TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gasp edilen haklarımızı istiyoruz!

Türkiye Kamu-Sen yüzde 12 ek zam talebi için yarın Ankara’ya gideceklerini açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2014 08:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gasp edilen haklarımızı istiyoruz!

EMİNE ŞEKER

Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, yapılan haksızlıklara ‘Artık Yeter’ deme vakti geldiğini ifade ederek, yüzde 12 ek zam talebi için yarın Ankara’ya gideceklerini söyledi. Basın açıklamasına Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol başta olmak üzere Türk Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Başkanı Merih Eyyup Demir, Türk Büro Sen 2 No’lu Şube Başkanı Sevim Gökalp, Türk Sağlık Sen 3 No’lu Şube Başkanı Yasemin Zengin ve birçok şube başkanı katıldı.

TARİHİ BAŞARI OLARAK İNANDIRILMAYA ÇALIŞILDI

Basın açıklamasını yapan Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, kamu çalışanlarının 2014 ve 2015 yılı maaş zamlarının belirlendiği toplu sözleşme görüşmelerinde masada yüz üstü bırakıldığını iddia ederek, “İmzalanan toplu sözleşme sonucunda memur maaşlarına 2014 yılı için aylık 123 TL, emekli maaşlarına 140 TL’lik net artış yapılmış, 2015 yılı için ise 3+3 maaş artışı öngörülmüştür. Bu toplu sözleşme ile kamu çalışanlarının enflasyon farkı ödemesi de gasp edilmiş, söz konusu bu durum sözde yetkili yandaş sendika tarafından kamu çalışanlarına ve kamuoyuna tarihi başarı olarak yutturulmaya çalışılmıştır. Ancak; 2014 yılı enflasyon hedefi yüzde 5.3’ten yüzde 9.4’e çıkarılmış; yüzde 5.3 enflasyon hedefine göre maaş zammı verilen memurlar, yüzde 9.4 enflasyona mahkûm edilmişlerdir. Konfederasyonumuz Türkiye Kamu-Sen’in Ar-Ge Merkezi tarafından yapılan araştırma sonucunda; toplu sözleşmedeki hesap bilmezlik nedeniyle ortaya çıkan zararın önümüzdeki 10 yıl içerisinde, ortalama maaş alan bir memurun 15 bin lira zarar etmesine neden olduğu ortaya çıkmıştır. En yüksek dereceli memurun 27 bin 300 lira kaybı olurken, en düşük dereceli memurun kaybı 5 bin 220 lirayı bulacaktır” dedi.

MEMURLARIN HAKKI BU KADAR GASP EDİLMEDİ

2014 yılında memur maaşlarının azaldığını ifade eden Doğruyol, sözlerine şöyle devam etti: “Yaklaşık 13 yıldır tek başına iktidar olan mevcut hükümet yetkilileri istedikleri kanunu istedikleri zaman ve hatta saatte çıkartırlarken söz konusu memurların talepleri olunca kulakları sağır, gözleri kör olmaktadır. Memurların hiçbir iktidar döneminde bu kadar hakkı gasp edilmemiştir. Ekonomik krizlerin en derin hissedildiği dönemlerde dahi memurlara her ay enflasyona ilaveten yüzde 2 zam ilave edilmiştir. Bu haksızlıklara, ‘Artık Yeter!’ deme vakti gelmiştir. Artmayan nöbet ücretleri, fazla mesai ödemeleri, döner sermayeler, ek ders ücretleri, ek ödemeler, özel hizmet tazminatları, sosyal yardımlar nedeniyle oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için, 4/C’lilere, yardımcı hizmetlilere verilen sözlerin tutulması için, hâkim ve savcılara verilen  bin 155 TL maaş zammının, bütün memurları kapsayacak şekilde genişletilmesi için, tam 1,4 milyar liraya saray inşa edip, Cumhurbaşkanlığı bütçesini kat be kat artıran, milletvekili maaşlarına bin lira zam yapıp; bizlerden aldıkları vergileri, lojman kiralarını, yemek ücretini, kreş ücretini yüzde 10’un üzerinde artırıp, memurlara 123 lira zammı reva görenlere ‘Dur!’ demek için, 2014 ve 2015 yıllarının şaibeli bir imzaya kurban edilmemesi için, yüzde 12 ek zam talebimizi haykırmak için yarın Ankara’dayız.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.