TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muhteşem Veda

İlk günden itibaren büyük ilgi gören ve düzenlenen etkinliklerle ve konserlerle basında da geniş yer alan 83. İzmir Enternasyonal Fuarı  muhteşem bir şekilde veda etti

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2014 07:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Muhteşem Veda

DAVUT İPEK

‘İmalattan Halka’ Yoğun İlgi Getirdi

83.İzmir Enternasyonal Fuarı’nın bu yıl ki konuklarından bir diğeri de fuara bu sene ilk defa katılan Bedir Kundura ekibi. Tanınmış büyük firma ve mağazalara ayakkabı imalatı yapan Bedir Kundura, bu sene kendi tanıtımı için sahaya indi. Fuara ilk kez katılmalarına rağmen İzmir halkı tarafından büyük ilgi gördüklerini belirten Bedir Kundura Satış Yetkilisi Cavit Aksakal şunları söyledi, “Uzun zamandan beri bu işi yapıyoruz. Yaklaşık 20 senedir bu işin içindeyiz. Ben firmada satış yetkilisi olarak görev yapıyorum. İzmir fuarına ilk defa katıldık. İnsanların ilgisi gayet güzel, tüm İzmirlilere teşekkür ediyoruz. Gerçekten son derece yoğun bir talep vardı fuar boyunca. İlgiden gayet memnunuz. Zaten bizim firmamız da İzmir’de. Altındağ’da şubelerimiz var. İmalatımızı Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi’nde gerçekleştiriyoruz. Bedesten İş Merkezi’nde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.”

“KÖYÜMÜZ IŞIKKENT’TE”

Ayakkabı imalat merkezlerine köy ismini verdiklerini söyleyen Aksakal, sözlerini şu şekilde sürdürdü, “İmalat fabrikalarımızın bulunduğu yerlere biz köy deriz. Ayakkabı köyümüz Işıkkent’te bizim. Ama ben işin daha çok satış ve sunuş tarafında görev yapıyorum. İmalatında daha çok ustalarımız görev alıyorlar. Burada tanıttığımız ürünlerin tamamı toptancılara da verdiğimiz ürünlerdir. Direkt olarak imalattan halka sunduğumuz ürünlerdir aynı zamanda. Bunları diğer mağazalarda almaya kalkarsanız çok astronomik rakamlar verebileceğiniz ürünleri biz İzmir Fuar’ı dolayısıyla halka tanıtım amaçlı çok düşük fiyatlara veriyoruz. Bazı ürünlerimiz var ki bunlar mağazalarda 150-200 TL civarında satışa sunuluyor. Ama biz burada bunları tanıtım maksadıyla 20-30 liradan halkla buluşturuyoruz. Abiye tarzı ürünlerimiz ya da platform tarz ayakkabıları burada 20 liraya veriyoruz. Zaten ilgi de bu yönde oldukça fazla. Talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Buradaki ürünlerin birçoğunu zararına veriyoruz ki amacımız zaten tanıtım olduğu için burada çektiğimiz fiyatlar da sadece formalite icabı fiyatlardır. Yoksa bu fiyata burada sergilediğimiz ayakkabıları mağazalarda kesinlikle bu fiyatlara bulamazsınız. Buradaki ürünlerimiz gerçek deridir ve mağazalarımızda fiyatları 80-90 liradan başlamaktadır. Dediğim gibi sırf fuara özel bir fiyat listesi hazırladık ve halka ürünleri tanıtmak için bu fiyatlardan sergiliyoruz fuarda. Zaten dediğim gibi de İzmir halkının bu seneki ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Fuara ilk defa katıldık bu sene ama bundan sonra da hep katılmayı düşünüyoruz. Umuyorum ki gelecek senelerde de fuarın daimi konuklarından oluruz. İzmir halkına tekrar teşekkür ediyoruz.”

Pişmaniyenin Anavatanı Fuar’da

Bu yılki konuklarından bir diğeri de pişmaniyenin anavatanı olan İzmit’ten gelen İnan Pişmaniye ekibi. Pişmaniye hakkında çok özel bilgileri bizlerle paylaşan firma yetkilisi Murat Demir şunları söyledi, “Bu iş bize babadan kalma. İzmir Fuarı’na gelen ilk pişmaniye ekibi biziz. 1980’li yıllara doğru valilik tarafından getirildik buraya ilk defa. Zaten ondan sonra her sene gelmeye devam ettik. Pişmaniyeyi burada hem yapıyoruz hem tanıtıyoruz hem de insanlara sıcak sıcak sunuyoruz. Yaklaşık olarak 20-30 senedir geliyoruz buraya. Doğal katkısız pişmaniye yapıyoruz biz burada. Şeker, un ve yağ birleşimiyle yapılıp, elle çekiliyor ve kutulanıp halka sunuluyor pişmaniyelerimiz. İzmir’de bir şubemiz yok sadece fuar zamanları geliyoruz buraya.”

“YOĞUN BİR TALEP VAR”

Fuar alanında tam üç tane stantla misafirlerin beğenisine sundukları ürünleri hakkında bilgiler veren Demir, “Burada yoğun bir talep var pişmaniyeye. Kaliteden kesinlikle ödün vermiyoruz, çok kaliteli malzemeden yapıyoruz ürünlerimizi ve iyisini satıyoruz. İnsanlara buradan şunu söylemek istiyorum ki kesinlikle ucuz pişmaniye almasınlar. Burada pişmaniyeyi çok ucuz fiyatlara satanlar da var. 4 kutuyu 5 liraya satanlar var. En az fiyat bazında bakacak olursak, 2 kutusu 5 lira pişmaniyenin hakkıdır diyebiliriz. Ama bazı yerlerde 4 hatta 5 kutuyu 5 liraya satıyorlar, bunlara insanlar pek aldırış etmesin. Sırf daha ucuz diye yemeye kalktıkları pişmaniye yüzünden sağlıklarından olmasınlar. 4 kutu 5 lira dediğin zaman onu bir düşünmek lazım, bu durum sadece pişmaniyede değil her şeyde böyle. Ama bazı firmalar insanların aklını karıştırıyor. Pişmaniyenin iyisini elinize aldığınızda pamuk gibi gelecek, ağzına attın mı da eriyip gidecek. Pişmaniyenin iyisi öyle anlaşılır ki zaten o da bizde var” dedi. Stantta bulunan pişmaniye ustalarından Mehmet Korkmaz ise pişmaniye hakkında şunları söyledi, “Ben bu işi yirmi beş seneden beri yapıyorum. İzmit’te İnan Pişmaniye ekibiyle uzun süredir çalışıyoruz. Fuarlara sürekli gidip geliyoruz ve İzmir Fuarı’na her sene katılıyoruz. Onun dışında İzmit’te faaliyet gösteriyoruz.”

EN İYİ PİŞMANİYE TARİFİ

Pişmaniye yapımına ilişkin bizlere özel bilgiler de veren Korkmaz, “Pişmaniyenin hammaddesi şeker, un, ve yağ. Yapım aşamasında dört çuval un, 20’şer kiloluk üç paket yağ kullanıyoruz. Bunlar aşağı yukarı altı, yedi saat kadar pişirilir, daha sonra şeker 160- 170 derecede tabi ki havanın durumuna göre değişen bir sıcaklıkta, mermer taşına dökülerek 90-100 dereceye kadar düşürülür bu sıcaklık. Sonra onu beyazlatır yani özdeşleştiririz, daha sonra pişmiş hamurla onu iyice karıştırırız. Zaten şekerle hamur birbirine zıt maddeler olduğu için karışınca hemen telleşmeye başlar. Aşağı yukarı 20-25 dakika kadar onu karıştırdıktan sonra atıp çekip, atıp çekip pişmaniye haline getiririz” dedi. Fuar kapanışına kadar alandaki üç stantta hizmette olduklarını belirten Korkmaz, gerçek pişmaniye tadını almak isteyen misafirlerin stantlarını gezmelerini de tavsiye etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.