TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Teleferik yine rötar yaptı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 7 yıl önce yenilemek için kapattığı Balçova Teleferik Tesisleri’nin açılışı bir kez daha ertelendi. Yüklenici firmanın resmi iş teslim tarihi olarak verdiği 28 Ağustos’ta çalışmalar tamamlanamadı

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2014 06:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Teleferik yine rötar yaptı

A. FEYZİ MİRHANOĞLU

İzmir'in simgeleri arasında yer alan ancak 7 yıl önce Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin 'kullanılması sakıncalı' raporu sonrasında hizmete kapatılan Balçova Teleferik Tesisleri'nin baştan sona yenilenmesi için gerçekleştirilen yapım çalışmaları yine zamanında teslim edilemedi. Yüklenici firma STM Sistem’in iş teslim süresi olarak verdiği 28 Ağustos’ta tesisin yapımı tamamlanamadı. Teleferik inşaatının girişindeki bilgi levhasında yazan iş teslim süresi ve iş teslim tarihi olarak belirtilen 28 Ağustos 2014’ün üzeri boyanarak teslim süresi uzatıldı.

TESLİM SÜRESİ UZADI

Yapımı uzun süredir devam eden Teleferik Tesisleri’nde en son 7 Mart 2013’te işe başlandı. İşin teslim süresi ise 28 Ağustos 2014 olarak belirlendi. 28 Ağustos’ta tesisin yapımı bitmeyince firma ek süre İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden ek süre aldı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise tesisin yılbaşına kadar yetişeceğini belirtti.

8 DİREKTEN 6’SI DİKİLDİ

Kullanım ömrünü tamamladığı için kapatılan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sıfırdan inşa edilen Balçova’daki teleferik tesisleri için İzmirliler gün saymaya devam ederken Büyükşehir Belediyesi yetkilileri yaptıkları açıklamada, çalışmalar kapsamında, sistemin omurgasını oluşturan 8 direkten 6’sının tamamlandığını, kalan 2 direğin montajının tamamlanmak üzere olduğunu, direkler dikildikten sonra direkler arasında halatların gerileceğini belirterek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Teleferik sisteminin ve istasyonların “sıfırdan” kurulduğunu vurgulayan yetkililer, 8 direkten 6’sının tamamlandığını, üçer ayaklı 2 özel direğin dikilmesi işleminin ise tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Uzun yıllar İzmir’in simgeleri arasında yer alan Balçova Teleferiği, Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin “kullanılması sakıncalı” raporu sonrasında hizmete kapatılmıştı. Tesisin tüm güvenlik önlemleri alınarak yeniden kurulması için proje ve yapım ihalesini sonuçlandırarak uygulama projelerini hazırlayan Büyükşehir Belediyesi,  ilk önce eski teleferik tesislerindeki direkleri ve halatları söktü. Eski binaların ve döner gazinonun yıkılmasının ardından yeni teleferik tesislerinin yapımına başlandı. Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak tasarlanan ve saatte 1200 yolcu taşıyacak olan teleferik sisteminin hat boyu 810 metre, yüksekliği ise 316 metre olacak. Hat üzerinde 8’er kişi kapasiteli 20 gondol çalışacak ve seyahat süresi 2 dakika 42 saniye olacak. İzmir’in yeni teleferiği 12 milyon liraya mal edilecek.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.