtarı HDP’nin elinde. Zaten fiilen bir başkanlık sistemi var. Tüm yetki bir kişinin elindedir. Bunu engelleyecek sadece halktır. Tek başına çıkıp efelik yapmaya kalkmasın” şeklinde konuştu.

“GÖRÜNMEZ OLMAYI BIRAKIN ÖNE ÇIKIN DEDİK”

Tarhan, kimseden icazet almadıklarını ve kimseyle gizli kapaklı görüşmeler yapmadıklarının altını çizerek,  “Kendimizi halk hareketi olarak görüyoruz. Özellikle kadın ve yoksulların son 13 yılda tam anlamıyla görünmez olduklarını düşünüyoruz. Hem sandığa gitmeyenler için, hem de yoksul ve kadınlar için söyledik; görünmez olmayı bırakın öne çıkın dedik. Kadınlara yönelik şiddetin bizi yöneten zihniyetin yansımaları olarak görüyoruz. Kadınlara, kızlarımıza ve çocuklarımıza dokunan yanacak. Seçim bildirgemizin özü budur. Madem devlet engel olamıyor, eşitlik konusuna karşı biz bunu engelleyeceğiz. Her yerde kadın erkek eşitliği diyoruz. Anayasa’da bunun sağlanması lazım” diye konuştu.

“MUSTAFA KEMAL BİR PARTİYE AİT DEĞİLDİR”

Tarhan, Türkiye’de dini de Atatürk’ü de istismar edenlerin olduğunu belirterek, “Hırsızlardan, hainlerden, karşı devrimcilerden, sahne dekorlarından değiliz. Hırsızların meşruiyetini sağlayan bir grup yandaş var Meclis’te onlardan değiliz. Enerjiyle ilgili süreçte tam bir devrimciyiz. Sonuna kadar demokratız.  Yeni bir aydınlanma savaşı olarak görüyoruz. Halk ikna edilerek beraber yapılmalıdır. Daha önce temsil ettiğimiz kitleleri çok yalnız bıraktılar. Gidecek kapısı kalmadı duygusuna kapılıp AKP’yi bir liman olarak gördüler. Atatürk’ü de dini de istismar eden yapılar var. Mustafa Kemal bir partiye ait değildir. Bu toprakların efsanesidir. Hepimizin Atatürk’üdür. Halka parmak sallayan o zihniyetle de mücadele etmeyi düşünüyoruz” dedi.

“CHP’Yİ KONUŞMAYI DÜŞÜNMÜYORUM”

Tarhan,diğer partilerin seçim bildirgeleri hakkındaki düşüncelerinin sorulması üzerine Yunanistan örneğini vererek, “CHP’yi konuşmayı düşünmüyorum. Herkesin görüşleri kendine aittir. Siyaset sağa sola para saçma değildir. Daha ciddi bakıyorum. Umuda, zamana ve inanca ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Yunanistan batmış bir sistemde bile yoksuluna, işçilerine 2 bin 23 lira veriyor.  Biz daha fazlasını vermeliyiz. Bunu para saçma olarak görmüyorum. İşsizlik, kadın istihdamını önemsiyoruz. Kadınlar ve gençler öncelikli politikalarımızdır.  Çevreyle ilgili çok duyarlıyız. Çok sağlam bir bildirgemiz var.  Emekli maaşı ve asgari ücretin açlık sınırının altında olması insanlık suçudur. 2 binin altında ikisinin de olmaması gerekir. Bu çok kısa vadede olacak bir şey değil. Ciddi bir çalışması yapılması lazım. Bizde tarımın planlanması gerekiyor. 5, 10 yıllık dönemlerle her türlü analizi yapılması devlet tarafından önerilmesi gerekiyor” dedi.

“4’LÜ KOALİSYON BARAJI ÇOK SEVİYOR”

Tarhan, barajı yıkmak için çalışacaklarını ve İzmir’de çok umutlu olduklarını belirterek, “Her yerde barajı geçeceğiz. Barajlar yıkılmak içindir. 4’lü koalisyonun barajı çok sevdiğini biliyoruz. Herkes sandalyesini, paylaştığı belediyeleri koruma derdinde. Hırsız diye bağrışanız bunların dördü birden döner bakar. 0,5’lerle 30 yıl idare edeyim anlayışı yok. Barajı yıkmak için çalışıyoruz. İzmir’de de umutluyuz” diye konuştu.

“SELANİKLİ KEMAL’E KARŞI SAHTE KEMAL’LERE DİKKAT EDİN”

Tarhan, CHP’nin muhalefet anlayışını eleştirerek, “Bir hesap uzmanının hata yapması üzücüdür. Silik bir anlayış hakim tam bir karikatür gibi... Masaya elini vururken eli kırılacak pozisyona geliyor. Davutoğlu’na ‘Tutmayın küçük enişteyi’ diyorlar. Ben de ‘Küçük enişte 2’diyorum. Ülkeyi yönetecek insanların böyle olması üzücüdür. İzmir’e gelmişken, Selanikli Kemal’e karşı sahte Kemal’lere de dikkat etmenizi istiyorum” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.