TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayayorgi Koyu’na Dokunmayın

ETİK  Başkanvekili Dursun Bülent Tercan, doğasının güzelliğiyle dünyanın ilgisini çeken Ayayorgi Koyu’nun imara açılmaması için sosyal medyada başlatılan imza kampanyasına, herkesi destek olmaya çağırdı

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2015 08:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ayayorgi Koyu’na Dokunmayın

ANIL YIKGEÇ

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği (ETİK)  Başkanvekili Dursun Bülent Tercan, doğasının güzelliğiyle dünyanın ilgisini çeken Ayayorgi Koyu’nun imara açılmaması için sosyal medyada başlatılan imza kampanyasına, herkesi destek olmaya çağırdı. Koyun imara açılmaması gerektiğini savunan Tercan, “Ayayorgi'de, doğaya karşı atılacak her adım maalesef insanlık suçu olacaktır” dedi.

ÇEŞME TURİZMİNİN ÇEKİM MERKEZİDİR

ETİK Başkanvekili Tercan, “Ayayorgi'nin kaderi betonlaşma olamaz, Ayayorgi üzerindeki hatalı düşüncelerden vazgeçilmelidir” diyerek, konuya dikkat çekti ve koyun olduğu gibi korunması gerektiğini savundu. Ayayorgi Koyu’nun 30 yıldır Çeşme turizminin bir numaralı çekim merkezi olduğuna dikkat çeken Tercan, “Çeşme'yi tanıyanlar iyi bilir ki; Ayayorgi Koyu halihazır durumu ile 30 yıldır Çeşme turizminin bir numaralı çekim merkezidir. Çeşme turizminin lokomotifidir. Ayayorgi'nin hali hazırdaki durumunu bozarsanız Çeşme turizmi, çekim merkezini kaybeder. Çeşme turizmi telafisi olmayan yaralar alır. Ayayorgi yıllardır Çeşme turizmine ve turistlere gündüz tertemiz denizi ile geceleri ise Life Style ile hizmet etmektedir. Ayayorgi'de değil imar planı yapmak bir tek yaprak bile ellenmemelidir” dedi.

DÜNYADA İLK 100’DE 30’UNCU SIRADA

Ayayorgi’nin geçmişten günümüze korunarak geldiğini, gelecek kuşaklara da aynı şekilde bırakmamız gerektiğini ifade eden ETİK Başkanvekili Tercan, “Dedelerimiz, babalarımız bizler için bu emaneti korumuş güzelleştirmiştir ve bizlere çocuklarımıza dünyanın en güzel koylarından birini bırakmışlardır. Bizler de aynı hassasiyetle çocuklarımız için, torunlarımız için Ayayorgi'yi koruyup, en doğal hali ile güzelleştirmede çok hassas olmalıyız. Ayayorgi, mavi bayraklı, otoritelerin ilk 100 yer listesinde ilk 30’da gösterdiği eşsiz güzellikte bir koyumuzdur. Ayayorgi'de, doğaya karşı atılacak her adım maalesef insanlık suçu olacaktır” diye konuştu.

İMZA KAMPANYASI

Sosyal medyadaki imza kampanyasına destek olmaya çağıran Bülent Tercan, “Konuklarına, denizin temizliği ve doğasının yeşilliği ile güvenli, keyifli ve huzurlu bir kucak açan Ayayorgi Koyu'nun geleceği imar değişikliği ile betonlaşma olmamalıdır. Yetkililerin bu planlamadan vazgeçeceklerini ümit ederek, aklı ve vicdanı olan herkesi, bu kampanyaya destek olmaya çağırıyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.