TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçilerle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Taksim’e biz illa oraya on binlerce kişi gidip miting yapacağız derseniz işte o zaman bunun adı anma olmaz, bunun adı kaos çıkarma olur. Burada asla iyi niyet görmeyiz, görmüyoruz da” dedi

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2015 06:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçilerle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda işçilerle bir araya geldi. Türk-İş Konfederasyonu, HAK-İŞ Konfederasyonu ve DİSK Konfederasyonu’na bağlı sendikalar ile taşeron işçileri temsil eden 434 işçi ile bir araya geldiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü gönülden tebrik ettiğini ifade etti. İşçilerin, emekçilerin özel günlerini hiçbir engellemeye, hiçbir yasa dışı çabaya gerek duymaksızın coşku ve huzur içinde kutlayabilmelerine imkan sağladıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşçi olarak adım atmış bir kardeşinizim ve bu bakımdan 1 Mayıs’ı aynı zamanda kendimin de günü olarak kabul ediyorum. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günümüz hepimize kutlu olsun, hayırlara vesile olsun” diye konuştu.

“TAKSİM MEYDANI MİTİNG YAPMAYA UYGUN BİR YER DEĞİL”

Her yıl 1 Mayıs’ta yaşanın Taksim Meydanı’yla ilgili ısrarı, yanlış ve hatta art niyetli bulduğunu ifade etmek istediğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün Taksim Meydanı’nda bir miting yapmayı hangi siyasi, hangi siyasi parti istemez ama Taksim Meydanı miting yapmaya uygun bir yer değil. Taksim’de miting yapmak demek o gün tüm İstanbul’u adeta felç etmek demektir. Bir de güvenlik sorunu var. Artık metrosuyla, her şeyiyle orası halkımızın turistiyle, vs. ile bir hareket merkezi. İstanbul Valiliği’nin belirlediği Avrupa yakasında Yenikapı, Anadolu yakasında Maltepe başta olmak üzere eskiden tabii böyle büyük alanlar yoktu. Ama şimdi bir Yenikapı var. 1.5 milyon insanı alabiliyor. Bir Maltepe var. 2 milyon insanı alabiliyor. Eğer kendine güveniyorsan git o meydanlarda yap ve bu meydanlarda hiçbir yerin zarar görmesi de söz konusu değil.”

“BİZ 1 MAYIS’I KİMSEYE KAPALI TUTMUYORUZ”

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü resmi bir gün olarak belirlediklerini ve tatil ilan ettiklerini söyleyen Erdoğan, “Taksim Meydanı’nda 1977 yılında yaşanan acı olayla ilgili hassasiyeti biliyor ve saygı duyuyoruz. Bunun için Taksim’e sendikaları temsil eden sınırlı sayıda bir grup gitmesinde ve anma vazifesini yerine getirmesinde herhangi bir sorun yok. Nitekim bakın bugün yine bütün sendikalar temsilcilerini gönderdiler, onlarda gittiler çelenklerini koydular. Anıta da gittiler çelenklerini koydular. O vazifeyi gördükten sonra da ayrıldılar. Ama herkes nereye kilitleniyor, Taksim’e ama biz illa oraya işte on binlerce kişi gidip miting yapacağız derseniz işte o zaman bunun adı anma olmaz, bunun adı kaos çıkarma olur. Burada asla iyi niyet görmeyiz, görmüyoruz da. İşçilerin bu özel gününe saygı duymak başka bir şey, İstanbulluların mağduriyetine yol açacak şekilde kamu düzenini bozmak, kamu düzenine saldırmak başka bir şey ve tabii bunların arasına birde ne giriyor malum o illegal örgütler giriyor. Terör örgütleri giriyor. Sızıyorlar oraya.  Biz bu ülkede birbirimizi sevmeye mecburuz. Biz bir olacağız, biz beraber olacağız. Bir kez daha belirmek istiyorum, biz 1 Mayıs’ı kimseye kapalı tutmuyoruz. Tam tersine tüm İstanbul halkına açık tutmak için çalışıyoruz” diye konuştu. (İHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.