TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“İzmir’i Boston yapacağız”

İzmir Ticaret Odası’nda AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Doç.Dr. İbrahim Turhan’ın katılımıyla özel bir meclis toplantısı gerçekleşti. Programın açılışında konuşan İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, “TBMM’de işin ehli, muhatap bulabileceğimiz milletvekillerini görmek istiyoruz. İzmir bu dönem biraz daha şanslıdır. Ekonomiden anlayan vekil adayları yoğunlukta” dedi

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2015 07:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“İzmir’i Boston yapacağız”

ANIL YIKGEÇ

Seçimler öncesi İzmir Ticaret Odası, siyasi parti adaylarını ağırlamaya devam ediyor. AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Doç. Dr. İbrahim Turhan’ın katıldığı ‘’Dünya ve Türkiye Ekonomisindeki gelişmeler çerçevesinde İzmir’e Bakış’’ temalı özel meclis toplantısı düzenlendi. Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkanvekili Bilal Doğan ve İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş hazır bulundu. İzmir’de 2015 seçimlerinde ekonomiden anlayan vekil adaylarının çoğunlukta olduğunu söyleyen İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “Seçimlere 22 gün kaldı. Herkes kendi tuttuğu partinin sonuçlarını merak ediyor. Bizimde beklentimiz, iş alemi olarak istikrar olacak mı diye merak ediyoruz. 12 yıldır ekonomiyi istikrarla yöneten başarılı ekip görev aldı. Babacan ve ekibi başarılı işlere imza attı. Ekonomimiz büyüdü ve iş olanağı arttı. İstikrar ortamı seçimlerden sonra ne olacak onu merak ediyoruz. Bizim beklentimiz aynı zamandan İzmir’in derdini dert edinen milletvekilleri olmasını istiyoruz. TBMM’de işin ehli, muhatap bulabileceğimiz milletvekillerini görmek istiyoruz. İzmir bu dönem biraz daha şanslıdır. Ekonomiden anlayan vekil adayları yoğunlukta. AK Parti İzmir Adayı Doç.Dr. İbrahim Turhan, ekonomi bakanlığı yapacak kapasitededir. Kendisi de adaylık sırasında seçilecek yerdedir. İnşallah kendisini bakan olarak görürüz” dedi. Dalgakıran Projesi'nin 8 aydır gündeme alınmadığına söyleyen Demirtaş, “Körfez taraması 20 yıla yakındır yapılamıyor büyük gemiler gelemiyor böyle bir şey olabilir mi? Oluyor. Dalgakıran Projesi 8 aydır gündeme alınmıyor” serzenişinde bulundu.

“BOL KESEDEN DAĞITACAK OLSA BUNU HÜKÜMET YAPAR”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun elmasla ilgili tüketim vergisinin kaldırılmasını meydanlarda kullanıyor olmasının kendisini çok üzdüğünü söyleyen AK Parti Adayı Turhan, “AK Parti dışında diğer siyasi partilerin vaatlerinde ciddiyetsizlik var. Beni daha da üzen şey, Bora İstanbul Başkanı olduğumuz dönemde, kuyumcular, ham elmasla ilgili tüketim vergisinin kaldırılmasını istedi. Siyasi polemik konusu olmaması için tüm partilerle görüşerek talepleri aldık ve vergiyi kaldırdık. CHP'nin Sayın Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, elmastan KDV'yi kaldırdınız diye verdikleri söze rağmen meydanlarda bunu kullanıyor” dedi. Partilerin açıkladığı vaatleri eleştiren Turhan, “İktidar partisi biziz, her türlü imkan var. Bol keseden dağıtacak olsa bunu herhalde hükümet yapar. Bu vaatlerin 1994'de nelere mal olduğunu biliyoruz. 1998 ve 2001 yılında neler olduğunu biliyoruz. Biz ekonominin ciddi bir iş olduğunu öğrenecek kadar deneyim kazandık.  Üretmeden tüketmenin nelere mal olduğunu yaşadık gördük" dedi.

“İZMİR’E SAĞLIK TURİZMİ KAZANDIRACAĞIZ”

İzmir'i Türkiye'nin Boston'u yapacaklarını söyleyen Turhan, "İzmir’e sağlık turizmi kazandıracağız. Saç ektirmekten dişe, kalpten estetiğe yabancılar ülkemize gelip sağlık hizmeti aldılar. 10 gün kadar kaldılar. Böyle bir turistin sağladığı katma değer her şey dahil konaklayanlardan daha üstündür. İzmir’i eğitim kendi yapacağız, Türkiye’nin Boston’u yapacağız. Gelen turistin İzmir kent merkezinde eğleneceği zaman geçireceği mekanları yaratmalıyız’’ dedi.

“İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”

İzmir’in projeleri hakkında siyasi parti farkı gözetmeksizin işbirliğine hazır olduklarını belirten Turhan, “İTO’nun dalgakıran projesini hayranlıkla dinledik. İzmir için yatırım yapacak hayatını kolaylaştıracak hizmetler için her kim bizimle çalışmaya hazırsa siyasi parti farkı gözetmeksizin işbirliği içinde çalışmaya hazırız”  dedi. İzmir’de seçime giren diğer partileri ilk dört sırasına İzmirli adayları yerleştirmemesi konusunda eleştiren AK Partili Turhan, “4 milyonluk İzmir’den ilk 4 sıraya yerleştirselerdi keşke. İzmir emin ellerde. Burada yetişmediyseniz, İzmir’in sorununu anlamanız mümkün değil. Ben de kendimi İzmir'e emanet ediyorum” diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.