TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Biber gazına protesto

CHP İzmir İl Gençlik Kolları, devlet bütçesinden ‘Biber Gazı’ için ayrılan 50 milyon liralık bütçeyi protesto etmek için İzmir İl Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2014 08:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Biber gazına protesto

DAVUT İPEK

CHP İzmir İl Gençlik Kolları, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız’ın katılımıyla, devlet bütçesinden ‘Biber Gazı’ için ayrılan 50 milyon liralık bütçeyi protesto etmek için İzmir İl Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı. CHP İzmir İl Gençlik Kolları’nın düzenlediği protestoya sonradan katılan İşçi Partisi üyeleri de destek sloganları atarak alana geldi. Alanda toplanan onlarca kişiye açıklama yapmak amacıyla söz alan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız şunları belirtti: “Bizler Cumhuriyet Halk Partisi gençliği olarak, ülkemizdeki genç fidanlarına karşı biber gazıyla müdahale edenleri protesto etmek amacıyla bugün burada toplanmış bulunmaktayız. Gezi eylemlerinde kullanılan biber gazı oranının yaklaşık on iki katı, yani elli milyon liraya tekabül eden miktarda biber gazı alımı yapılması planlanmaktadır. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak buna karşı olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Çünkü o elli milyon liraya kaç tane yaşam odası yapılabilirdi? Kaç tane zeytin fidanı alıp dikebilirdik? Elli milyon lirayı çocuklarımızın, gençlerimizin gözleri kör olsun diye mi vereceğiz? Analarımızın gözlerindeki yaş dinmesin diye mi o parayı biber gazına vereceğiz? AK Parti’yi bu konuda kınıyoruz. O parayla gençliğe yatırım yapılsın, biber gazı alarak gençlere zarar verme düşüncesi olmamalı. Biz bütün gençliği, anaları, babaları düşünmek zorundayız. Bu sorumluluk bizdedir. Bugünden sonra da hep bu bilinçle hareket edeceğiz.”

“ŞİDDET HAZIRLIĞI YAPIYORLAR”

Yıldız’dan sonra söz alan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Ali Engin; “İl Gençlik Kolları üyelerimiz Türkiye’nin her türlü problemini kendi problemleri gibi görerek, bu sorunları protesto etmek amacıyla her zaman çeşitli eylemler düzenliyor. Bu tür protestolara imza atan gençlik kollarımızı kutluyorum. Adeta bir polis devletine dönüşmek üzereyiz. Bunu Gezi Direnişi sorasında çok daha yakından görmüş olduk. Bu biber gazı için ayrılan bütçeye bakacak olursak, hükümetin demokratik hak talep etmeye çalışacak kişilere baskı yoluyla, şiddet yoluyla müdahale etmeye hazırlandığını gözlemleyebiliyoruz. Bunu şiddetle kınıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, barışın ve kardeşliğin yanında olmaya, gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü binasının önünde gerçekleştirilen protesto devam ederken alana sonradan gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan da alanda toplanan gençleri alkışlayarak kendilerine destek verdi. Hükümet aleyhine atılan sloganlar ve açılan pankartlardan sonra CHP Gençlik Kolları üyeleri emniyet mensuplarına acı biber ikram etti. Protestonun ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.