TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaoğlu: Ahlaksız bir oyun içindeyiz 

Son günlerde ESHOT şoförlerine karşı yapılan şiddet eylemlerine yönelik DİSK’in organizasyonunda protesto eylemi düzenlendi. Eyleme katılan İzmir Büyükşehir belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bu organize yapılmıştır. Bitmeyen tükenmeyen bir ahlaksız oyun içerisindeyiz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2015 08:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kocaoğlu: Ahlaksız bir oyun içindeyiz 

TANER UYANIKER

İzmir’de altı gün üst üste ESHOT şoförlerine karşı yapılan darplar nedeniyle şoförler eylem yürüyüşü gerçekleştirdi. Eyleme DİSK'in yanı sıra birçok belediye başkanı ve milletvekili katıldı. Konak Pier'in önünden başlayan yürüyüş İzmir Büyükşehir Belediye binası önünde yapılan konuşmalarla son buldu. Geniş katılımın gösterildiği protesto eyleminde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu şoförlere karşı gerçekleştirilen şiddet eylemlerini sert ifadelerle eleştirerek, “Bitmeyen tükenmeyen bir ahlaksız oyun içerisindeyiz. Bilerek ahlaksız olduğunu söylüyorum. Komplo teorilerine inanmadım şimdiye kadar ama cumartesiden perşembeye kadar her gün, toplamda altı kez darp olayı gerçekleşti. Burada nasıl art niyet aramazsınız, bunu organize edenlere ahlaksız diyemezsiniz” dedi.

AHLAKSIZ SALDIRI

Her mesleğin zorluklarını olduğunu söyleyen Kocaoğlu, “Zaten zor olmasa meslek olamaz ama bunların içinde en zor olanlarından biri toplum taşıma otobüs şoförlüğüdür. Bir taraftan can taşıyorsunuz bir taraftan kart basımını kontrol ediyorsunuz bir taraftan aracı kontrol ediyorsunuz ve 4 milyon İzmirliyi sağ salim taşıyorsunuz. Bir taraftan da bu ahlaksız saldırıya peş peşe muhatap oluyorsunuz. Biz soğukkanlılığımızı korumak zorundayız ve koruyacağız. Hiçbir suçumuz yokken haksız duruma düşmeyeceğiz” diye konuştu.

“VANDALİZME DUR DEMEK ZORUNDAYIZ”

İzmirlilere seslenen Kocaoğlu, “ İzmirli hemşerilerimizden bir dileğimiz var bu vatandaşlarımız Vandalizm’e dur demek zorundadır. Hiçbir çapulcu halkın karşısında duramaz. En büyük güç halktır. Bugün İzmir diğer kentler içinde fersah fersah daha iyi bir ulaşım imkanı vermektedir. Bu ulaşım yükünü taşıdığımızı bugüne kadar gösterdik bundan sonrada göstereceğiz. Biz alnı ak yüzü pak, bir saniye bile karanlık nokta olmadan bu kenti sizler için gelecek için yönetiyoruz. Nifak tohumu ekmeye çalışanlara organize işler yapmak isteyenlere karşı sırt sırta durarak çalışmak durumundayız” dedi.

VALİ'YE SESLENDİ

Provokasyon amaçlı otobüslere binip halkı kışkırtmak isteyenlere seslenen Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu onursuz ve şerefsiz oyunları, İzmirli kabul etmiyor ve etmeyecektir. Son olarak Sayın Vali’ye Emniyet Müdürü'ne sesleniyorum şoförlere sahip çıkmasını, yani görevini yapmasını buradan talep ediyorum. Bunları acilen yakalamalarını ve adalet önüne çıkartmaları gerekmektedir. Bizde gerekli tedbirleri alacağız ama tedbirlerle bitmiyor otobüs bitiyor garaja saldırıyorlar. Bu işte bir iş var bu işte bir oyun var. Bunun hesabını sormak zorundayız. Kumpas kuranlar boşuna uğraşmasınlar İzmir bu alavere dalavereler karşı toktur. Biz bu oyunu bozacağız.”

“O ELİ KIRARIZ”

Eylemde vatandaşlara seslenen DİSK Genel Başkanı Kani Deko ise, “Ben ESHOT'ta yirmi yıl lastikçilik yaptım. Bu saldırıları yapanları uyarıyorum. Bu saldırılar böyle devam ederse kim hangi dilden anlarsa o dilden anlatırız. Şoför kardeşlerimiz sabahın köründe sizleri okulunuza, işlerinize götürüyor. Sabah bekçilerle kalkarlar gece çöpçülerle yatarlar. O darbı yapanlara sesleniyorum; o kalkan eli kırmasını da biliriz. Buradan bir uyarıda bulunmak istiyorum bizde gece gündüz sokaklardayız. Bize karşı antidemokratik yasaları çıkartan antidemokratik siyasetçilerdir. Bu ülkede 7 milyon asgari ücretli işçi var. Bunlara 1 lira zam yaptı, gelin bunlara karşı mücadele edelim. 9 milyon emekli, işçiler, yoksullar var temel ihtiyaçlarını gidermek için çektikleri kredilerden dolayı 400 milyar borçları var. İşçiler size sesleniyorum bu hükümete yüzde 25’e varan vergi veriyoruz onlar ne yapıyor 5 milyara mal olan kaçak saray dikiyor. Gelin bunlarla omuz omuza mücadele edelim. 400 bin atanamayan öğretmenlerin 50 tanesi intihara etti. Bu ülkede 1 milyonu üniversite mezunu olmak üzere 7 milyon işsiz var. 3 milyon aç yatan insan var gelin onlara karşı mücadele edelim. Şoför kardeşlerimizin yanındayız” dedi.

“PUSU KURULUYOR”

Yapılan protesto eyleminde söz alan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “1957 Yılından bu güne kadar yıllarca ESHOT şoförleri İzmir halkına en iyi hizmeti sunmuş ve İzmir'de yaşayan insanlarımızın evinden işine, işinden evine sağlıklı bir biçimde ulaşımını sağlamıştır ve sağlamaya da devam edecektir. Ne yazık ki sadece 2014 yılında resmi kayıtlara geçen 81 şoför arkadaşımız darp edilmiştir. Biz ESHOT şoförleri bu kentte yaşayan kentlilerin arkadaşlarıyız, komşularıyız, aynı havayı soluyor, aynı havayı kokluyoruz ve çocuklarınızı, eşinizi, kardeşinizi, babanızı, en iyi şekilde kazasız belasız gideceği yere ulaştırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Bunun karşılığı bize yapılan bu şiddet eylemleri olmamalı. Birkaç gün içinde sistemli bir organizasyon görüntüsü veren şoför arkadaşlarımıza şiddet hareketleri başlamıştır. Bu olayların organizatörler tarafından planlı bir şekilde yapıldığı, son günlerdeki yolcuların haricinde binek taksilerle ESHOT şoförlerini takip ederek ve pusu kurarak saldırgan tavırları bizi şüpheye düşürmüş ve planlı bir eylem olduğu kanısına varmamıza sebep olmuştur. Buradan sesleniyoruz. Biz her sabah günaydınla başlayan kazasız belasız ile devam eden emekçileriz. Salt düşüncemiz sizlere en iyi hizmeti verebilmek ve yaşamımızı sürdürebilmektir. Bunun içindir ki bizler İzmir halkı için her zaman olduğu gibi bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.