TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“AK Parti özgürlüklerin teminatıdır”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir’de bulunan Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile akşam yemeğinde buluştu. Davutoğlu, “İzmir korkularla yükselemez. Bütün İzmirlilerin ellerini yüreklerine koyarak düşünmesini istiyorum. Hayat tarzlarına saygımız sonsuzdur. AK Parti özgürlüklerin teminatıdır” dedi

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2015 07:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“AK Parti özgürlüklerin teminatıdır”

NEŞE YAVUZ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir mitingi öncesi kente gelerek sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileriyle buluştu. Swiss Otel’de önceki gece gerçekleşen yemekli toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, il yöneticileri, milletvekili adayları, gazetemiz İmtriyaz Sahibi Halil Arslan ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasında İzmir mesajları vererek, hayat tarzlarına saygı duyduklarını ve özgürlüklerin teminatı olduklarını belirtti. 

“TARİHİ BİR ADIM”
İzmir'in siyasi irade ile bağını güçlendirmesinin gerekli olduğunu söyleyen Başbakan Davutoğlu, yerel aktörlerle merkezi irade arasında sağlam bir bağ olmamasının zararlarından bahsederek, “Siyasi irade ağırlığını hissettirmezse; yerel aktörle merkezi irade arasında bağlantı sağlam olmazsa vahamete uğrar. İstediğiniz neticeyi almakta zorlanmaya başlarsınız. Diğer kentlerde yaşanan hızlı gelişim İzmir'de yaşanmıyor” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'dan sonra ilk kez İzmir'de açılan Başbakanlık Ofisi’nin siyasi iradeyi İzmir’e taşıyacağını belirterek, “Siyasi iradeyi İzmir'e taşımak yani ekonomik olarak Asya hinterlandını ve Akdeniz ufkunu birleştirmek, zengin-çok kültürlü dokusunu korumak gerekiyor. Başbakanlık Ofisi bu yüzden önemli. İstanbul'da ofisimiz vardı, 3'üncü olarak İzmir'de ofisimiz oldu. Devletimizin, hükümetimizin kente veridği önemi göstermek için sık sık kente geleceğim, toplantıları burada yapacağım. Fiilen bu bölgede yapılan çalışmalarla yakından ilgileniyoruz” şeklinde konuştu.

“ÇELME TAKANLARLA UĞRAŞIYORUZ”

Kendilerini ve projelerini sürekli engellemeye çalışan güçlerle mücadele ettiklerini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, “Biz bir taraftan bu mega projelerle yeni ufuklar çizmeye çalışıyoruz bir taraftan da çelme takanlarla uğraşıyoruz. Bir taraftan ne yapacağını bilen hükümet, bir taraftan pusuda bekleyen pusu meraklıları, pusuya yatanlar var. Onlar çelme taksınlar biz yolumuzu yürümeye devam ederiz” şeklinde konuştu.

“İZMİR KORKULARLA YÜKSELEMEZ”

İzmir'in yükselmesi için neler olması gerektiğini anlatan Davutoğlu, “İzmir ideolojilerle, korkularla yükselemez. Şu ya da bu kazanımlarımızı acaba kaybeder miyiz diye yükselmez. Ya böyle bir perspektifle yükselecek ya da direnen bir yapı olursa birçok projenin hayata geçirilemeyeceği bir hal alır. Eğer siyasi irade varsa, ki var, eğer İzmir'e güç katan bir perspektif varsa, ki var, onun için tüm ulaştırma hatlarını 9 üniversite ile takviye ettik. ArGe projeleriyle 24 öncelikli dönüşüm projelerine bakılsın” dedi.

“TEMİNAT BİZİZ”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, herkesin özgürlüğünün teminatının AK Parti olduğunu belirterek, “Herkesin özgürlüğünün teminatı partimizdir. Kimin hayat tarzına karışılmışsa onun teminatı biziz. Onun için Yeni Türkiye sözleşmenin içine insan onurunu koyduk. İnsan onuruna saygı göstermeyen hiçbir siyasal düzen kalıcı olmaz. İzmir özgürlükler şehridir doğru. Ama tek boyutlu bakanların şehri olmamalı. Herşeye açık olmalı, her düşünceye açık olmalı.Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak söylüyorum, muhalif partililerin onuru da benim onurumdur. O yüzden başka bir partiden bir hanımefendiye kaset üzerinden şantaj yapıldığında hemen aradım. Çünkü kadınların onuru bizim onurumuzdur. Kimseye karşı bir ön yargımız yok. Türkiye'yi özgürlükler ve istikrar adası olarak tutmak istiyoruz. Bakın sadece istikrar demiyorum. Çünkü, istikar demokrasiyle gelirse bir değerdir, eğer insanları ezerek gelirse değer olmaktan çıkar” ifadelerini kullandı. 

“ÖNYARGIMIZ YOK”

AK Parti Siirt Kadın Kolları Başkanı’nın saldırıya uğramasına karşın kadın örgütü temsilcilerinin sessiz kalmasına tepki gösteren Davutoğlu şunları söyledi: “Kadınların onuru bizim onurumuzdur. Başörtülü diye ikna odalarını almış olabilir birileri, şimdi söylüyorum, onlara karşı mücadele ettik, haklıydık. Ama o ikna odasında görev yapmış olan bir milletvekili hanımın onuru da bizim onurumuzdur. Kimseye karşı herhangi bir ön yargımız yok. Öyle bir korku, ürperti psikolojisi oluşturmak istiyorlar ki; biraz önce gelirken Siirt kadın kolları ile görüştük. Kadın kolları başkanımız saldırıya uğramış. Kimseden ses çıkmıyor. Kadın dernekleri başka olayda hemen ses çıkarıyorlar. Adana ve Mersin olaylarını hemen kınadılar. Ama bir bakıyorsunuz HDP başkanı ‘DHKPC yapmamıştır’ diyor. İkisi de birbirine teşekkür ediyor. Mehmet Selim Kiraz gibi onurlu bir savcıyı makamında şehit edendir bu DHKP-C. Türkiye'nin geleceğini düşünen herkesin elini vicdanına koyup 7 Haziran seçimlerine gitmesi gerekiyor” dedi.

CHP’nin “Megakent Projesi”ni eleştiren Davutoğlu,  “Asya'dan gelen koridorları İzmir'e doğru yönlendirdiğimizi görürsünüz. Tüm bu ulaştırma projelerinde Sayın Cumhurbaşkanı’mıza ve Binali Yıldırım'a ve Lütfi Elvan ve Feridun Bey'e teşekkür. Bu projeler kesintisiz sürecek. İzmir’de bulunan STK'ların tüm bu İzmir vizyonuna sahip çıkmalarını bekliyoruz. Asya hinterlandından Avrupa ve Afrika'ya vizyonu olmayan bir yaklaşımla da İzmir yükselemez. Kılıçdaroğlu inşallah bu konuşmayı dinliyordur da neyi nasıl hayata geçirdiğimizi ders olarak okur. Çandarlı'ya gelen mallar Afrika'ya, havalimanı bağlantılarıyla birlikte tüm çevre ülkelere kıtalara dönük başlı başına bir yaklaşım ortaya konacak. İşte Türkiye'yi merkez kılmak budur” dedi.

İstanbul'un ekonomik bir merkez haline geldiğini belirten  Davutoğlu, “İzmir, İstanbul ile buluşmalı. Çünkü İstanbul dünyanın küresel ekonomik merkezlerinden biri. İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek bir otoyol yapıyoruz. Bu proje İzmir’i İstanbul ile buluşturacak” şeklinde konuştu.

“İZMİR, VİZYONU HAREKETE GEÇİRECEK”

Davutoğlu, “Eğer Anadolu'ya ve İzmir'e sahip olan bir siyasi iradenin zihninde bir vizyon varsa, o vizyonu harekete geçirecek olan İzmir'dir. İzmir'in güçlü olması için Asya bağlarının çok sağlam takip edilmesi lazım. İzmir vizyonu harekete geçirecek” ifadelerinde bulundu. 

DELİCAN: AYNASI İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ
Toplantıda konuşma gerçekleştiren AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, “Bugüne kadar ülkemiz ve şehrimiz için yaptıklarımızla dayanışma içinde üretmenin en verimli organizasyonlarını gerçekleştiren sizlerle bu büyük fotoğrafı oluşturmaktan mutluyuz. Başbakanlık ofisi olan İzmir hedefini gerçekleştirdiğimiz gibi. Partimiz bugüne kadar sizlerle kol kola yol almıştır. ‘İzmir'i ötekileştiriyorlar, cezalandırıyorlar’ diyenlere yanıtımız daima hizmet ve yatırım oldu. İzmirlinin ortak çıkarları için çalışmayı sürdüreceğiz. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. Laf yok, icraat var. Zaman kaybı yok, çalışmak var. Önce insan anlayışıyla kapılarda bekletmek, kuyruklarda bekletmek yok” dedi. 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.