TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP’nin önergesi gündeme alınmadı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci hakkında, HDP grubu tarafından verilen gensoru önergesinin gündeme alınması kabul edilmedi

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2015 08:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
HDP’nin önergesi gündeme alınmadı

HDP'nin, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci hakkında verdiği gensoru önergesinin görüşmeleri TBMM Genel Kurulu’nda yapıldı. “Türkiye’nin son dönemde ekonomik ve istihdama yönelik göstergelerinin kötüye gittiği” iddiasıyla hakkında verilen gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmaması ile ilgili görüşmelerde söz alarak kürsüye çıkan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye ekonomisi hakkında bilgi verdi.

2014 yılındaki cari açıkla ilgili olumlu gelişmenin 2015 yılında rekor seviyede devam ettiğini belirten Bakan Zeybekci, “Ocak ayında cari açığımız 2 milyar dolar seviyesindedir. 2014 yılının Ocak ayına göre 2015 yılının Ocak ayında cari açığımız yüzde 60 seviyesinde indirilmiştir. Yani 2014 yılında yüzde 5.7 seviyesinde gerçekleşecek olan cari açık, 2015 yılında yüzde 4 seviyelerine gelecektir. Bunun sebebi petrol fiyatlarının düşmesi, ham maddenin de buna uygun bir şekilde düşmesi, adı ne olursa olsun, ortada bir sonuç vardır. Cari açıkla ilgili çok önemli bir sonuç elde ediyoruz” dedi.

“Türkiye 2009 yılında 1 kilogramlık ihracatı 1.2 sent iken, bugün itibari ile bu rakam 1.66 dolara gelmiştir. İthalatımızda 1.77 dolardır” diyen Bakan Zeybekci, son zamanlarda yaşanan kur artışına yönelik “Kurlarla ilgili birileri maalesef Türkiye’ye yakışmayan dalgalanmadan fırsat çıkartmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Genel Kurulda yapılan oylamada HDP’nin Bakan Zeybekci hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınmamasına karar verildi. (İHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.