TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Dayanışma içinde olmamız şart”

Kazakistan’da resmi temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ile ortak basın toplantısı düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2015 07:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Dayanışma içinde olmamız şart”

Erdoğan basın toplantısında, bölgesel ve uluslararası konuları değerlendirdiklerini söyleyerek uluslararası konularda hemfikir olduklarını belirtti. Erdoğan, “Bölgenin refahı, istikrarı ve güvenliği bağlamında işbirliğimizin taşıdığı önemin farkındayız. Bugün bölgemizi saran ateş çemberi karşısında Türkiye ve Kazakistan gibi bölgesinde güvenlik, istikrar ve refahın sembolü olan ülkelerin dayanışma içinde hareket etmesi şarttır. Her zaman ifade ediyoruz Türkiye’nin dostluğu kara gün dostluğudur. Biz Kazak kardeşlerimizin ihtiyaç duyduğu stratejik alanlarda onların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Kazakistan’ın dünyanın rekabet gücü en yüksek 50 ülke arasına girmesini memnuniyetle karşıladığını ifade eden Erdoğan, “2017-2018 Kazakistan’ın BM güvenlik konseyine geçici üyeliğini destekleyecek ve elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.Enerjide işbirliği yapacaklarını belirten Erdoğan ayrıca, “Avrasya’nın iki büyük ülkesi Türkiye ve Kazakistan’ın savunma sanayinde işbirliği konusunda yüksek bir potansiyeli var” dedi.

Erdoğan Kazakistan’da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimleri içinde Nazarbayev’e başarılar diledi. (DHA/KAZAKİSTAN)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.