TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AKUT Derneği'nden “Okullar Renkleniyor” projesi

AKUT Manisa Derneği tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında “Okullar Renkleniyor” projesi adı altında Kula Kenan Evren Ortaokulu renklendiriliyor

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2014 06:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AKUT Derneği'nden “Okullar Renkleniyor” projesi

AKUT üyeleri Kula’ya gelerek Kenan Evren Ortaokulu öğrencileri ile birlikte okuldaki bahçe duvarlarına resim çizdiler, okul bahçesini geleneksel oyun parkurlarıyla renklendirdiler. Konuyla ilgili konuşan AKUT Manisa Derneği Temsilcisi Nedim Kara “Akut genel merkezimize Enver hocamızın talebi doğrultusunda okul için boya talebinde bulunuldu. Genel merkezimiz de bize dönerek Manisa temsilciliği olarak bu görevi üstlenmemizi istedi. Bizler daha çok deprem, arazi, arama kurtarma faaliyetleri gösteriyoruz. Bunu yanında okullarda deprem ve afet bilinçlendirme seminerlerine gidiyoruz. Bunun haricinde bu tür sosyal sorumluluk projelerimiz de var. Bu doğrultuda bugün burada öğrencilerimiz ile birlikte çocuklarla birlikte bahçemizi süslüyoruz. Onların daha güzel bir ortamda eğitim ve öğretimlerine devam etmeleri için katkıda bulunuyoruz" dedi.

"MANİSA DA İLK DEFA KULA'DAN BAŞLADIK"

Bu projenin Mania’da ilk defa Kula'dan başladığını belirten Kara, “Bizler sivil toplum kuruluşuyuz. Tamamen gönüllülerden kuruluyuz. Aramızda bulunan görevliler olarak herkesin asıl mesleği farklı. Ben öğretmenim aramızda esnaf arkadaşlarımız da memur arkadaşlarımız da var. Biz dernekte tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak çalışıyoruz. Bugün Manisa ilinde ilk defa gerçekleştirdiğimiz bir projemiz bu. Türkiye genelinde 33 ilde AKUT derneğimizin temsilcilikleri var. Onlar da bu tür projeleri gerçekleştiriyorlar. Biz Manisa temsilciliği olarak ilk defa böyle bir projeye imza attık. Biz Soma’daki yaşadığımız maden kazasında İzmir ve Manisa temsilciliklerimizden 24 kişi ile orada ilk gün görev yaptık. 20 vatandaşımızın çıkarılmasında AKUT olarak görev yaptık" diye konuştu.

"ÇOK MUTLUYUZ"

Kula Kenan Evren Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Enver Yılmaz da, "Daha önce çalıştığım okullarda AKUT’tan böyle taleplerde bulunmuştum. Okulumuzu renklendirdik. Bu kampanyayı da Manisa’da ilk defa okulumuzda başlatıyoruz. Buradaki amacımız okulumuzdaki öğrencilerimizi teneffüste boş zamanlarını eski geleneksel Türk oyunlarını oynayarak vakit geçirmelerini sağlamak. Daha sonra okulumuzun iç ve dış kısmını güzel ve renkli karakterlerle doğal manzaralarıyla renklendirerek okulumuzu daha çekici hale getirmek. Öğrencilerimizin zevkle okula girip çıkmalarını sağlamayı amaçladık. Bu anlamda bana desteklerini esirgemeyen okul müdürümüz, ilçe milli eğitim müdürümüz ve AKUT Genel Merkezi ile Manisa yetkililerine teşekkür ediyorum. Bizleri öğrencilerimizi mutlu ettiler" dedi. Kula İlçe Milli eğitim Müdürü Raşit Çarpan ise şöyle konuştu: “Okul müdürümüzün talebiyle burada geleneksel oyunlarımızla ilgili çizgi çalışmaları ve duvar resmi çalışmaları yapılıyor. Tabii ki burada bu güzel bir faaliyet ancak daha güzel olması için de okullarımızın da boyanmasında fayda var. Bu da bir talep olarak sponsor firmaya iletilmesi gereken bir konu diye düşünüyorum. Faaliyetlerinden dolayı AKUT ekibimize teşekkür ediyorum."

ÖĞRENCİLERDEN AKUT’A TEŞEKKÜR

Kenan Evren Ortaokulu 5/C sınıfı Öğrencisi Zeynep Tefik, “Burada AKUT Derneği ile birlikte okulumuzu boyayıp renklendiriyoruz. Onlara bunun için teşekkür ediyoruz. Onlar deprem ve kazalarla uğraşıyorlar. Ama bu faaliyeti izlere verdikleri için onlara çok teşekkür ediyoruz” derken, yine 5/C sınfın öğrencisi Aleyne Ölmez de “Bu gün AKUT Derneği ile birlikte okulumuzu renklendiriyoruz. AKUT derneği arama çalışmaları yapmaktadırlar bunu biliyorum ama bugün sosyal sorumluluk projesi nedeniyle bizim okulumuzu renklendirmemize yardımcı oluyorlar. Bu yüzden arkadaşlarım adına AKUT’a teşekkür ediyorum" dedi. 6. sınıf öğrencisi Eray Bilmez ise “Bugün AKUT Derneği'nin bize verdiği yardım ile birlikte okulumuzu güzelleştirmeye başladık. Okulumuza resimler çiziyoruz. Tabii ki AKUT’un zorluklar içerisinde bize yardım ettiğini biliyorum. Zor şartlar olsa da bize yardımlarından dolayı AKUT ekibine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"BİZLER BİRER GÖNÜLLÜYÜZ"

AKUT Manisa Derneği Gönüllüsü Nurcan İnce ise “Ben bir şirkette satın alma sorumlusuyum. Mesleğim dışında AKUT’ta gönüllü olarak etkinliklere katılıyorum. AKUT’un genel amacı deprem sel, afet ve arazilerde canlıların tümüne yardımcı olmak. Kurtulmalarında etkili olmak adına gönüllülerden kurulan bir dernektir. Buradan beden eğitimi öğretmeni arkadaşımızın isteği üzerine genel merkezimize bu okulun boyanması ve çocuklarla birlikte bir faaliyet yapmamız için bir istek geldi. Manisa AKUT temsilcileri olarak öğrenciler ile birlikte faaliyet yaparak zaman geçirmek adına buraya geldik. Biz de onlarla birlikte eğleniyoruz. Çocuklar da eğleniyor. Bu tarz sosyal sorumluluk projelerinde de istek olduğu takdirde yardımda bulunuyoruz. Birçoğumuz yeni boyama yapıyoruz biz de bu işi öğreniyoruz" ifadelerini kullandı. (İHA/MANİSA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.