TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediyede mutlu son

Karşıyaka Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında 365 memur personeli kapsayacak Toplu Sözleşme İmza Töreni düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2014 07:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Belediyede mutlu son

EMİNE ŞEKER

365 memur personeli kapsayan Toplu Sözleşme İmza Töreni Karşıyaka Belediyesi ile Tüm Bel-Sen (Tüm Belediye Ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası) arasındaBelediye Meclis Salonu’nda Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol ve İzmir Tüm Bel-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Zülfü Palut’un katılımıyla gerçekleşti.

“DİLERİM TÜM KAMU ÇALIŞANLARI BU MUTLULUĞU YAŞAR”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, herkes için güzel ve mutlu bir gün olduğunu söyleyerek, “Dilerim tüm kamu kurumlarında bu mutlulukları bütün memur arkadaşlarımız yaşar. Yıllarca halka hizmet etmek için devletin tüm birimlerinde emek veren işçilerimizin, memurlarımızın haklarını en iyi şekilde almaları ve iş performansının da artırması açısından ücretler çok önemlidir” dedi.

“TÜRKİYE’DE YAŞAM ŞARTLARI AĞIR”

Akpınar, kendinin de memur çocuğu ve eşinin de memur olduğunu belirterek, “Eşim hala böyle mutluluklar yaşayamıyor. Türkiye’de yaşam şartları ağır. Bugün açlık sınırında yaşam mücadelesi veren işçi ve memur arkadaşlarım var. Ama Türkiye’de kaynaklar doğru kullanılmadığı için de tasarruf etmek bizlere düşer. Biz de Karşıyaka Belediyesi olarak önce işçi ve memurumuzu memnun edeceğiz. Yatırımları yaparken de kaynakları doğru kullanacağız. Biz halka hep birlikte hizmet etmek için geldik. Halktan aldığımız vergileri de en doğru şekilde kullanmak zorundayız. Bunu kullanırken de adaletli olacağız. Biz tüm bu kazanımları memur maaşı olarak tabi ki ayıramayız. İşçi maaşı olarak ayıramayız. Hizmet etmek için de en önemlisi bütçemizin olmasıdır” şeklinde konuştu.

“BEN SİZDEN ÇOK MEMNUNUM”

Toplu Sözleşmenin hep birlikte bir uzlaşı içerisinde sonuçlandığını vurgulayan Akpınar, “Bu kapsamda toplu sözleşmeyi imza aşamasına getirdik. Tüm sendika temsilcisi arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum. Belediyemizi de zorlamadan çalışanlarımızın sorununu bir nebze gidermeye çalıştık. Ben sizden çok memnun ve mutluyum. İlk defa belediye başkanlığı yapıyorum ama hep dışardan gözlemlediğim memurlarda ve işçilerde hep bir memnuniyetsizlik mevcut oluyor. Ben sizden olumlu bir enerji alıyorum. İnanın halktan aldığım motivasyonun bin katını daha fazlasını burada sizden alıyorum. Sorumlu hissediyorum kendimi. Bana güç veriyorsunuz. Halka ettiğim teşekkür kadar size de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE KADIN MEMURLARA İZİN

İmzayı anne ve babaların çocuklarının ihtiyaçlarını alabilmesi ve eğitimlerini en iyi şekilde bitirebilmeleri için attığını belirten Akpınar, sözlerine şöyle devam etti: “Bu yıl ki anlaşmamıza göre memur maaşlarına ek verilen 990 liralık sosyal denge tazminatını 1105 liraya yükselttik. Bu yıl ilk kez tüm memurlarımıza 185 lira ulaşım yardımı da yapacağız. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın memurlarımıza izin veriyoruz. Tüm çalışanlar yılda bir kez hastanelerde checkup yardımı yapma hakkı kazanacak. Toplu Sözleşmenin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

“BASKILAR BİZİ 23 YILDIR YILDIRMADI”

Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, buraya İzmir’in gülen yüzü belediye başkanı ile toplu sözleşme imzalamak için Ankara’dan geldiğini belirterek, “İnanın birçok ilde yapmış olduğumuz toplu sözleşme öncesinde bir belediye başkanı tüm personelinden çok memnun olduğunu söyledi. Keşke Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde de bir Karşıyaka Belediye Başkanı gibi yüzü gülen insanlara insan gibi davranan bir belediye başkanıyla çalışma şansımız olsaydı. Çalışma arkadaşlarımızı, üyelerimiz görev tanımı yapılmadan en uç noktalara sürgün edildi. 3 gün önce psikolojisi bozulan geleceğinden endişe duyan bir arkadaşımız intihar etti. Bu arkadaşımız şuan Ankara’da hastanede tedavi görmektedir. Biz nerde olursak olalım baskılar 23 yıldır bizi yıldırmadı. Bundan sonrada yıldırmayacak. Burada gülüyoruz ama içimiz kan ağlıyor. Önümüze çıkan tüm engelleri sizlerle beraber bir bir yıkacağımıza inanıyorum. Sizinle beraber imzalanan toplu sözleşmenin herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.