TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FESTİVAL’DE FİNAL CENEVRE BALESİ İLE

29. Uluslararası İzmir Festivali 2 Temmuz 2015 Perşembe günü Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılacak Cenevre Büyük Tiyatrosu Balesi gösterisi ile sona erecek.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2015 07:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
FESTİVAL’DE FİNAL CENEVRE BALESİ İLE

29. Uluslararası İzmir Festivali 2 Temmuz 2015 Perşembe günü Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılacak Cenevre Büyük Tiyatrosu Balesi gösterisi ile sona erecek.Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda saat 21.30’da başlayacak gösteride koreografisini Ken Ossola’nın yaptığı  « Lux »  ile koreografi ve sahne tasarımını Andonis Foniadakis’in yaptığı « Glory » adlı eserler sahnelenecek.

Günümüzün önde gelen koreografları arasında yer alan Ken Ossola, Lux adlı koreografisini Gabriel Faure’nin Requem’i üzerine yapmış. Yaşam ve ölüm, aydınlık ve karanlık arasında geçen bu diyalogda Ken Ossola, insanı hareketsiz bırakan müzik sayesinde açıklığın ve duruluğun egemen olduğu bir ufka doğru yelken açan yaşamın ve aydınlığın zaferiyle, müzik tarihinin bu başyapıtına yeni bir boyut kazandırıyor.

Geçen yıl Festival’e katılan Martha Graham Dans Topluluğu’nun sahnelediği ve büyük bir beğeni ile izlenen ECHO’nun da koreografı olan Andonis Foniadakis, Glory’de, Julien Tarride’nin Haendel’in müziği üzerine yaptığı düzenlemeleri kullanmış. Foniadakis’in beğeni toplayan bu eserinde özenle işlenmiş hareketlere muhteşem bir arka plan oluşturan kusursuz ve canlı müzikal ritimler eşlik ediyor. Glory, koreografının karmaşık ve dinamik eser yaratma kabiliyetini yansıtan güzel bir örnek olarak gösteriliyor.

Dünyanın en iyi bale topluluklarından birini daha izlemek isterseniz biletlerine Biletix gişelerinden ulaşabilirsiniz. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.