TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İZMİR CHP’DEN İHSANOĞLU’NA TAM DESTEK

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Narlıdere’de ilçe başkanları ile bir araya geldi. Engin, toplantıda, “Genel başkanımızın önerdiği Cumhurbaşkanı adayımızın arkasındayız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2014 07:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İZMİR CHP’DEN İHSANOĞLU’NA TAM DESTEK

FEYZİ MİRHANOĞLU

Her ay farklı ilçelerde toplantı yaparak gündemdeki konuları değerlendiren CHP İzmir İl Başkanlığı bu kez Narlıdere’de bir araya geldi. Narlıdere Kaya Termal Otel’de düzenlenen toplantıya İl Başkanı Ali Engin, il yöneticileri ve ilçe başkanları ve toplantıya ev sahipliği yapan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur katıldı.

EN YÜKSEK OY İZMİR’DEN ÇIKACAK

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önerisi ile MHP ve BBP tarafından da desteklenen Cumhurbaşkanı Ekmeleddin İhsanoğlu’na tam destek verdiklerini belirtti. Engin konuşmasında, “Sayın genel başkanımız ileri görüşlü davranarak bir isim gündeme getirdi. Mezhep savaşlarının, çatışmaların, ülkemizde de kargaşanın olduğu dönemde genel başkanımız Cumhurbaşkanı adayını sundu. İzmir il örgütü olarak genel başkanımızın önerdiği Cumhurbaşkanı adayımızı destekleyeceğiz. Biz zaten çalışmalarımıza başlamıştık. 10 Ağustos’a kadar tüm çalışmalarımızı halka anlatacağız. Cumhurbaşkanlığı seçimi çok önemlidir. Siyasi partilerin seçimde kısıtlanması söz konusu oluyor. Kanuna uygun çalışıp diğer siyasi partilerle iş birliği yapacağız. Çalışmalara halkı, STK’ları katacağız. İzmir’de en yüksek oy almayı hedefliyoruz. Yüzde kaç oranında oy alırız bilmiyorum ama çok çalışacağız.  İl yönetimi olarak 30 ilçede çalışmalar yapacağız.  En fazla çalışan, disiplinli hareket eden parti CHP olacaktır” ifadelerini kullandı.

“AKP DİYE BİR PARTİ YOK”

CHP’nin Cumhurbaşkanlığı döneminde en disiplinli en dinamik örgüt olacağına dikkat çekti. Engin, “Görüceksiniz en dinamik, en disiplinli, en kararlı örgüt CHP olacak. Tayyip Erdoğan veya aynı anlayışta bir adayın neden Cumhurbaşkanı olmaması gerektiğini kamuoyuna anlatacağız. Diğer siyasi partiler ve Sivil Toplum Kuruluşları ile dayanışma içerisinde bu süreci götüreceğiz. 12 yılda Türkiye’yi uçurumun kenarına getiren, demokratik kazanımları yok eden, ekonomik olarak ülkeyi zora sokan kişinin Cumhurbaşkanı olamayacağını anlatmaktır. Bu bir genel seçim değildir. Erdoğan’ın uygulamaları, ruh hali, vizyonu ve bakışı üzerinden yürüyeceğiz. Zaten AKP diye bir parti yok. Tayyip Erdoğan üzerinden yürütülen bir süreç var. Ona müsaade etmeyeceğiz. İnanıyorum ki yüzde 51 oy oranı ile ilk turda Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Halkın malına dokunmayacak, Dünya lideri, herkes ile iletişimi açık, itibarlı bir ismi seçeceğiz. Biz de bu süreci halka anlatacağız. Belediye başkanlarımız da bulundukları yerlerde bize destek verecekler. Partimiz açısından yeni seçmen kitlesi kazanmak açısından da verimli bir süreç olarak görüyorum. Bize oy vermeyen, destek alamadığımız kişilerle de bu vesileyle bağlar kuracağız” diye konuştu.

“DEMOKRATİK BİR PARTİYİZ”

Geçtiğimiz hafta istifaların ardından düşen Çiğli ve Konak ilçeleri hakkında değerlendirmede bulun Ali Engin, tüzük gereği istifalar sonrası yönetimin düştüğünü vurguladı. Engin partide kimsenin hakkının yenmediğini belirterek, “Ne kimsenin hakkı yeniyor, ne de farklı uygulama oluyor. Partimiz demokratik bir tepkidir. Ben eski arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Tüzük gereği atamalar oluyor. Ardından ilçe kongreleri gerçekleştirilecek. Demokratik bir şekilde yeni yöneticilerimizi seçeceğiz. Bizim partimiz başka partilere benzetilmesin. Üyelerimizin hakkına ve hukukuna uyan bir yapıdayız” dedi.

BATUR: ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK

Toplatıya ev sahipliği yapan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ise 30 Mart Yerel Seçimlerinden başarıyla çıktıklarını belirtti. Batur, “Seçimlerden başarı ile çıktık. Yüzde 60’ın üzerinde oy aldık. Başarımızda ilçe yönetiminin büyük payı vardır. Narlıdere’de parti yönetimi ve yerel yönetim birbirine destek veriyor. Yıllardan beri istikrarlı şekilde CHP bayrağını belediye burçlarına dikmenin onuru ve gururunu yaşıyoruz. Önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı ve genel seçim var. İlçemiz üzerine düşeni her zaman yaptı. Bundan sonra da çalışmalarımızı aynı şekilde sürdüreceğiz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.