TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kardeşliğimizi bozanlara fırsat vermeyeceğiz

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, hükümet olarak Hakkari’ye büyük önem verdiklerini belirterek, cumhuriyet tarihinde hiçbir dönemde olmadığı kadar Hakkari’ye bu dönemde hükümet olarak büyük yatırımlar yaptıklarını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2014 08:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kardeşliğimizi bozanlara fırsat vermeyeceğiz

Van’dan helikopterle Hakkari’ye gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindekiler, Hakkari Valisi Yakup Canbolat’ı makamında ziyaret ettiler.

“HAKKARİ ÜNİVERSİTE ŞEHRİ OLACAK”

Bakan Yılmaz, yakın zamanda havaalanının bitmesini temenni ederek, “Karayollarına yönelik yatırımlarımız da devam ediyor. ‘Hakkari’de üniversite olur mu?’ diyorlardı. Ama bu hükümete nasip oldu. Üniversiteye büyük ödenekler tahsis ettik, inşallah üniversite bittiğinde Hakkari’nin cehresi değişecek ve burası bir üniversite şehri olacaktır. Buraya Türkiye’nin dört bir yanından ve Avrupa’dan öğrenciler gelecektir. İlin ekonomisi ve sosyal yaşantısına çok ciddi katkıları olacak. Bölge için en önemli projelerimizden bir tanesi de kalkınma ajansı kurduk ve verdiğimiz hibeler bulunmaktadır. DAKAP burada faaliyet gösteriyor. Buraya kalkınma ajansı olarak özel programlar yaptırdık, SODES kapsamında sosyal destekler sunuyoruz. 230’un üzerinde projeye 20 milyonun üzerinde sadece kaynak aktardık. Burada yine DAP Projesi kapsamında projeler başlattık. Geçen yıl köylerdeki küçük içme sularına destek verdik. Bu yıl da içme suyu ve hayvanlar için yapılacak göletlere destek vereceğiz” diye konuştu.

“SINIR KAPILARI YÖREYİ CANLANDIRACAK”

Yılmaz, Derecik ve Üzümlü sınır kapıları ile ilgili çalışmalarının devam edeceğini belirterek, “İran ve Irak’la yapacağımız ticaretin artmasıyla bu bölgelerimizde refah artacaktır. Tabi burada çözüm süreci çok önemli. Çözüm süreci sayesinde hem kamu hizmetleri yürütülüyor hem de özel sektörün yatırımları açısından çok elverişli bir ortam var. Teşviklerle bunları destekliyoruz. Çözüm süreci başarılı bir şekilde sonuçlandığında göreceksiniz, bu projelerimiz ve huzur ortamı ile birlikte uluslararası ticaretin artmasıyla birlikte Hakkari bambaşka bir noktaya doğru yürüyecektir. 5-10 yıl sonraki Hakkari bugünkünden çok daha değişik, güzel ve gençlerimize refah üretecek bir konuma gelecektir” ifadelerini kullandı.

PKK VE SİYASİ UZANTILARINA SESLENDİ

Çelik, Hakkarili kardeşlerinin bilmesi gereken başka bir şey daha olduğunu belirterek, “Bizim kardeşliğimize birileri zarar vermeye çalışıyor, buna fırsat vermeyelim. Bakın Türkiye’de bir çözüm süreci var, parmaklar tetikten çekildi. Artık insanlar ölmüyor, anneler ağlamıyor. Bu önemli bir şey; ancak burada insanlar kaçırılıyor, şantiyeler basılıyor, iş makineleri yakılıyor. İnsanlara ‘vergilendirme’ adı altında makbuzlar gönderiyorlar, haraçlar toplamaya çalışıyorlar. Bakın birileri bu süreci zehirlemesin. PKK’nın kendisi de bu süreci zehirlemesin. Ben Hakkari’den sesleniyorum. PKK’nın uzantısı olan siyasi partilerde büyük bir sorumluluk içerisinde hareket etsinler. Temsilcilerinin son günlerde verdikleri mesajlar gerçekten halkımızı çok büyük bir şekilde rahatsız ediyor. Ben diyorum ki Türkiye 780 bin kilometrekarelik topraklardan oluşmaktadır. Bu memleketin her karış toprağı bizim için aynı derecede önemlidir. Biz kardeşliğimizi bozanlara fırsat vermeyeceğiz. Türkçü ve Kürtçü bölücülere de fırsat vermeyelim. Kardeşliğimize zarar verenleri elimizin tersi ile kenara itelim” şeklinde konuştu. (AA/HAKKARİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.