TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Camiler siyaset yeri değildir”

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, “Başkanlık sistemine geçilecek olursa, şimdiden halifelik sistemine geçilmesinin altyapısı hazırlanmaktadır. Türkiye böylesine bir vahim gidişatın eşiğindedir, halkın bu gidişata dur demesi lazım” dedi

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2015 08:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Camiler siyaset yeri değildir”

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, İstanbul başta olmak üzere yurdun belli yerlerinde AKP il ve ilçe başkanları camileri sıradan bir dernek lokali gibi kullandığını belirterek “Camiler ibadet mekanlarıdır. Siyasete alet edilmemeli” dedi.  Özkes, İstanbul Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ile AKP İlçe Başkanı Şahin Pirdal'ın, her hafta farklı bir camide sabah namazından sonra verilen kahvaltıda cami içinde siyaset yaptığını iddia etti. Özkes, “Camilerin AKP'nin propaganda merkezlerine dönüştürülmesi, camilerin seçim büroları haline getirilmesi asla kabul edilemez” diye konuştu.

Özkes Meclis'te düzenlediği basın toplantısında  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık istemesi için de “Başkanlık sistemine geçilecek olursa, şimdiden halifelik sistemine geçilmesinin altyapısı hazırlanmaktadır. Türkiye böylesine bir vahim gidişatın eşiğindedir, halkın bu gidişata dur demesi lazım” değerlendirmesi yaptı.

CHP'nin daha önceki yıllarda yaptığı gibi bu yıl da 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü'nde, Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları, Çanakkale şehitleri ve tüm şehitler için başta Çanakkale olmak üzere bazı il ve ilçeler de mevlit okutacağını söyleyen Özkes  “O mevlide ben de katılacağım. Atatürk hayatta iken her yıl Çanakkale şehitleri için mevlit okuturdu. Hatta  ilk kez mevlidi radyodan naklen yayınlattı” ifadesini kullandı. 

İYİ DURUMDAYSAK LAİKLİĞE BORÇLUYUZ

Laikliğin, din ve vicdan özgürlüğünün sağlandığı, evrensel hukuk kurallarının uygulandığı sistem olduğunu vurgulayan Özkes, “Bugün İslam ülkeleri arasında en iyi konumda bulunuyorsak, bunu şöyle ya da böyle, örselenmiş de olsa laikliğe borçluyuz. Giderek durumu daha da kötüleşen İslam dünyasının asıl ilacının laiklik olduğunu düşünüyorum” dedi. 

İhsan Özkes, bir gazetecinin, “İçişleri Bakanı, üzerine yemin ettiği 'Anayasa'yı tanıyorum' dedi. Buna ilişkin görüşünüzü alabilir miyim?” sorusuna, “Cumhurbaşkanı'nın ettiği yemine sadık kalmıyor, AKP mensuplarında da bu geleneğe uyma gibi bir durum yaşanıyor. Baştaki, Anayasa'ya ettiği yemini çiğnedikten sonra, ona tabi olanların bu yemine sadık kalmalarını beklemek ne derece doğru olur bilmiyorum. Halkımızın yasalara, hukuka, yargıya güveni giderek azalmaktadır. Vahim bir söylemdir, talihsizliktir, ülkemizin geleceği açısından gerçekten tarihe düşülen kara bir lekedir” karşılığını verdi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.