TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hıdır: Grip; bir enfeksiyon hastalığıdır

İzmir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Nil Hıdır, grip hakkında gazetemize özel yazılı açıklamada bulundu. Hıdır, İzmir’de de grip enfeksiyonu geçiren ve özellikle kronik hastalığı olan hastaların yataklı tedavi kurumlarında tedavi altına alındığını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2015 07:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hıdır: Grip; bir enfeksiyon hastalığıdır

OKTAY İLERİ

İzmir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Nil Hıdır, gribi; inflüenza adı verilen bir virüs tarafından oluşturulan, ani olarak 39°c üzerinde ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, bitkinlik, titreme, baş ağrısı ve kuru öksürük gibi belirtilerle başlayan bir enfeksiyon hastalığı olarak tanımlayarak, “Grip her yıl dönem dönem artışlar gösterebilmektedir. 2013-2014 yıllarında da yoğun grip salgını dönemleri yaşanmıştır. Bu hasta artışları 2013 yılında Kasım ve Aralık, 2014 yılında ocak ve şubat aylarında görülmüştür. 2015 yılında aynı yoğunlukta bir pik dönemi ile karşılaşılmamıştır. Ülkemizde grip hastalığını izlemek, olası salgınları önceden fark etmek, grip virüsünün yaygınlığını ve tiplerini tespit etmek, elde edilen bilgilerle ülkemizi dünya genelindeki bilgiler ile birlikte değerlendirmek ve sonuç olarak vatandaşlarımızı gripten korumak amaçları ile Sağlık Bakanlığımız bünyesinde 2005 yılından beri ‘Sentinel İnfluenza Sürveyansı’ çalışmaları yürütülmektedir. Bu çalışmanın yapıldığı illerden biri de İzmir’dir. İlimizde 10 aile hekimi ve 5 gönüllü uzman hekim aracılığı ile Sentinel İnfluenza Sürveyansı çalışmalarında kendilerine başvuran kişiler içerisinde ‘Grip Benzeri Hastalık’ geçiren hasta sayılarını ve bu hastaların birinden aldıkları numuneyi Halk Sağlığı Müdürlüklerimiz aracılığıyla laboratuvarlarımıza göndermektedirler. Ayrıca sağlık kurumlarımızda gripten şüphelenilen vakalardan alınan numuneler de analiz ettirilmektedir” dedi.

HASTANELERDE YATARAK TEDAVİ GÖRMEK HIZLI İYİLEŞMEK İÇİN ÖNEMLİ

Grip enfeksiyonunda kişinin immün sistemi ve kronik hastalığı olup olmadığının önemli olduğuna dikkat çeken Hıdır, sözlerini şöyle bitirdi: “Kronik akciğer hastalığı, karaciğer hastalığı ve böbrek yetmezliği bulunan kişiler gribi daha ağır geçirebilmektedir. Hastalığı ağır geçiren hastaların hastanelerde yatarak tedavi görmesi daha hızlı iyileşmeleri için önemlidir. İlimizde de grip enfeksiyonu geçiren ve özellikle kronik hastalığı olan hastalar yataklı tedavi kurumlarımızda tedavi altına alınmaktadır. Bir yerel gazetede yer alan ‘domuz gribi yine hortladı’ başlıklı haberde adı geçen sağlık personeli grip nedeniyle tedavi edilip hastaneden taburcu edilmiştir. Haberde adı geçen hastanede grip nedeniyle ölen bir hasta olmamıştır.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.