TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konak iş güvenliğinde lider

A Artı OSGB tarafından düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Yarışması'nda rakiplerini bir bir eleyerek finale çıkma başarısı gösteren Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü,  zorlu final müsabakasını kazanarak şampiyonluk kupasının sahibi oldu

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2015 07:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Konak iş güvenliğinde lider

İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen ve bu yıl 16 kurumun mücadele ettiği ‘İş'te Güvenlik: İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgi Yarışması’nın finali, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. İş güvenliği konusunda farkındalık yaratmak, iş kazalarına dikkat çekmek ve çalışanları bu konuda bilgilendirmek amacıyla A Artı OSGB tarafından düzenlenen şampiyonanın finalinde Ege Deniz Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş ile Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü karşılaştı. Şubat ayında başlayan ve eleme usulü devam eden şampiyonanın finalini izlemeye gelenler arasında Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu İzmir Grup Başkanı Şuayip Er, İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt ve A Artı OSGB Genel Müdürü Turgay Şirvan da yer aldı. Finale kalan ekibini yalnız bırakmayan ve yarışmayı personeliyle birlikte izleyen Başkan Pekdaş, “Ekibimle geldim, onların yanındayım" diyerek çalışma arkadaşlarına destek oldu.

“İNSAN HAYATI DEĞERLİDİR”

İş güvenliği konusunda farkındalık yaratan bir çalışma gerçekleştirdikleri için şampiyonayı düzenleyenlere teşekkür eden Başkan Pekdaş, insan hayatının değerli olduğunun altını çizerek, “İş güvenliğinin yeni yeni farkına varıyoruz. Kendimize değer vermiyoruz, umursamıyoruz. O kadar basit önlemlerle çözülebilecek işleri büyük kazalar haline getiriyoruz. Araçlarda emniyet kemerinin takılmasının zorunlu olması trafik kazalarındaki ölüm riskini büyük ölçüde azalttı. Burada da işlerimizi yaparken çok basit önlemlerle çok büyük kazaları engelleyebiliriz. Engellemememiz de gerekiyor çünkü insan hayatı değerli. Bu tür etkinlikler kendimize değerli olduğumuzu hatırlatmak için önemli" diye konuştu.

ŞAMPİYON TAKIMA GEMİ TURU

Takımların iş güvenliği ve iş sağlığı ile ilgili sorulara cevap aradığı yarışmada Ege Deniz Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş ile Konak Belediyesi takımları finalde karşı karşıya geldi. Muhteşem bir şampiyonluk mücadelesine sahne olan yarışmada Konak Belediyesi takımı 230 puan alarak şampiyonluk kupasını kaldırdı. Bilgi yarışmasında 130 puan alan Ege Deniz Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş ikinciliği elde ederken, üçüncülüğü PFW Havacılık, dördüncülüğü ise Meko Metal A.Ş kazandı. Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personelleri Mahmut Unayağyol, Ahmet Kocaağa ve Ali Gökhan Alamur'dan oluşan şampiyon ekip daha sonra Başkan Pekdaş'ı makamında ziyaret ederek şampiyonluk sevincini paylaştı. Başkan Pekdaş, elde edilen başarının örnek olacağını belirterek, iş güvenliği ve sağlığı konusunda kurum içi eğitimlere ağırlık vereceklerini söyledi. Şubat ayından itibaren devam eden şampiyona sonunda üçüncü olan ekibe bin 500, ikincilik kupasını kaldıran ekibe ise 3 bin TL ödül verilirken, şampiyon takım bir haftalık gemi seyahati kazandı. (HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.