TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnovasyon turu İzmir’den başlayacak

Türkiye İnovasyon Haftası etkinlikleri, Anadolu turuna  2014 yılında olduğu gibi bu yıl da İzmir’den başlıyor

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2015 09:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İnovasyon turu İzmir’den başlayacak

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

19-20 Mart 2015 tarihlerinde düzenlenecek Türkiye İnovasyon Haftası İzmir Etkinliği öncesinde, bilgi sunmak ve inovasyonla ilgili sanayi-üniversite işbirliğini geliştirmeye dönük karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak sağlamak amacıyla yuvarlak masa toplantısı Swiss Otel’de gerçekleştirildi.

Toplantıya Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Sabri Ünlütürk olmak üzere Ege Bölgesi’ndeki üniversitesi rektör ve dekanları ile Bölgemiz Organize Sanayi Bölgeleri’nin (OSB) Başkanları, Teknopark ve AR&GE Merkezleri idarecileri katıldı. Toplantı açılışında konuşan Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Sabri Ünlütürk, inovasyon haftası ile ülkenin dünya pazarındaki rekabetçi yanını artıracaklarına dikkat çekerek, “2023 yılı için belirlediğimiz 500 milyar dolar ihracat hedefine bir adım daha yaklaşmak amacıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Türkiye’nin inovasyon temalı en kapsamlı etkinliği olan ‘Türkiye İnovasyon Haftası’, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından bu yıl dördüncü yıl etkinliklerine hazırlanıyor. İnovasyon konusunda bir farkındalık yaratmayı ve bunu ulusal bir kültür haline dönüştürmeyi amaçlayan İnovasyon Haftası Etkinliğimiz her geçen yıl daha geniş kitlelere ulaşıyor. Bu yıl Türkiye İnovasyon Haftası Anadolu buluşmalarını 19-20 Mart 2015 tarihlerinde İzmir'de başlatacağız. İnovasyonun ateşini Anadolu’da ateşlerken ilk durak noktasının yine İzmir olmasından ötürü büyük mutluluk duyuyoruz. Ege İhracatçı Birlikleri olarak, sizlerin de değerli destek ve katkılarınızla iki gün sürecek bu önemli etkinliği gerek şehrimiz gerek bölgemiz için önemli bir fırsata çevirmek istiyoruz. İnanıyoruz ki bu etkinlik yaratmak istediğimiz sinerjiye büyük katkı sağlayacak, 7 den 70’e inovasyona, markalaşmaya, tasarıma, Ar-Ge’ye ilgi duyan herkesin ufkunu açacak” diye konuştu.

BÜYÜKEKŞİ: “2023 İÇİN ÇOK İDDİALI HEDEFLERİMİZ VAR”

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, 2023 hedeflerinde ihracatın önemine dikkat çekerek, “2023 için çok iddialı hedeflerimiz var.  Ama bizim oturduğumuz masa itibari ile bizi en çok ilgilendiren ihracat. İhracat, bir ülkenin kalkınmasında, istihdamın kalkınmasında, ekonominin kalkınmasında en önemli kaldıraç görevi görmektedir. Bunu yapmamız için de mutlaka yüksek teknolojiye ve katma değere yatırım yapılması gerekmektedir. Katma değeri arttırmanın yolu ise inovasyon, tasarım, AR-GE ve markadır” dedi.

BÜYÜKEKŞİ: “İLK GİRİŞİMCİ EVİNİ, ANTEP’TE AÇTIK”

Girişimci evleri açarak Türkiye’de girişimcileri ortaya çıkarmak için yapılan çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Büyükekşi, “İlkini Gaziantep’te açtık, ikincisini İzmir’de açtık. Burada girişimcileri melek yatırımcılarla buluşturmayı hedefliyoruz. Bu yıl da önemli katılımcılar bizlerle birlikte olacak. Biz bundan sonraki dönemde de yaptığımız etkinliklerin şehre katkısının olmasını istiyoruz. Biz bunu yapalım basında çıkalım, sonra da unutalım diye yapmıyoruz. Bunu yapıyorsak Ege’ye artı değer çıkarmamız lazım. O yüzden de yapılan çalışmalar hem ulusal hem uluslararası hale de gelmeye başladı. Daha önceki  İnovasyon haftalarına İrlanda, Hollanda  partner ülke konuk oldu bu sene de İsviçre konuk olacak. Hepimizin el ele vermesi gerekmektedir”  diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.