TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YÜCE'DEN NAMUS SÖZÜ

Op.Dr. Nail Yüce yaptığı basın toplantısıyla 1. Bölge Milletvekili aday adaylığını kamuoyuna duyurdu

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2015 07:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
YÜCE'DEN NAMUS SÖZÜ

ANIL YIKGEÇ

Op.Dr. Nail Yüce yaptığı basın toplantısıyla 1. Bölge Milletvekili aday adaylığını açıkladı. 7 Haziran genel seçimleri öncesi aday adayı açıklamaları devam ediyor. 29 Mart önseçiminde 1. Bölge'de 15'nci sırada yarışacak olan Op.Dr. Nail Yüce parti il binasından aday adaylığını kamuoyuna duyurdu. Yüce'yi partililer yalnız bırakmadı.

Kendisinden ve siyasi yaşamından bahseden Yüce, “21 Aralık 1946 İzmir doğumluyum. Bütün yaşamım ve eğitimim İzmir'de geçti. Ortopedi uzmanıyım.2 çocuğum ve torunlarım var. Hayatta her şeyi onlar için yaptım. Tabi ki siyasette onlardan sonra geliyor. Ailemle birlikte mütevazi bir yaşam sürdürmekteyim. 15-16 yaşlarında lise çağlarında siyasete ilgi duydum. Lise dönemlerinde gazete çıkarma ve gençlik çalışmaları içinde bulunarak siyasete başladım. Üniversite döneminde de siyasete ilgim yoğunlaştı. 68 kuşağından geliyorum. Her devrimcinin yaşadığı gibi 12 Mart ve 12 Eylül faşist dönemlerinin zulmünden bende nasibimi aldım. Belli faturalar ödedik. Bu görevi her zaman onurla taşıdım, taşımaya da devam edeceğim. Bütün bu süreçte devlet memuru olduğum halde partimi ve partililerim için içtenlikle kimseden korkmadan, yılmadan, usanmadan çalıştım. 3 Kasım 202 yılında partimin yönetimi tarafından milletvekili adayı olarak gösterildim. 11. sıradaydım, fakat seçilemedim" dedi.

AKP'NİN YAŞATTIĞI ZULME VE EZİYETLERE DİRENÇ OLMAK İÇİN

Siyasi yaşamından sadece tek bir yoldan, CHP'nin yolundan ayrılmadığını söyleyen Yüce, AKP iktidarını eleştirerek, neden aday olduğunu şu sözlerle ifade etti: “12 yıldır AKP'nin ülkeye hakim olması sonrasında büyük zulmü ve eziyetleri karşısında direnç olmak için, tavır almak için aday adayı oldum. 50 yıldır sürdürdüğüm bağımsızlık, demokrasi, laiklik ve çağdaş hukuk devleti olma mücadelesi için, insan, kadın, çocuk, engelli ve hayvan hakları için buradayım. Kul, köle, ılımlı, İslamcı, kindar nesil değil, çağdaş, yurtsever, Atatürkçü, özgür bireyler yetiştirmek ve geliştirmek için buradayım. Hukukta, ekonomide, eğitimde, gelirde çevreden ve doğadan eşit yaralanmak için adayım. Yeraltı ve yerüstü zenginliklerimizin kapitalistlere ve işbirlikçilere teslim edilmemesi için adayım. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün 7 düvele karşı kazandığın Misak-ı Milli sınırlarımızın bütünlüğünü korumak ve barış içinde yaşamak için adayım. İşi, aşı olan, güvenli, mutlu, huzurlu bir toplum ve özgür, sansürsüz, bilim ve bilişim sağlayan basın medyanın yerleşmesi için adayım. Bana görev vermenizi istiyorum. Bana görev verirseniz tüm gücümle bu ilkeler için savaşacağıma namus sözü veriyorum.”

“CHP HALKIN UMUDUDUR"

Ülkenin bu durumundan kurtaracak tek partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu söyleyen Yüce, “Bu binlerce kez anlatılmalıdır ve söylenmelidir. CHP halkın umududur. Ulu önderimizin dediği gibi, ‘Efendiler ve ey ulus! Biliniz ki Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müridler ülkesi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat, uygarlık tarikatıdır.’ Benim yolumda atamızın yoludur” dedi. Daha konuşulacak çok şeyin olduğunu söyleyen Yücel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle kadınlar gününü kutlayarak sözlerini sonlandırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.