TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deri işçileri direnişlerinin 8. gününde

Çeşitli nedenler sebep gösterilerek işten çıkartılan SF Deri Fabrikası işçileri direnişlerin 8. gününde, mücadelelerine devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2015 06:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Deri işçileri direnişlerinin 8. gününde

ONURHAN ALPAGUT       

Çeşitli nedenler sebep gösterilerek işten çıkartılan SF Deri Fabrikası işçileri direnişlerine devam ediyor. Ege Serbest Bölgesi önünde toplanan işten çıkartılan deri fabrikası işçileri, “İşimize haklarımızı geri alarak dönene kadar direnişimiz son bulmayacak” mesajını verdi. Yaşanan süreci ve gelinen son noktayı Tekniker Mehmet Cin anlattı. Cin, “2015 Mart ayının 25’inde SF Deri Fabrikası’nda sendikaya üye olmadığı gerekçesiyle 14 arkadaşımızın işine son verildi. Ancak işveren performans düşüklüğü altında işten çıkardı bizi.  Bizler çalıştığımız firmada deri çanta üretiyoruz. Deri çantaların şu an piyasadaki değeri 500 Dolar’dan başlayarak 2 bin 500 Dolar’a kadar çıkıyor. Bu sebepten dolayı içeride yaşanan olaylar, mobing ve baskı uygulanarak bazı arkadaşlarımızın üyelikleri düşürüldü. Bunlar ile ilgili içeride çalışmalarımız devam ediyor. Bugün de işverenler ve genel müdür ile bir görüşme olacak. İşverenler ile Deriteks sendika Başkanımız Makum Alagöz arasında bir görüşme trafiği başladı. Ancak bizim ne olup ne biteceği hakkında bir fikrimiz yok. Biz içerideki haklarımızı alıncaya kadar burada direnişimizi devam ettireceğiz. Biz işimizi geri istiyoruz mücadelemiz bu yöndedir” dedi.

“KAVGAMIZ EKMEK KAVGASI”

Fabrika içerisinde yaşanan olayları anlatan Cin, “ İçeride belirli bir hegemonya var. Grup şeklinde baskılı bir çalışma ortamı var. Yani dost ahbap işi hesabı yapılıyor. Sosyal haklarımız, dini haklarımız elimizden alınıyor. Fazla mesailer var. Gece geç vakitlere kadar işçiler içeride çalıştırılıyor. Bizler köle değiliz. Mesaiye kaldığımız durumlarda ise 2 top kek eğer baskı yaparsak yanına da poğaça veriliyor. İçeride çalışma şartları bu şekilde.  Herkesin bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Toplumsal bir duyarsızlık var. Her işyerinde böyle sıkıntılar var. Bizim burada durmamızın sebebi çalışanların sosyal haklarını almaları. Bizim amacımız işimize sosyal haklarımızı alarak dönmemiz ve bu bayrağı orada dalgalandırmamız. Amacımız burada bir farkındalık yaratmak” dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.