TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziemir’de şenlik başlıyor

18. Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği, 20 Nisan’da başlıyor. 9 ülke ve Sinop’tan 250’ye yakın konuk çocuğun katılacağı şenlikte bu yıl, İrem Derici, Manga, Yüksek Sadakat, Halil Sezai, İBB Kent Orkestrası, Grup Baber, Grup Çirkef sahne alacak. Kazım Koyuncu’nun anılacağı şenliğin bu yılki teması ise ‘Sev kardeşim’ olacak

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2015 07:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gaziemir’de şenlik başlıyor

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği’nin 18’incisi, bu yıl 20-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Gaziemir ile özdeşleşen ve beş yıldır profesyonel bir anlayışla organize edilen şenliğe, bu yıl Azerbaycan, Bulgaristan (2 ekip), Bosna Hersek, Litvanya, Çin Halk Cumhuriyeti, Romanya, Rusya, Makedonya ile ülkemizden Sinop’tan çocuklar katılacak. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden ise sadece heyet katılacak.

“ŞENLİK LOGOSU VE MASKOTU İLE MARKA HALİNE GELDİ”

Şenliği beş yıldır şarkısı, logosu ve maskotu ile marka haline getirdiklerini ifade eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Önce ‘Yurtta barış, dünyada barış’, daha sonra ‘Çevre ve sağlık’, ‘Bilinçli çocuk, mutlu gelecek’ önceki yıl ‘Eğitim ve sağlık’ geçen yıl  ‘Bilişim ve teknoloji’ temalarını kullandık. Bu yılki şenliğin teması ise, ‘Sev kardeşim’ olarak belirlendi” dedi. Şenliğin dünya gençleri arasında kültürel kaynaşma sağladığını, dünya barışına önemli katkı koyduğunu ifade eden Başkan Şenol, şenliğe katılan ülkelerin kültürel materyallerini açtıkları Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği Kültür Evi’nde sergilediklerini sözlerine ekledi.

“GAZİEMİR GÜCÜNÜ GÖSTERDİ”

Şenol, beş yıldır “Gücünü göster Gaziemir” sloganıyla başlatılan kampanyaya ilçe esnaf ve sanayicisinin şenliğe sponsor olup büyük destek verdiğini belirterek, “Bu kampanya ile esnafı, sanayicisi, işadamı; kısacası yaşamını bu kentte kazanan herkesi, ‘görkemli ve dünyaya örnek’ bir şenlik yaratmaya çağırdık. Çok büyük bir katılım oldu ve herkes az ya da çok demeden gücü ölçüsünde maddi ve manevi destek verdi. Tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Gaziemir gücünü gösterdi” diye konuştu.

Kutu kutu kutu………………………..

ŞENLİKTE ‘ÜNLÜLER GEÇİDİ’

18. Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği’nde bu yıl da adeta ünlüler geçidi yaşanacak. Şenlikte; İrem Derici, Manga, Yüksek Sadakat, Halil Sezai, İBB Kent Orkestrası, Grup Baber, Grup Çirkef sahne alacak. İsminin Festival Alanı’ndaki sahneye verildiği Kazım Koyuncu ise, özel geceyle anılacak. Bu özel gecede Grup Baber sahne alacak.

Kutu kutu kutu 2 …………………….

ŞENLİĞİN GEÇMİŞİ HAKKINDA

İlki, 1996 yılında gerçekleştirilen Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği, 1999 yılında deprem felaketi ve 2003’teki Irak Savaşı dışında, 17 yıldır gerçekleştiriliyor. Şenliğe bugüne kadar 24 ayrı ülkeden 6 bine yakın konuk çocuk katıldı. Şenliğin şarkısı, logosu ve maskotu da bulunuyor. Gaziemir’in yüzde 65’ini kaplayan ormanlık alanlarda yaşayan sincaplar, beş yıldır şenliğin maskotu olarak kullanılıyor. Bugüne kadar şenliğe katılan ülkeler ise şöyle; Azerbaycan, Kırgızistan, Bulgaristan, Makedonya, Çek Cumhuriyeti, Türkmenistan, Gürcistan, Moldova, Rusya, Ukrayna, Macaristan, Yugoslavya, Romanya, Bosna Hersek, KKTC, Polonya, Slovakya, Litvanya, Tataristan, Kuzey Osetya, Yunanistan, Hindistan, Almanya ve Çin. Şenliğe 2010 yılından itibaren ülkemizden de konuk iller davet ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.