TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kızlarağası Hanı’nda ‘Cafe Tango’

Şirin Pancaroğlu ve Bora Uymaz, yeni albümleri “Cafe Tango” projesiyle, İzmir’deki konserleri öncesi mini bir konserlere İzmirlileri sevindirdi

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2015 06:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kızlarağası Hanı’nda ‘Cafe Tango’

ANIL YIKGEÇ

Şirin Pancaroğlu ve Bora Uymaz, yeni albümleri “Cafe Tango” projesiyle yeni Türkçe tango besteleri ve eski tangolara yaptıkları düzenlemelerle bir geleneği yeniden canlandırıyorlar. Türk ve Arjantinli müzisyenlerden oluşan ‘Cafe Tango’ ekibi İzmir konseri öncesinde Kızlarağası Hanı Sanat ve Antika Çarşısı’nda mini bir konser verdi.

NOSTALJİK MEKAN NOSTALJİK YOLCULUK

Dünyaca ünlü arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu, 2011’den beri yürütmekte olduğu sahne projesi Cafe Tango’yu arşivlik bir albümle ölümsüzleşmişti. Albümde kimi zaman oldukça şaşırtıcı, kimi zaman dinleyende alkışlama arzusu uyandıran, kimi zaman ise dinleyeni nostaljik bir yolculuğa çıkaran tangolar yer alıyor. Çoğunluğu Bora Uymaz’a ait yeni besteler ve sözlerle Şirin Pancaroğlu’na ait bestelerin yanında deneyimli bandoneoncu Carlos Gustavo Battistessa da eşsiz müzikal üsluplarıyla onlara eşlik ediyor. Konserler vermeye başlayan ekip İzmir’deki büyük konser öncesi sevenleriyle Kızlarağası Hanı’nın tarihi atmosferinde buluştu. Bu üçlüye İzmir’de klasik kemençesiyle Mehmet Yalgın da eşlik etti.

BİR GELENEK YENİDEN CANLANIYOR

Cafe Tango, Arjantin ve Türkiye’den harmanladığı eski ve yeni müziklerin düzenlemeleri ile Türkiye’de bir geleneği yeniden canlandırmayı hedefliyor. Uzun zamandır yeni tangoların bestelenmediği Türkiye’de, Bora Uymaz ve Şirin Pancaroğlu’nun özgün bir yaklaşımla yaptıkları besteleri Türk tangosuna yeni kapılar açıyor. Konser öncesi sanatseverleri kırmak istemeyen ‘Cafe Tango’ ekibi mini konserleriyle kulakların pasını attı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.