TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne polisten müdahale

23. İstanbul LGBTİ Onur Haftası kapsamında İstiklal Caddesi'nde yapılacağı duyurulan 'Onur Yürüyüşü' için toplanan gruplara polis müdahale etti. Müdahale sırasında, aralarında bir gazetecinin de bulunduğu onlarca kişi yaralandı

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2015 07:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne polisten müdahale

LGBTİ Onur Haftası kapsamında geçtiğimiz gün çeşitli gruplar Taksim Meydanı’ndan başlayarak İstiklal Caddesi boyunca yapılacak kapanış yürüyüşü için saat 17.00’de buluşma çağrısı yaptı. Daha önceki senelerde izin verilen yürüyüşe katılmak için Taksim’e gelenler, olağanüstü polis önlemiyle karşılaştı. Emniyet müdürleri, önlem alan polislere toplanmalara izin verilmemesi için talimat verdi.

İLK MÜDAHALE İSTİKLAL CADDESİ’NDE

Alınan önlemlere rağmen kalabalık bir grup İstiklal Caddesi Mis Sokak girişinde toplandı. Taksim yönüne gitmek isteyen grubun önü TOMA ve Çevik Kuvvet polislerince kesildi. Polis sık sık megafonla, ‘Yapılmak istenen yürüyüşe İstanbul Valiliği'nce izin verilmediğini’ anons etti. Bu sırada bir kişi TOMA’nın önüne geçerek hareket etmesini engellemek istedi. Bu kişi hemen gözaltına alındı. Grup dağılmayınca önce TOMA’dan tazyikli su, arkasından da tüfekle biber gazı kapsülü sıkıldı. Grup kısa sürede Galatasaray Meydanı yönünde ve ara sokaklarda dağıldı.

GAZETECİLER TARTAKLANDI

Müdahale sırasında bazı kişiler gözaltına alındı. Bu sırada polisler basın mensuplarının görüntü almalarını engellemek istedi. Çıkan tartışma sonrası bazı polisler gazetecileri tartakladı. Tartışma sırasında polisin yanına gelerek gazetecilere küfür eden bir kişi ise gazetecilerin ısrarına rağmen gözaltına alınmadı. Bu kişi daha sonra ortadan kayboldu.

MAHMUT TANAL TOMA’NIN ÜZERİNE ÇIKTI

Müdahalenin ardından toplanan gruplar tekrar tekrar caddeye çıkmayı başardı. Bu gruplardan birine polis müdahaleye hazırlanırken CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal TOMA’nın üzerine çıktı. Tanal, polisten ‘Müdahale etmeyeceğiz’ sözü alınca TOMA’dan indi. Bu sırada bazı HDP milletvekilleri de Tanal’a destek verip polisle tartıştı. Ancak milletvekilleri bölgeden ayrılınca, polis aynı noktadan gruplara müdahale etti.

BİBER GAZI KAPSÜLÜ GÖSTERİCİ VE GAZETECİYİ YARALADI

Polisin defalarca müdahale etmesine rağmen Mis Sokak’ta bulunan gruplar tekrar sokağa çıktı. İki gösterici polislerin yanına kadar gelerek bayrak açtı. Bu sırada göstericilerin etrafında bulunan gazeteciler fotoğraf çekmek için beklemeye başladı. Polisin iki göstericiye müdahalesi sert oldu. Yakın mesafeden tüfeklerle sıkılan biber gazı kapsülünden biri Halkın Sesi Gazetesi muhabiri Mahmut Kurtoğlu’nun gözüne isabet etti. Acı içinde yere yatarak çığlık atan Kurtoğlu bir taksiye bindirilerek hastaneye gönderildi. Bu müdahale sırasında yaralanan bir gösterici de ambulansla hastaneye kaldırıldı. (DHA/İSTANBUL)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.