TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Olacaklardan sorumlu olmayız”

DİSK'e bağlı GENEL-İŞ çalışanları İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZENERJİ toplu sözleşmelerinin tıkanmasından dolayı Konak Pier önünden başlayarak İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne kadar protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Yapılan yürüyüş sonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması gerçekleşti

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2015 08:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Olacaklardan sorumlu olmayız”

ONURHAN ALPAGUT- DİSK'e Bağlı GENEL-İŞ (Türkiye Genel Hizmetleri İşçileri Sendikası) çalışanları İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZENERJİ toplu sözleşmelerinin tıkanmasından dolayı Konak Pier önünden başlayarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Önüne kadar protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Yapılan protesto yürüyüşüne önceki gün mazbatalarını alan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Musa Çam ve sendikaya bağlı işçiler katıldı. Yürüyüş boyunca 'Sadaka değil toplu sözleşme' sloganı atan işçilerin yürüyüşü Büyükşehir Belediyesi önünde son buldu.

ŞEN: KAVGAMIZ SİYASİ DEĞİL EKMEK KAVGASIDIR

Yapılan yürüyüş sonunda gelinen duruma ilişkin basın açıklamasında bulunan GENEL-İŞ sendikası 3 No’lu Şube Başkanı Taner Şen, "İki şeyin üzerine basa basa meydanlarda söyledik; kavgamız siyasi değil bir ekmek kavgasıdır. Bu ülkede onur ve ekmek diye iki birbirinden ayırt etmediğimiz mücadele vardır. Eğer biz ekmeğimizden vazgeçersek, onurumuzdan vazgeçeriz. Mücadele arkadaşlarım aylarca buralarda toplu sözleşmeyi masa başında bitirmenin kavgasını verdik. Ya biz derdimizi anlatamadık. Ya da onlar bizi anlamadı. Her gün daha büyüyoruz denilen bir ülkede. Ne yazık ki gelişen işçiler ve emekçiler değil. Gelişen ve büyüyen bu ülkenin patronları oluyor. Bizler buralarda derdimizi anlatmaya devam edeceğiz. Ancak duydum ki işyerlerine grev yazıları yazılıyormuş. Bizlerin greve çıkmak gibi hazırlığımız yoktur. Ancak bizler her duruma hazırız ve hazır olmaya devam edeceğiz" dedi ve uyarılarda bulundu.

Şen, "Yarın olacaklardan bizler sorumlu değiliz. Bütün herkese alanlarda ve mekanlarda söyledik; yarın bu kentte yaşayanlar, kentin koşullarında, çevresinde verim alamazlarsa, bunun sorumlusu aylardır anlatmamıza rağmen bizi anlamayan bürokrasidir. Önümüzdeki hafta bu şekilde olmayacak. Eğer önümüzdeki hafta taleplerimize bir cevap alamazsak bir yürüyüş daha düzenleyeceğiz ve tüm arkadaşlarımızı alana çekmek zorunda kalacağız. Bizler greve çıkmayı istemiyoruz. Hiç bir arkadaşımız şu an greve çıkmıyor. Bizler koşullarımızın, ekonomimizin düzelmesini istiyoruz. Elimizden geleni bugüne kadar yaptık, yapmaya da devam edeceğiz" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

SARI: GELİN BU İŞİ MASADA BİTİRELİM                         

Mikrofonu eline alan diğer isim ise DİSK Ege Bölge temsilcisi Memiş Sarı oldu. Sarı, "Sizden gelen bize düğün bayram. Eğer biz greve hazır olmasaydık, grev ilan kararını asmazdık. Bununla birlikte İzmir'de örgütlü bulunan DİSK'e bağlı bütün belediyeler İZENERJİ’yi dikkate almazdı. Bir gün bütün şubelerimiz İZENERJİ ile greve çıkacak. Biz çalışmalarımız ile yüksek hakem kurulunun kararlarını da iptal ettirdik. Buradan da alnımızın akıyla çıkacağız. Ama olan İzmir halkına olur. Onlara hizmet gitmez. Eğer İzmir halkını düşünüyorsanız, bu işi masada bitirelim" şeklinde konuştu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.