TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti’li Tunç Karabağlar için ‘pozitif ayrımcılık’ istedi

AK Parti Karabağlar Belediye Meclis Üyesi İmet Tunç, “Büyükşehir Belediyesi ağabeylik yapıp Karabağlar’ın temel ihtiyaçlarını gidermek için pozitif ayrımcılık yapsın” dedi

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2015 06:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Parti’li Tunç Karabağlar için ‘pozitif ayrımcılık’ istedi

OKTAY İLERİ

Karabağlar Belediye Meclisi’nin nisan ayı 2. oturumu gerçekleştirildi. Toplantıda Karabağlar’ın Belediyesi’nin 2014 faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Toplantıya AK Parti’li Meclis Üyesi İmet Tunç’un Karabağlar Belediyesi için Büyükşehir Belediyesi’nde pozitif ayrımcılık istemesi damga vurdu.

Karabağlar Belediyesi’nin 2014 raporunun okunması ile ilgili maddeye gelindiğinde Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, toplantıyı yönetmesi için Başkanvekili Mehmet Aydoğan’ı kürsüye çağırdı. Faaliyet raporu ile ilgili kişi adına söz alan AK Parti’li İmet Tunç, Karabağlar’ın İzmir’in en büyük ilçesi olduğunun altını çizerek, “4 milyon nüfusu olan bir kentte yaşadığımıza göre, bu çok ciddi bir orana tekabül etmektedir. 30 ilçeden bir ilçe, nüfusun 8’de birini barındırmakta. 500 bin nüfus, iyi bir belediye hizmeti alamamakta. Deniz, ticaret, sanayi hiçbir şey yok. Peki bu nüfus nasıl geçiniyor? Bu nüfusun çalışanlarının tamamına yakını iş gücü olarak dışarıya ihraç ediliyor. Üniversitemiz, merkezi çarşımız, toplumsal buluşma alanlarımız yok. Merkezdeki diğer ilçelerle karşılaştırdığımızda Karabağlar büyük bir yoksunluk içindedir. Karabağlar’da yaşayan  halkımıza, evlerini yerleşkelerini adeta otel gibi kullandırmaktadır. Aile olarak alışverişini dışarıda yapmakta, gezmelerini dahi ilçe dışında gerçekleştirmektedir” dedi.

KARABAĞLAR’IN GÜCÜ YETMEZ

İlçenin sorunlarının daha hızlı çözülmesi adına yapılması gereken şeyin, merkezi hükümet ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karabağlar’a pozitif ayrımcılık uygulaması gerektiğini kaydeden Tunç, “İfade ettiğimi nüfus oranının yaşadığı ve işsizlik ve yoksulluğun yoğun olduğu bir ilçenin sorunlarını tek başına çözmesi mümkün değildir” diye konuştu.

2010 yılında yapılan anayasa referandumu ile pozitif ayrımcılık kavramının toplumsal yaşama ve siyasal söyleme girdiğini belirten Tunç, “Merkezi hükümet, teşvik ve desteklemelerini de bu anlayışla yapmaktadır. Sanayi ve ticaret desteklemelerini de bu anlayışla yapmaktadır. Sanayi ve ticaret desteklemelerini ayırabilmekte, kalkınmışlığa göre ayırabilmekte sıralayabilmektedir” sözlerine yer verdi.

BÜYÜKŞEHİR AĞABEYLİK YAPMALI

Karabağlar’ın da benzer uygulamaya tabi tutulması gerektiğini savunan Tunç, “Hem merkezi yönetim hem de Büyükşehir’in yaklaşımı açısından Karabağlar pozitif ayrımcılığa tabi tutulup öncelik sırasının ilçemize verilmesi gerekmektedir. Her ne kadar belediyemiz ile Büyükşehir belediyesi arasındaki ilişki iyi bir noktada ise de, Karabağlar’ın ve Karabağlar halkının sorunlarını çözecek seviyede değildir. Büyükşehir belediyemiz madem ki ciddi bir bütçeye sahip olduğunu her yerde söylemektedir; o zaman ağabeylik görevini yerine getirip, halkın temel ihtiyaçlarını gidermede ivedilikle ilçemize el atmalıdır. Deyim yerindeyse olan, olmayana verecek” açıklamasını yaptı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUSU

Tunç, ayrıca Cennetçeşme ve Limontepe’de yapılması hedeflenen kentsel dönüşüm konusunda da merkezi hükümetin önemli bir çalışma yaparak Karabağlar’ın başlıca sorunlarından biri olan çarpık kentleşmeyi önleyeceğini söyleyerek, “Yerel yönetim de burada ileride olası bir deprem ile ilgili hesapları iyi yapmalı. Önlemler konusunda Büyükşehir Belediyesi’ne konu ile ilgili görüşlerimizi bildirmeliyiz” sözlerine yer verdi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN DESTEK ALIYORUZ
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da eleştirilere teşekkür etti. Selvitopu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karabağlar’a destek konusunda çabalarının olduğunu kaydederek, “Büyükşehir’in bütçemize 12 milyon TL’lik bir desteği oldu. Ayrıca arsa temini konusunda da destekler aldık. Bu desteklerin devam edeceğini rahatlıkla söyleyebilirim” dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.