TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SGK’da Hollanda Günleri

Sosyal güvenlik Kurumu ile Hollanda Emeklilik ve İş Sağlığı Sigortası Sandığı’nın 20 – 23 Mayıs 2014 tarihleri arasında düzenleyeceği danışma günleri tanıtıldı

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2014 07:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
SGK’da Hollanda Günleri

YAĞMUR UYGUR

SGK İl Müdürlüğü’nde gerçekleşen tanıtım kokteyline İl Müdürü Engin Bilgili, İl Müdür Yardımcıları Remzi Aybuğa, Ekrem Gülcemal, Berna Gökcen Ayan, Hollanda Sosyal Güvenlik Heyeti temsilcileri katıldı. Kokteylde konuşan İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürü Engin Bilgili Türkçe ve Hollanda’ca hizmet verilecek danışma günlerinden İzmir, Aydın, Manisa, Muğla, Uşak ve Denizli illerinde ikamet eden Türk ve Hollanda vatandaşları ile bu kişilerin aile bireylerinin ücretsiz yararlanacağını belirterek, “Sosyal güvenlik danışma günlerinin temel amacı, yurt dışı sigortalısı olan vatandaşlarımıza ve ülkemizde bulunan diğer ülke vatandaşlarına sosyal güvenlik hakları konusunda rehberlik hizmetleri sağlamak, sorunlarına çözüm bulmak ve farkındalıklarını arttırmaktır. Bu kapsamda, Sosyal Güvenlik Danışma Günleri süresince ilgili ülkelerin sosyal güvenlik alanındaki uzmanları tarafından ücretsiz olarak danışmanlık hizmetleri sağlanmaktadır” dedi.

Dünyanın pek çok yerinden ülke ile sözleşmeler yapıldığını ifade eden Bilgili, “Bilindiği gibi, 01/02/1968 tarihinde yürürlüğe giren Türkiye-Hollanda Sosyal Güvenlik Sözleşmesine göre, Hollanda’da çalışan vatandaşlarımız ile bu kişilerin aile bireyleri sosyal güvenlik haklarını Türkiye’de de kullanma hakkına sahiptirler. Türkiye-Hollanda Sosyal Güvenlik Sözleşmesi ile iki ülke karşı tarafta yaşayan vatandaşlarının yaşlılık, malullük, ölüm, hastalık, analık, iş kazası, meslek hastalığı ve aile yardımları kapsamında sosyal güvenlik haklarını sağlamaktadır” ifadelerini kullandı.

BİLGİLENDİRMELER SÜRECEK

Üç gün sürecek danışma günlerinde her iki dilde de vatandaşların sorularının yanıtlanacağını ifade eden Bilgili, bu günler dışında ise yurtdışı iş ve işlemleri ile ilgili olarak yurtdışında bulunulan ülkelerdeki çalışma ve sosyal güvenlik ataşeliklerinden, bunların bulunmadığı yerlerde dış temsilciliklerinden, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun merkez ve taşra teşkilatlarından, Alo 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bilgi İletişim Merkezi’nden, Alo Yurtdanış Servisi’nin + 90 (312) 444 32 01 nolu bilgi merkezinden ve ya internet üzerinden www.sgk.gov.tr web sitesinden bilgi alabileceklerini söyledi. Vatandaşların ayrıca mail yolu ile de bilgilere ulaşma imkanı olduğunu vurguladı. Mail adresi ise yurtdisi@sgk.gov.tr olarak açıklandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.